Jump to content

Recommended Posts

Posted

Kali, mógłbyś napisać coś więcej na temat sposobu wędkowania? Jakie zestawy, czy wywózka czy rzut, czy sondowaliście dno, ile nęciliście i czym?

Posted

Jasne, raz byliśmy jesienią, raz na wiosne. Na jesień na 10/11, na wiosne 1/2/3. Przez 4 dni ani brania, a próbowaliśmy dosłownie wszystkiego. Wywózka pod sam brzeg, pare metrów od brzegu, na 2/3 odległości, na połowę, z rzutu, z PVA, bez PVA, dosłowie każde techniki połowu, jakie nam do glowy przyszły, na jesień to nawet w tym kanale lowiliśmy:)

Jasne, że sondowaliśmy, dwukrotnie trafiliśmy na okres, gdzie przez tydzien była łowiona jedna ryba na całym łowisku. Ogólnie co mogę powiedzieć, ryba tam na pewno jest, ale jest strasznie himeryczna - jak trafisz, to połowisz, jak nie - to możesz nawet na trąbce brake zatańczyć, a i tak nie weźmie;)

Posted (edited)

Dwa razy tam mieliśmy zlot karpiowy i nie narzekamy.Tak to już jest w tym sporcie, że albo biorą albo nie.

Widziałem na własne oczy i chyba nie tylko ja, że jak dobrze podejdzie się do tematu to ciężko nadąrzyć z wywózką.

Ryby 20 kg hehe.No tak.Z tego co wiem to kupili takiego karpia, chyba rok czy dwa lata temu i go regularnie łowią.Jak ktoś ma problemy ze wzrokiem, to nie dziwie się że "łowią 20-stki".W rzeczywistości to ta sama ryba.Amura 20 kg tam nie widziałem.Nie przecze, że tam nie ma więcej takich ryb,ale stwierdzenie że łowią 20-stki śmiało między bajki można włożyć.Może ktoś suma też zalicza do towarzystwa bo kilka zdrowych tam pływa.

Edited by lenox
  • 10 months later...
  • 2 years later...
  • 3 years later...
Posted

witam zamierzam pierwszy raz pojechać na zgodę łowi ktoś tam i może mi podpowiedziec czym najlepiej necic jakie przynęty wam się sprawdzają gdzie wywozicie pod drugi brzeg czy bardziej środek i czy łowisko jest zarośnięte chodź też zastanawiam się nad czarna sedziszowska która woda waszym zdaniem będzie lepsza