Ethical Posted October 4, 2012 Posted October 4, 2012 trafiłem ostatnio tołpyge 4,5 kg świetna rybka hol był niesamowity a przynętą czerwony robaczek.
Ethical Posted May 22, 2013 Posted May 22, 2013 Witam, Był gośc może na stawie w tym roku ? jak efekty ?
b@lonRMI Posted June 6, 2013 Posted June 6, 2013 Witam panowie czy ktoś z was był już w tym sezonie na tych stawach? Jakieś wyniki?
Ethical Posted October 29, 2013 Posted October 29, 2013 Witajcie, Dzieje sie coś ostatnio u Pana "Nowaka" ?
balon116 Posted March 30, 2014 Posted March 30, 2014 Witam wszystkich ! Czy ktoś wie jak w sezonie 2014 z tymi stawami? jaka płatność i czy jakieś rybki są?
Maciek Wilk Posted March 30, 2014 Posted March 30, 2014 ponoc Nowak wpuscil sporo ryb, ale ludziska szybko je zaczeli wylawiac. Platnosci ponoc bez zmian 3zl za godzine od wedki, znajomy twierdzi ze jeszcze idzie cos zlowic, ale w takim tempie wylawiania to nie potrwa dlugo.
Rafalk44 Posted September 10, 2015 Posted September 10, 2015 W zeszłym roku jezdziłem tam częściej.Łowiłem sporo szczupaczków w granicach 30-40 cm.Trafiłem tylko 1 koło 50 cm. Trafiały sie fajne okonie nawet taki 30 cm.No i miałem tez konkretna tołpyge,ok 10 kg, na obrotówkę. W tym roku byłem tylko 2 razy po godzinie i złowiłem jednego szczupaka koło 35 cm.Tamtejsi wędkarze mówili ze w kwietniu/maju przychodzili jacyś gówniarze i połapali duzo własnie takich szczupaków do 40 cm(oczywiscie wszystkie zabierając),mówili tez ze są tam i metrówki(w co nie chce mi sie wierzyc). Ponoć w tym roku ktoś złowił okonia 42 cm. Opłata tak jak było czyli 3 zł/h od wędki. Pozdrawiam
jacob1993 Posted September 10, 2015 Posted September 10, 2015 To słabiutko kilka lat temu łowiłem u niego na jakimś hodowlanym i brały takie 50-70cm na czarna obrotówke ,szukam własnie czegoś podobnego w okolicach mielca bo w rzemień straciłem wiare całkowicie .
Rafalk44 Posted September 10, 2015 Posted September 10, 2015 Ponoć u Nowaka są głębsze dołki,może coś tam siedzi... Z pobliskich łowisk to ciekawe co sie dzieje na Woli chorzelowskiej,w tym roku nie byłem.W zeszłym roku babeczka wydarła tam ładnego sandacza ok 70 cm Co do rzemienia...cos tam pływa ,2 tyg temu na kopyto siadł szczupły 71 cm, w inny dzien dwa ok 60 cm.Ryby do złowienia-pływaja dalej;)
LukaszZ Posted March 17, 2018 Posted March 17, 2018 Stare poczciwe stawy "U Nowaka" w Mielcu od 2018 idą z duchem czasu. Zyskały nową stronę www i status łowiska no kill https://www.facebook.com/stawycyranowskie/
jacob1993 Posted March 17, 2018 Posted March 17, 2018 Pieknie w końcu okonie beda mialy szanse urosnac .
wirowmaker Posted June 11, 2018 Posted June 11, 2018 Witam chodzi ktoś na to łowisko ? Da się coś złowić? Jestem na wypoczynku w tych okolicach i się zastanawiam nad wizytą ... da się tam po łowić ?? Czy tylko siedzieć bez pyknięcia spławika czy bombki?? Pytam bo czytałem opinie o tym łowisku nie zbyt pochlebne ... w przeszłości właściciel nieźle wałki ukręcał karmił po krzaczorach i obniżał poziom wody by rybki nie brały... czytałem też kilka artykułów z zasiadek gdzie ... łowienie kończyło się z pustym wynikiem itp. Jak jest teraz?? Jak dodano zasadę no kill ?
adamus78 Posted June 12, 2018 Posted June 12, 2018 Połowić można (karpie od 3 do 10 +, sum, amury i tołpygi), oczywiście drobnica typu leszcz karaś też występuje. Ogólne zasady jak na komercji, mata, środek do odkażania itp. Jeżeli chcesz dowodów popatrz na ich profil na Facebook "Stawy Cyranowskie".
Ethical Posted June 12, 2018 Posted June 12, 2018 w tym roku to zupełnie inne łowisko, sam jeszcze nie próbowałem swoich sił, ale mam wielu znajomych wędkujących tam. Teraz to typowo karpiowe łowisko, wymagana jest mata, środek do dezynfekcji, odpowiedni podbierak, kapie sporo ponad 10 kg się trafiają, a potka głosi że był i 20+
Feo Posted June 12, 2018 Posted June 12, 2018 I jeszcze teraz haczyki bezzadziorowe. Szkoda tylko że teoretycznie łowić można dopiero od szóstej rano. Od około 8:30 ostatnim razem całkowicie przestały brać karpie, zaczęły leszcze i karasie.
wirowmaker Posted June 13, 2018 Posted June 13, 2018 (edited) Z godzinami to chyba zalerzy od tego kto pilnuje czy zona maz czy corka . Ze mna przez telefon jak dzwonilem gadala zona ...ze od 6 wbijam jak nikt nie chodzi po kase i od razu lowie by czasu nie tracic swojego ceny nawet spoko sa na popke 14 zeta i mozna sie po bawic... Zona tego goscia mowila ze niby corka jezdzi i zbiera siano albo ona jak meza nie ma. Mialem pytac miejscowych jak tam ale wczoraj jak podjechalem na rekonesans ... przy brzegu na parkingu przy drodze rumuny łowiły jakies a dalej nikogo nie zobaczylem hehe to sie nie pytalem ;D. Edited June 13, 2018 by wirowmaker
wirowmaker Posted June 14, 2018 Posted June 14, 2018 Wybieram sie dzisiaj na to łowisko i pytanko jakie stanowiska sa najlepsze ? Po ktorej stronie jeziora sie ustawic? Na jakie przynety rybcie tam biora? Zestawy 2 sprezyna z wlosem i metoda? Czy lepiej splawiczek?
wirowmaker Posted June 16, 2018 Posted June 16, 2018 Widze ze forum troche puste albo malo kto stad jezdzi na Nowaka staw łowilem na kukurydze i zanete do metody robilem wynik 2 leszczyki i 2 karpiki jeden pod 4-5kg drugi okolo 1,5-2kg zasiadka fajna karpiki wziely obydwa jednoczesnie na 2 wedki 1 metoda drugi stara dobra sprezyna zucalem precyzyjnie w to samo miejsce jakies 30m od cypla. ;D Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować
Patryk98 Posted July 4, 2018 Posted July 4, 2018 Karpiki biorą nawet bez necenia , dwie karpiowki wyrzucone na kulkę truskawka 18mm a druga bliżej cyplu ananas 16mm , dwa karpiki za 5 godzin siedzenia w deszczu . Jeden 1.5/2 kg a drugi taki bliżej 5 kg spod cypla Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować
AjsAx Posted July 5, 2018 Posted July 5, 2018 Witam.Jak wyglada tu sprawa ze spinningiem? Czy warto sie wybrac? Jest gdzie porzucac?
LukaszZ Posted July 5, 2018 Posted July 5, 2018 Nudniejszej wody pod spinning chyba nie ma no ale pewnie coś się da wydłubać chociaż zbiornik tak jak wszystkie nastawiony typowo na komercyjnego karpia.
geo Posted July 5, 2018 Posted July 5, 2018 W dniu 4.07.2018 o 09:30, Patryk98 napisał: Karpiki biorą nawet bez necenia , dwie karpiowki wyrzucone na kulkę truskawka 18mm a druga bliżej cyplu ananas 16mm , dwa karpiki za 5 godzin siedzenia w deszczu . Jeden 1.5/2 kg a drugi taki bliżej 5 kg spod cypla Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Który to na 5 kg ?
Recommended Posts