redfer Posted June 25, 2011 Posted June 25, 2011 Witam Mam pytanie do osób znających temat, co można połapać na Solince ? Czy można liczyć na kropka:rolleyes: i w których okolicach? Wybieram sie pierwszy raz w te okolice i chciałbym pobrodzić ze spiningiem. Pozdrawiam
kroku Posted June 25, 2011 Posted June 25, 2011 Można liczyć na kropka ,klenia ale jest źle .Kolega łowił ok. tyg w bieszczadach bo miał urlop ale marudził ,że bardzo słabo. Próbuj w miejscowości Terka-Polanki i troszkę wyżej.
Schizaaa Posted June 25, 2011 Posted June 25, 2011 Z tymi braniami to faktycznie nie najlepiej , tak słyszałem od miejscowych jak byłem nad Słonnym.
kappa00 Posted July 4, 2014 Posted July 4, 2014 Mam pytanie, gdzie znajduje się Solinka nizinna?chodzi mi od ktorego miejsca się zaczyna i gdzie kończy, i czy warto tam łowić?jak ukształtowane jest dno w tej rzece?
holbi Posted July 4, 2014 Posted July 4, 2014 Zgodnie z informatorem PZW okręk Krosno : "Od pierwszego mostu w miejscowości Bukowiec do zapory w Solinie "
ocas Posted July 4, 2014 Posted July 4, 2014 Łowiłem w Solince i na cofce w maju i czerwcu. Na początku maja były szczupaki, największy 67 cm, ale to na cofce na ostatnim moście.Ludzie na zakolu lowili dość dużo krąpi i płoci. Były też karpie niewielkie i chyba karasia widziałem u kogoś. Na wysokości ośrodka Orzech jest już nizinna, ten most przy ośrodku jest drugi w Bukowcu. Z tym, że latem to kicha bo wody nie ma. DLa mnie najlepszy czas na cofce Solinki to wiosna i jesień, przy stanie wody ponad 100 na Terce, choć to mylny wskaźnik. Najlepiej zadzwonić do sklepu czy do ośrodka. Pstrąga jest mało, nie widziałem choć jestem spławikowcem i spiningistą. Jest kleń, trafia się też szczupak na dość ostro płynącej wodzie 50 - 100 metrów wyżej od ośrodka Orzech. Są tęczaki, choć to było parę lat wstecz miałem dzień z trzema tęczakami. No są płocie, piękne ponad 30 cm płotki. Przy odpowiednim stanie wody ryb w miejscu gdzie się zaczyna zalew a kończy rzeka Solinka jest masa, widać świnki i klenie śmigające spod kajaka. Stada. Wiosną jest ciąg boleni, są bolki metrowe idące na tarło w Solinkę. Stany wody są zmienne bo to zalew i niestety ryby trzeba szukać. Okonie były ale nędzne. Sandacza nie złapałem.
Piotrek10 Posted July 26, 2015 Posted July 26, 2015 Witam. Łowi ktoś z kolegów na Solince okolice Bukowca na muchę? Będę tam po raz pierwszy na tej rzece.Na jakie rybki można liczyć i jakie muchy są tam skuteczne? Pozdrawiam
jon987 Posted July 26, 2015 Posted July 26, 2015 Witaj byłem tam ostatnio zatrzymałem się obok pierwszego mostu złowiłem trzy szczupaki:eek: klenie nie gryzły byłem ze dwa km w górę stan wody bardzo niski klenie widziałem były piękne i sporo ich było tak że mucha powinna być dobra bo na spina lipa.
LukaszZ Posted April 24, 2016 Posted April 24, 2016 Odświeże temat. Solinka w czasie weekendu majowego. Łowił ktoś w okolicach Bukowca w tym czasie? Idzie złowić coś ciekawego? Warto zapuszczać się wyżej w rejon Polanki?
waluś Posted April 10, 2019 Posted April 10, 2019 Witam.Poleci ktoś jakiś miejscówki w okolicy Cisnej? Jest szansa coś połowić na spinning w Solince?
pawelgibadlo Posted September 2, 2020 Posted September 2, 2020 Witam, Orientuję sie ktoś jaki kolor wody po opadach ?
PiotrekP10 Posted August 2, 2022 Posted August 2, 2022 Wiecie może jakie warunki na Solince?Chcialem z synem pod namiot i ryby oczywiście dajcie znać.Pozdrawiam
Gabriel Posted August 3, 2022 Posted August 3, 2022 Od czasu zdjęć ..poziom podniósł się na chwile i ponownie jest taki sam ... na Sani i na Solince https://wbieszczady.pl/dramatyczny-spadek-poziomu-wody-w-bieszczadzkich-rzekach-w-rajskiem-koryto-sanu-jest-juz-niemal-wyschniete-zdjecia/
Wlerhv Posted July 4, 2024 Posted July 4, 2024 witam wie ktoś jak z czystością wody na Solince po opadach ? liczę na wmiare szybką odpowiedź
Recommended Posts