Jump to content

Letni zlot

geo

Recommended Posts

Koledzy nie abym nalegał,ale jakieś propozycje i tematy związane z tą sprawą mogły by paść.:)Chodzi o to że moja luba coś mi tam o wakacjach,więc fajnie byłoby znać przypuszczalna datę spotkania.:)Myślę że niektórzy też mogą na to patrzeć,a wiadomo rybki najważniejsze.

:D:D:D:eek:NIE!!!rób mi tego:eek: Może Kamionka jest fajne zaplecze?

Niestety w słowie pisanym nie odczuwamy ironi w głosie hehehe:D To był żarcik... Równie dobrze moglibyśmy się spotkać na basenie w Boguchwale-woda jest i nic poza tym...

Niestety w słowie pisanym nie odczuwamy ironi w głosie hehehe:D To był żarcik... Równie dobrze moglibyśmy się spotkać na basenie w Boguchwale-woda jest i nic poza tym...

To był dobry żarcik.Gołe brzegi przypominają basenik:),ale oczywiście najważniejsza jest atmosfera:)

W Słonnym jest piękne miejsce na zlot.Gminne pole namiotowe. Opłaty nie duże. Można przyjechać z cała rodziną i dzieciakami.Dzieci mają bezpieczne miejsce do pluskania się,woda do kostek a 50m obok fajna miejscówka na pstrąga i nie tylko. Trochę niżej piękna rynna brzanowa. W lipcu nie widzę lepszego miejsca na zlot. Można rozbić namiot i zostać dłużej. Jak zawsze musi być jakiś problem. Info.dla członków PZW Rzeszów nie mających opłat Przemyśl-Krosno.Jest to woda górska Przemyśl.W tym roku nie ma opłat jednodniowych. Trzeba wykupić opłatę trzydniową i mieć pozwolenie okręgu Przemyśl.

Info.dla członków PZW Rzeszów nie mających opłat Przemyśl-Krosno.Jest to woda górska Przemyśl.W tym roku nie ma opłat jednodniowych. Trzeba wykupić opłatę trzydniową i mieć pozwolenie okręgu Przemyśl.

Chyba jednak jest;) http://www.pzw.org.pl/43/wiadomosci/45329/61/nowe_skladki_okresowe

Dla mnie i tak bez znaczenia mam opłacone Przemyśl i Krosno jednak jestem za Szczegocicami:).A może jednak Solina okolice rajskiego?Tak pod kolegów z krośnieńskiego?;);)

Podaję jeszcze jedno ciekawe miejsce gdzie można dojechać bez problemu pod samą rzekę jest pastwisko czy coś w tym stylu. niska trawa i autek się zmieści a woda wyborna na wszelkiego rodzaju metody połowów.;)O to kilka przykładowych fotek tejże wody.A miejsce to to Wisłoka w Rzochowie.Pomiędzy miejscem ostatniego zlotu a Mielcem...Miał ktoś z przyjezdnych okazję tu łowić?

post-444-1454501943278_thumb.jpg

post-444-14545019438242_thumb.jpg

Edited by RICARDO

Dla mnie i tak bez znaczenia mam opłacone Przemyśl i Krosno jednak jestem za Szczegocicami:).A może jednak Solina okolice rajskiego?Tak pod kolegów z krośnieńskiego?;);)

@rapala miałeś na myśli zbiorniki w Strzegocicach czy zalew Mokrzec :confused:obydwa miejsca są dobre na zlot pomieszczą dużo ludzi ale ostatnio coś z rybką gorzej :)

Faktycznie Strzegocice,walnąłem literówkę:D.Ale może być i Mokrzec.Na ostatnim zlocie też z rybką było nie ciekawie:D.Ale może faktycznie w tedy nie "kumała" bo nie wieżę że jej tam nie było.Solina też moim zdaniem jest jakimś pomysłem.Można przyjechać 1-2 dni wcześniej i zostać do zlotu.Słonne,czemu nie ja tam jestem elastyczny:D.

Tak myślę że jeżeli rozmawiamy o zlociku w okresie wakacyjnym to trzeba też wziąć pod uwagę "obłożenie" turystyczne różnych miejsc:D.I w tym wypadku Solina była by dobrym pomysłem jeżeli chodzi o wielkość zbiornika,metody połowu i ewentualnie dostępny teren.

Na wakacjach większość miejsc nad Soliną jest mocno "obłożone", szczególnie w weekendy. Rekordy biją miejscówki w okolicy Polańczyka, Wołkowyji, nie mówiąc o Solinie. Nieco lepiej jest dalej, czyli Werlas, Zawóz, Olchowiec czy Chrewt, ale zatoka w Rajskiem prawie zawsze jest obstawiona. Wiele zależy też od poziomu wody, a nie zawsze na wakacjach jest on niski i znalezienie odpowiedniego miejsca dla wielu osób,niedaleko od samochodów, wcale może nie być takie proste. Oczywiście o wiele łatwiej by było, gdyby wszyscy " załapali" się na coś ,co pływa.

Edited by marekn