Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam. Nie wiem czy znacie te tereny ale to są stawy PRYWATNE. Bardzo fajnie tam bierze, ostatnim razem gościu nawet wyciągnął amura 7kg, a tak to karpiki po 2kg biorą;p

2 tyg temu z wujkiem nasz rekord to 8 karpi;p

• 1 year later...
Posted

Witam, odświeżę trochę temat. Byłem dziś na tym łowisku.

Jedynie na tym forum jest temat gdzie można dodać swoją opinię o tym łowisku.

Powiem wam, że szału nie ma. Zapłaciłem 40zł + 5zł za osobę towarzyszącą. Można zabrać 4 ryby.

Po 6 godzinach wędkowania zmyłem się z łowiska, mimo to nie wiem jak będę spał z powodu spalonych pleców.

Ogólnie łowisko wygląda fajnie, w środku lasu, dostępny grill.

Co do ryb to byłem tam pierwszy raz i myślę, że przez najbliższe 2 lata tam nie wrócę.

1 branie = 1 leszcz około 20cm.

Ogólnie było 7 wędkarzy z czego tylko 1 złowił 3 karpie około 1kg + stracił wędkę. Ryba była szybsza. :D

Na koniec widziałem jeszcze hol 1 wędkarza, udało mu się złowić karpia około 2kg.

2 lata temu wiem że była tam ryba, znajomy łowił po kilka amurów i karpi +5kg.

Rok temu na wsi gdzie znajdują się stawy była powódź, i wtedy większość ryby poszło w San, niewiem czy z tego stawu również ale prawdopodobnie tak.

Jeżeli ktoś szuka stawu komercyjnego w okolicy to Mołodycz też odradzam, mimo że kiedyś było to super łowisko, znajomi w tym roku jezdzili i ani jednej ryby +2 kg.

Pozdrawiam.

• 1 month later...
  • 4 weeks later...
Posted

Witam. Byłe wczoraj na stawach w Rudce . Chciałbym napisać parę słów na temat łowiska . Zbiornik około 2 ha , umiejscowiony pośrodku lasu z mojego punktu widzenia niezbyt zadbany obszar wokół stawu. Koło stawu fałdy piachu w wyniku czego właściwie jeden brzeg umożliwia wędkowanie. Przyjechaliśmy z kolegą na staw koło godziny 6 , a już o 6.30 koło naszego stanowiska , wzdłuż tego dostępnego do łapania brzegu jeździł ciągnik z drzewem z lasu który się co chwile zakopywał , nie muszę chyba pisać ze było to co najmniej lekko wkur.... , a powiem że od stawu to była odległość około 5 metrów . Ogólnie przez cały dzień tłukły się tam jakieś maszyny z drzewem i piachem. W wodzie wzdłuż całego brzegu widoczna znaczna ilość pszenicy , po ilości brań a było ich aż 0 :) , trzeba sądzić że są karmione regularnie i obficie :mad: . Było 5 wędkarzy , tylko jeden złapał karpia i nie wiem czy miał z kilogram, po za tym nikt nie miał ani jednego brania . Każdy wędkarz miał rzucone 3 wędki . Pogoda była bardzo fajna , temp. maksymalnie dochodziła do lekko ponad 20 stopni , słonecznie ale chłodno , czasem pochmurnie . Czasami wiał mocny ale ciepły wiatr.

Piszmy o naszych doświadczeniach z wędkowania , które stawy odwiedzać ,a które unikać .

• 7 months later...
Posted

Pewnie dalej właściciel pięknie podsypuje zbożami więc o jakimkolwiek łapaniu na tym zbiorniku można zapomnieć. Ja również byłem tam nie raz i było tak jak kolega wyżej napisał. Stanowczo odradzam ten zbiornik, jest wiele lepszych, bo jedyne co tam można pooglądać to hałdy piachu i maszyny rolnicze.