Michał82 Posted July 30, 2014 Posted July 30, 2014 Takie zasady, nie podoba się regulamin, nie trzeba jechać. Na forum też preferujemy zasadę "złów i wypuść" ...
strongbow Posted July 30, 2014 Posted July 30, 2014 Gdyby nie dyscyplina to dawno byloby wszystko zjedzone..
Gringo Posted July 30, 2014 Posted July 30, 2014 Michał82 Tu już nie chodzi o złów i puść.Przeczytaj sobie dokładnie cały ten rygorystyczny regulamin i resztę punktów ,o których już nie wspomniałem ,same zakazy i opłaty.W zasadzie nie wiadomo co wolno i czy coś wolno.Moje odczucie jest takie,jakby łaskę robili,że połowić dają .Piszesz "Takie zasady, nie podoba się regulamin, nie trzeba jechać."No fakt,właśnie chcę z tego skorzystać
Mateusz91 Posted July 30, 2014 Posted July 30, 2014 Na większości łowisk karpiowych, jest taki regulamin, więc nie wiem o co masz bóle. Właściciel dba o swoją wodę i szanuje swoją pracę.
Michał82 Posted July 30, 2014 Posted July 30, 2014 @Gringo dla mnie tam nie ma nic niejasnego. Regulamin dla mnie jak każdy inny na tego typu łowiskach, wszystko po to by chronić ryby. I ewentualnie karać złodziei lub smakoszów rybiego mięsa. Płacę za możliwość połowu na tego typu łowisku i godzę się regulaminem ustalonym przez właściciela.
Gringo Posted July 30, 2014 Posted July 30, 2014 Wniosek z tego chyba taki,ze pewno się już nie nadaję na tego typu karne, restrykcyjne obozy pracy wędkarskiej
jogo Posted July 30, 2014 Posted July 30, 2014 Mnie tam regulamin nie przeszkadza ale do rzeczy. Panowie, wybieram się za dwa tygodnie na Zgodę na weekend. Jadę pierwszy raz i nie mam zielonego pojęcia jak się tam łowi. Tzn wyczytałem gdzieś, że trzeba szukać górek, więc już coś wiem Wiem jeszcze, że mamy łowić ze stanowiska nr. 7. Zna ktoś to stanowisko? Potrzebuję jeszcze informacji na temat nęcenia. Dużo, czy raczej punktowo? Mile widziane wszelkie informacje dot. łowiska i panujących tam zwyczajów. Pozdrawiam i z góry dzięki!
Michał82 Posted September 2, 2014 Posted September 2, 2014 @jogo i co byłeś na zgodzie w tym terminie co pisałeś ? Siadam z kolega 19-21 wrzesień i tez na siódemce, możesz napisać coś o stanowisku? A może był ktoś ostatnio i wie co się dzieje na wodzie?
Mateusz91 Posted September 3, 2014 Posted September 3, 2014 7-mka to dobry wybór Napisałem PW, może pomoże
Michał82 Posted September 21, 2014 Posted September 21, 2014 Byłem i nie połowiłem Pech nadal trwa hehe Ale było ze mną dwóch kolegów i bardzo ładnie połowili, jeden 4 ryby 5,8,11,14kg drugi więcej rybek ale w granicach 6-9kg Mi dane było mieć jedno branie i na dodatek spinka Ale łowisko fajne i na pewno będę tam częstym gościem
Mateusz91 Posted October 25, 2014 Posted October 25, 2014 W dniu 4-7 czerwca (długi weekend Boże Ciało) Łowisko Zgoda będzie zamknięte na czas organizacji zawodów karpiowych. Ale zapraszamy forumowiczów do rywalizacji w zawodach. Zwycięzcy będą mieli zapewniony i opłacony start w Mistrzostwach Polski w Wędkarstwie Karpiowym. Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować
majmaj Posted July 27, 2015 Posted July 27, 2015 Hej. Ktoś miał przyjemność wyskubać na zgodzie suma?
Jandzik Posted July 28, 2015 Posted July 28, 2015 Kumpel na majowce miał przyłów na kulkę, ale maleństwo max 80 cm, drugiej nocy obok nas też jeden sum na kulkę, miał coś około 100cm. Jednak na bank są większe
Ethical Posted September 27, 2015 Posted September 27, 2015 Ma ktoś może mapke głębokości ? zamierzam posiedzieć trzy dni ale totalnie nie znam topografii dna więc nie chciał bym siedzieć bez celu...
Michał82 Posted September 28, 2015 Posted September 28, 2015 Ma ktoś może mapke głębokości ? zamierzam posiedzieć trzy dni ale totalnie nie znam topografii dna więc nie chciał bym siedzieć bez celu... Moim zdaniem wędka z markerem będzie Ci niezbędna, to żwirownia, w jednym miejscu jest 1,8m by za kilka metrów dalej było 4,0m. Trzeba wysondować głębokość i tam położyć zestawy. Wiem, że jak siedziałem na nr7 to jakieś 30m od brzegu była górka, następnie za kolejne kilkadziesiąt metrów kolejna i tak to w sumie tam wygląda. Jak masz ponton i echo to już sobie poradzisz. Często zdarzało się, że koparka na drugim brzegu pracowała i jak przestała to warto było wywieźć zestawy pod drugi brzeg
majmaj Posted September 28, 2015 Posted September 28, 2015 (edited) Dokładnie jak Kolega pisze - musisz sobie wysondować dno. Ja to lubię na jedynce siadać i wywózka na przeciwko pod drugi brzeg (generalnie na zgodzie ryba bierze blisko brzegów). Ostatnio nałowiłem się amurów z pod tej kępy koło drzewa: http://zapodaj.net/34325c5eb6141.bmp.html Edited September 28, 2015 by majmaj
Ethical Posted September 29, 2015 Posted September 29, 2015 A orientujecie się może jak z wynajmem domku ? co znajduje się w środku i czy stanowisko przy nim jest godne uwagi ? szykują się zimne noce więc może to być ciekawa alternatywa.
Dominik18king Posted September 29, 2015 Posted September 29, 2015 Domek taki ooo bez szału .2 łóżka ,a jedno z nich 2 osobowe. W domku ubikacja i mały zlew oraz lodówka . Miejsce z domkiem to nr 13 na tę porę roku może być ciekawe. Domek troche stary i zaniedbany ale 2 kobiety w nim spały i jakoś strasznie nie narzekały.
Gdl Posted June 26, 2017 Posted June 26, 2017 Witam, Czy był ktoś ostatnio na Zgodzie ? Warto jechać na parę dni bez pontonu i łapać z rzutu wędki?
Blacq Posted June 26, 2017 Posted June 26, 2017 12 godzin temu, Gdl napisał: Witam, Czy był ktoś ostatnio na Zgodzie ? Warto jechać na parę dni bez pontonu i łapać z rzutu wędki? Bylem ostatnio na nocce i tylko i wyłącznie z brzegu. Łowisko zadbane. Gospodarz w porzadku czlowiek i rybki tez sa. Osobiscie przez noc nic, raptem 1 branie ale nad ranem szał leszczy. I 1 karp. Polecam lowisko
Gdl Posted June 26, 2017 Posted June 26, 2017 No to jak na komercję to szału nie było A jakiej wielkości te karpie?
Roooocky Posted June 27, 2017 Posted June 27, 2017 Ta komercja to zbiornik pożwirowy o bardzo zróżnicowanym dnie, z górkami i dołkami. Jak chcesz jechać na duże karpie bez wywózki, to jedź do Hawłowic.
hybel78 Posted June 28, 2017 Posted June 28, 2017 Raz mi koleś opowiadał jakie to rybska na Zgodzie łowią: karp od 20 w górę i amur podobnie no i jak z tym jest prawda czy fałsz?
Guest Posted June 30, 2017 Posted June 30, 2017 Ja osobiście bym się dwa razy zastanowił, zanim tam bym sie wybrał, dwukronie 4 dniowe zasiadki bez jednego piknięcia, raz na wiosne, raz na jesień
Recommended Posts