Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

Koledzy mam jeszcze jedno pytanie. Czy wędka daiwa black window 13' 3,5lbs nie jest zbyt sztywna? Jestem początkujący i chcę aby lekkie błędy podczas holu były amortyzowane.

Edited by rapala
  • 5 months later...
Posted

Było już setki razy, Daiwa Black Widow;p

Z tego co słyszałem, kij godny polecenia.

Posted

Albo kup sobie coś z W.Brytani, tam jest sporo sprzętu wędkarskiego typowo karpiowego, takie firmy jak Greys, Maver, Fox, Sonic, JDR, Chub , Wychwood, JRC ..... itd, marki mało znane w Polsce używane przez wielu karpiarzy na całym świecie, może poczytaj jakies forum typowo karpiowe tam byś się mugł dużo więcej dowiedzieć.

Posted

Ja właśnie już testowałem moje Daiwy black widow i jestem bardzo zadowolony. Jak na razie nie mam żadnych zastrzeżeń :)

Posted

Ktoś gdzieś pisał że Daiwy mają akcję szczytową, myślę że @manitu może powiedzieć jak naprawdę jest bo był przy holu mniejszej rybki i widział jak to wędzisko się zachowuje :)

• 9 months later...
Posted

Witam. Jaką polecacie karpiówkę w granicach 400-600zł za sztukę? Będę łowił prawie zawsze z rzutu i chciałbym, żeby nadawała się także do PVA albo Methody. Niechcę typowo sztywnej szczotki! Takie coś pomiędzy kijem sztywnym, a semiparapolicznym. Z góry dziękuję za odpowiedz.

• 1 month later...
  • 1 month later...
Posted

Ja się za bardzo na tym nie znam ale wątpię że w tej cenie dostaniesz coś godnego polecenia :)

Chyba że coś na allegro wyrwiesz fajnego ale używanego :)

ja miałem na Sprzedaż 2 karpiówki .No ale już poszły :)

• 2 months later...
Posted

zastanawiam sie właśnie nad zakupem daiwy black widow...tylko nie wiem czy ta 3.6m i 2.75lbs bedzie ok? łowię raczej na mniejszych zbiornikach i ciekawy jestem czy ten kij to dobry pomysł?

Posted

Na naszej Giełdzie kolega @uchal ma wystawione 2 kije chub outcast 13.O ile ta dlugość nie przeszkadza i dwuskłady to przemyśl tą propozycję bo to bardzo dobre kije.

• 1 year later...
Posted

Cześć

Wiem ze temat był już na temat wedziska karpiowego, puszukuje wedzisko do ceny 200 - 250zl plus kolowrot do ceny 150zł.

Zastanawiam się nad dwoma firmami jedna to Jaxon a druga Daiwa.

Co możecie mi polecić.

PS. Sprzęt myślę złożyć w grudniu.

Posted

Jeśli chodzi o wędkę poszukaj coś w asortymencie Anacondy np. Base a kołowrotek to myślę, że Spro super long cast 460 albo coś w ten deseń (tylko troszeczkę będziesz musiał dołożyć):)

Myślę, że na początek będzie OK:D

Posted

Z wędzisk zobacz sobie Anaconda Base, Prologic C1, Daiwa Black Widow. Co do kołowrotka to sensownym wyborem będzie polecony przez kolegę Spro 460. Używam już drugi sezon i chodzą bez problemów.

Wysłane z mojego SM-G800F przy użyciu Tapatalka

Posted
Jeśli chodzi o wędkę poszukaj coś w asortymencie Anacondy np. Base a kołowrotek to myślę, że Spro super long cast 460 albo coś w ten deseń (tylko troszeczkę będziesz musiał dołożyć):)

Myślę, że na początek będzie OK:D

tylko cena wędziska jest za duży dla mnie, ta wędka będzie używana sporadycznie. Chce wydać za całość do 400zł :)

Posted (edited)

Kolego Anacondę Base do 250 zł spokojnie dostaniesz nówkę sztukę nie śmiganą, wystarczy zapytać wujka google gdzie. Musisz przemyśleć tylko ten kołowrotek, dokładasz 50 pln i masz super zestaw za 450 pln albo szukasz tańszej anacondy. Twoje zabawki, Twoja piaskownica, wybór należy do Ciebie.:)

Edited by klimakg