Jump to content

Recommended Posts

Posted

Michał82

Tu już nie chodzi o złów i puść.Przeczytaj sobie dokładnie cały ten rygorystyczny regulamin i resztę punktów ,o których już nie wspomniałem ,same zakazy i opłaty.W zasadzie nie wiadomo co wolno i czy coś wolno.Moje odczucie jest takie,jakby łaskę robili,że połowić dają .Piszesz "Takie zasady, nie podoba się regulamin, nie trzeba jechać."No fakt,właśnie chcę z tego skorzystać

Posted

Na większości łowisk karpiowych, jest taki regulamin, więc nie wiem o co masz bóle. Właściciel dba o swoją wodę i szanuje swoją pracę.

Posted

@Gringo dla mnie tam nie ma nic niejasnego. Regulamin dla mnie jak każdy inny na tego typu łowiskach, wszystko po to by chronić ryby. I ewentualnie karać złodziei lub smakoszów rybiego mięsa. Płacę za możliwość połowu na tego typu łowisku i godzę się regulaminem ustalonym przez właściciela.

Posted

Mnie tam regulamin nie przeszkadza ;) ale do rzeczy. Panowie, wybieram się za dwa tygodnie na Zgodę na weekend. Jadę pierwszy raz i nie mam zielonego pojęcia jak się tam łowi. Tzn wyczytałem gdzieś, że trzeba szukać górek, więc już coś wiem :rolleyes: Wiem jeszcze, że mamy łowić ze stanowiska nr. 7. Zna ktoś to stanowisko?

Potrzebuję jeszcze informacji na temat nęcenia. Dużo, czy raczej punktowo? Mile widziane wszelkie informacje dot. łowiska i panujących tam zwyczajów. Pozdrawiam i z góry dzięki!:beer:

• 1 month later...
Posted

@jogo i co byłeś na zgodzie w tym terminie co pisałeś ?:) Siadam z kolega 19-21 wrzesień i tez na siódemce, możesz napisać coś o stanowisku? A może był ktoś ostatnio i wie co się dzieje na wodzie? :)

• 3 weeks later...
Posted

Byłem i nie połowiłem :D

Pech nadal trwa hehe :) Ale było ze mną dwóch kolegów i bardzo ładnie połowili, jeden 4 ryby 5,8,11,14kg drugi więcej rybek ale w granicach 6-9kg :)

Mi dane było mieć jedno branie i na dodatek spinka :D Ale łowisko fajne i na pewno będę tam częstym gościem :)

• 1 month later...
Posted

W dniu 4-7 czerwca (długi weekend Boże Ciało) Łowisko Zgoda będzie zamknięte na czas organizacji zawodów karpiowych. Ale zapraszamy forumowiczów do rywalizacji w zawodach. Zwycięzcy będą mieli zapewniony i opłacony start w Mistrzostwach Polski w Wędkarstwie Karpiowym.

Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować

• 9 months later...
Posted

Kumpel na majowce miał przyłów na kulkę, ale maleństwo max 80 cm, drugiej nocy obok nas też jeden sum na kulkę, miał coś około 100cm. Jednak na bank są większe ;)

• 1 month later...
Posted

Ma ktoś może mapke głębokości ? zamierzam posiedzieć trzy dni ale totalnie nie znam topografii dna więc nie chciał bym siedzieć bez celu...

Posted
Ma ktoś może mapke głębokości ? zamierzam posiedzieć trzy dni ale totalnie nie znam topografii dna więc nie chciał bym siedzieć bez celu...

Moim zdaniem wędka z markerem będzie Ci niezbędna, to żwirownia, w jednym miejscu jest 1,8m by za kilka metrów dalej było 4,0m. Trzeba wysondować głębokość i tam położyć zestawy. Wiem, że jak siedziałem na nr7 to jakieś 30m od brzegu była górka, następnie za kolejne kilkadziesiąt metrów kolejna i tak to w sumie tam wygląda. Jak masz ponton i echo to już sobie poradzisz. Często zdarzało się, że koparka na drugim brzegu pracowała i jak przestała to warto było wywieźć zestawy pod drugi brzeg :)

Posted

A orientujecie się może jak z wynajmem domku ? co znajduje się w środku i czy stanowisko przy nim jest godne uwagi ? szykują się zimne noce więc może to być ciekawa alternatywa.

Posted

Domek taki ooo bez szału .2 łóżka ,a jedno z nich 2 osobowe. W domku ubikacja i mały zlew oraz lodówka . Miejsce z domkiem to nr 13 na tę porę roku może być ciekawe. Domek troche stary i zaniedbany ale 2 kobiety w nim spały i jakoś strasznie nie narzekały.:cool:

• 1 year later...
Posted

Witam,

Czy był ktoś ostatnio na Zgodzie ? Warto jechać na parę dni bez pontonu i łapać z rzutu wędki?

Posted
12 godzin temu, Gdl napisał:

Witam,

Czy był ktoś ostatnio na Zgodzie ? Warto jechać na parę dni bez pontonu i łapać z rzutu wędki?

Bylem ostatnio na nocce i tylko i wyłącznie z brzegu. Łowisko zadbane. Gospodarz w porzadku czlowiek i rybki tez sa. Osobiscie przez noc nic, raptem 1 branie ale nad ranem szał leszczy. I 1 karp. Polecam lowisko

Posted

Ta komercja to zbiornik pożwirowy o bardzo zróżnicowanym dnie, z górkami i dołkami. Jak chcesz jechać na duże karpie bez wywózki, to jedź do Hawłowic.

Posted

Raz mi koleś opowiadał jakie to rybska na Zgodzie łowią: karp od 20 w górę i amur podobnie:o:lol::confused:  no i jak z tym jest prawda czy fałsz?

Posted

Ja osobiście bym się dwa razy zastanowił, zanim tam bym sie wybrał, dwukronie 4 dniowe zasiadki bez jednego piknięcia, raz na wiosne, raz na jesień