krs Posted July 13, 2009 Share Posted July 13, 2009 Pozwoliłem sobie utworzyć wątek, w którym umieszczane będą linki do filmów o tematyce wędkarskiej. Pierwszy link : http://tv.shimano.co.jp/movie/tv/paradise_11/ film w języku japońskim Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szymek Posted July 13, 2009 Share Posted July 13, 2009 http://peb.pl/filmy-dokumentalne/143755-rapidshare-wedkarstwo-moje-hobby.html cienizna ale zawsze coś : ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
krs Posted July 13, 2009 Author Share Posted July 13, 2009 Trochę drobiazgów z youtuba http://www.youtube.com/results?search_query=w%C4%99dkarstwo&search_type=&aq=f http://www.youtube.com/results?search_query=fishing&search_type=&aq=f Link to comment Share on other sites More sharing options...
pigon Posted July 14, 2009 Share Posted July 14, 2009 Spoko filmy są z seri Wędkarstwo moje hobby. Zassałem wszystkie na kompa.Jak by ktoś chciał ściągać to polecam stonę.....jest ktoś chętny Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szymek Posted July 15, 2009 Share Posted July 15, 2009 Pigon czy wszystkie są godne uwagi to nie wiem ; ) z serii WMH polecam te które znajdują się pod linkiem : Trzy rzeki Jig Master Sposób na sandacze Przyczajony jaź,ukryty kleń Powrót sandacza Dla mnie te 5 filmów godne uwagi tylko ;p Link to comment Share on other sites More sharing options...
MunieK Posted July 15, 2009 Share Posted July 15, 2009 Szczupak atakuje kaczkę ladny ten szczupak a tutaj prawdziwy szczupak zaatakowal wedkarza: Link to comment Share on other sites More sharing options...
krs Posted July 15, 2009 Author Share Posted July 15, 2009 a tutaj prawdziwy szczupak zaatakowal wedkarza: hehe dobrze mu tak , po co go trzymał za ogon )) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oktawian Posted July 27, 2009 Share Posted July 27, 2009 ;D marzy mi się coś takiego ;D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bastuś z Bratko Posted August 6, 2009 Share Posted August 6, 2009 http://www.taaakaryba.com.pl/# Mimo, że to polski program to większość odcinków kręconych za granicą. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mapet77 Posted August 6, 2009 Share Posted August 6, 2009 Oglądając filmik "Szczupak atakuje kaczkę" o mało nie narobiłem w zbroję ze strachu!!! Dobre, taki stary koń i tak dałem się nabrac!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mapet77 Posted August 6, 2009 Share Posted August 6, 2009 sposób jak poradzic sobie z uciągiem wody w poszukiwania esoxa w rzekach. Niestety w j. angielskim Link to comment Share on other sites More sharing options...
mapet77 Posted August 23, 2009 Share Posted August 23, 2009 No to jeszcze jeden filmik z You Tube`a. ten mnie rozwalił... bez komentaża Link to comment Share on other sites More sharing options...
mapet77 Posted October 12, 2009 Share Posted October 12, 2009 "Śpiące PIĘKNOSCI" zimowa ostoja sumów okiem podwodnej kamery Link to comment Share on other sites More sharing options...
mapet77 Posted October 12, 2009 Share Posted October 12, 2009 Zapomniałem dodac Amerykańskich sumów Link to comment Share on other sites More sharing options...
wifer Posted October 16, 2009 Share Posted October 16, 2009 Nasze sanowe sumy miały podobne zwyczaje. Szkoda, że biznes sukcesywnie pozbawia ich ulubionych zimowisk i letnich kryjówek wydzierając wszystkie większe kłody z dna Sanu. Powoduje to zamulenie dawnych głęboczków i wyrównywanie dna. Oglądając te filmy zastanawiam się czy nie było by zasadne stworzyć coś w rodzaju galerii ale NASZYCH filmów obrazujących łowienie i wypuszczanie ryb. Coś takiego co zaprezentował Zbyszek z synem. Obecnie prawie każdy aparat i większość komórek ma możliwość zrobienia filmu więc ze sprzętem problemu nie będzie, natomiast było by to kapitalną przeciwwagą na wiszące stukilowe sumy na trzepaku i ością w gardle dla rodzimych mięsiarzy. Co o tym myślicie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mapet77 Posted October 16, 2009 Share Posted October 16, 2009 No cóż, każde unowocześnienia na portalu są mile widziane, niestety w rzeczywistości może byc trudno nakręcic filmik z połowu lub wypuszczenia zdobyczy zwłaszcza wędkującym samotnie kolegom. Ja osobiście nagrałem jeden filmik z wypuszczenia szczupaka, jednak zamiesciłem go na "innym" portalu wędkarskim, gdyż w owym czasie żyłem w niewiedzy i nie miałem pojęcia o istnieniu PSW (szczerze to nawet nie wiem czy wyszukiwałem jaki kolwiek portal o tematyce wędkarskiej, jeden z moich znajomych zaprosił mnie do portalu i tak już tam się "zasiedziałem"). O ile problemu ze sprzętem może nie będzie, o tyle może się okazac że braknie nam ręki do filmowania. Ale ja jestem za ;D Link to comment Share on other sites More sharing options...
wifer Posted October 17, 2009 Share Posted October 17, 2009 To prawda, nie każdy wędkuje w duecie a najlepsze rezultaty przeważnie ma się na wyprawach solo i wtedy okazuje się że dwie ręce to za mało i w dodatku za krótkie . No cóż natury nie poprawimy ale z nie takimi problemami ludzie sobie radzili. Pomysł ten (z filmami pokazującymi wypuszczanie złowionych ryb) zrodził mi się już dawno i nawiasem mówiąc właśnie od tego miałem zamiar rozpocząć egzystencję naszego portalu. Chodziło mi wtedy głównie o ochronę niewymiarowego szczupaka zabieranego przez żywczarzy. Ale przecież problem ten dotyczy każdego gatunku. Ostatnio nawet na posiedzeniu sądu okręgowego potoczyła się dyskusja w temacie wymiaru ryb. Regulamin co prawda określa wymiary ochronne ryb np. "boleń do 40 cm" Czyli ryba którą można by zabrać z łowiska powinna mieć nie 40 cm ale powyżej. Czyli za 40 cm bolenia w siatce można dostać mandat. Ale po co wchodzić w jakieś niepotrzebne konflikty kiedy można określić swoje granice i zostać im wiernym. Ja od swojej pierwszej przygody z sumem a miał on wtedy wymiar 50cm doszedłem do wniosku że skoro może dorosnąć w Sanie do 2m więc szkoda takie kijanki zabierać. Obrałem więc swój wymiar 80cm często wypuszczając osobniki 79cm. No i jak zawsze w takich okolicznościach bywa właśnie takie najczęściej się zahaczały. Rzucając TU pomysł filmowania i prezentowania światu postawę "zwróć wolność" chciałem abyśmy udokumentowali nasze deklaracje słowne typu "...ryba oczywiście wróciła do wody" i aby galeria foto nie była odbierana za galerię rzeźniczą jak to bywa na innych portalach gdzie pokazują się zdjęcia z sumami gigantami wiszącymi na trzepaku i ociekającymi krwią. Co to za bohaterstwo zabić bezbronne stworzenie w dobie techniki i technologii kosmicznej. Mogli byśmy zrobić jeden krok do przodu i zamiast wdawać się w polemikę w temacie "no kill" pokazać że można to robić z przyjemnością tak jak to zrobił Zbyszek z synem. Uważam że te filmy powinny być eksponowane na stronie głównej i to bardzo wyraźnie a nie schowane gdzieś wśród wielu postów na forum. Wiem, że wielu z nas również nie ma oporów z wypuszczaniem swoich zdobyczy dlatego chciałbym wszystkich zachęcić do filmowania i przesyłania do nas tych materiałów. Może zrobimy z tego jakiś konkurs. Wszystko zależy od odbioru tego pomysłu. Podyskutujmy czy warto czy nie ma sobie czym głowy zawracać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szymek Posted October 17, 2009 Share Posted October 17, 2009 W moim przypadku robienie zdjęć czasami jest niemożliwe a co dopiero kręcenie krótkich filmików. Na rybach w 90% jestem sam i czasami szkoda mi czasu na robienie zdjęć. Jednak pomysł wspaniały. Oglądając zdjęcia niektórych użytkowników na pewno to zda egzamin. Z tego co się orientuję to np. Oktawian często jeździ na wyprawy z jakimś kompanem więc mógłby się pochwalić takim filmem Jestem oczywiście ZA tym pomysłem. Pozdrawiam:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bastuś z Bratko Posted October 17, 2009 Share Posted October 17, 2009 niestety w rzeczywistości może byc trudno nakręcic filmik z połowu lub wypuszczenia zdobyczy zwłaszcza wędkującym samotnie kolegom. Łatwo nie jest, ale przy pomocy samowyzwalacza, który jest praktycznie w każdym aparacie oraz statywu- wydatek rzędu 100zł. można osiągnąć całkiem niezłe rezultaty zarówno w fotografowaniu jaki i filmowaniu. Wiem, że wielu z nas również nie ma oporów z wypuszczaniem swoich zdobyczy dlatego chciałbym wszystkich zachęcić do filmowania i przesyłania do nas tych materiałów. Może zrobimy z tego jakiś konkurs. Świetny pomysł! W następnym sezonie będę miał ponad 4 miesiące wakacji więc liczę na poprawienie paru swoich rekordów. Także powinno się pojawić kilka okazji do uwiecznienia swoich zdobyczy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wifer Posted October 17, 2009 Share Posted October 17, 2009 Niekoniecznie trzeba mieć statyw za 100zł mnie udało się trafić w Tesco mały teleskopowy statyw za 10 zł. Znacznie łatwiejszą sytuację będą mieć wędkarze preferujący metody statyczne. Można wcześniej przygotować sobie miejsce na ustawienie aparatu. Przy spinningu jest o wiele trudniej. W dodatku dochodzą emocje. Jednakże jeżeli decyzja nie będzie przypadkowa, można sobie poradzić z każdym problemem. Wcześniej radziłbym poćwiczyć trochę z samowyzwalaczem i filmowaniem swoim sprzętem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mapet77 Posted October 22, 2009 Share Posted October 22, 2009 Kolejne filmiki z YouTube z moim ulubionym łowcą szczupaków Mickiem Brown'em. Facet ma pojęcie o metodach i o wędkowaniu a do tego w Anglii, gdzie mam miejsce akcja filmu są ryby w rzekach. I siedząc nad brzegiem rzeki możemy spodziewac się każdego rozmiaru ryby, nawet rekordowego!!! Marzą mi się takie czasy u nas w kraju i wydaje mi się, że wszystko idzie ku temu, zeby tak było!!! http://www.youtube.com/watch?v=1oDg2zpkrWo http://www.youtube.com/watch?v=-EN46jqVVAg http://www.youtube.com/watch?v=37yCm9y3siU http://www.youtube.com/watch?v=dfpeW0rLzjs http://www.youtube.com/watch?v=I5pzBy9pJwA Zwróccie uwagę na sprzet jakim łowi. To było dawno temu... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andre Posted October 27, 2009 Share Posted October 27, 2009 Mapet na You Tube widziałem też filmik z twoim udziałem Link to comment Share on other sites More sharing options...
mapet77 Posted October 27, 2009 Share Posted October 27, 2009 No jeden udało mi się nakręcic . Miałem też drugi filmik na którym złapałem moment brania ale niestety po zacięciu nic szczególnego się nie wydażyło ;D Link to comment Share on other sites More sharing options...
mapet77 Posted November 13, 2009 Share Posted November 13, 2009 http://www.youtube.com/watch?v=8l6q-vZCdck&feature=related Bezkonkurencyjny młynek SHIMANO!!! mam dwa takie i nie zamienię ich za żadne inne!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dragomir Posted November 19, 2009 Share Posted November 19, 2009 Wreszcie po długim okresie udało mi się wrzucić filmik na YouTube, poszłoby to o wiele szybciej ale mój internet nie jest zbyt dobry (radiówka:P) Jakość filmu nie jest najlepsza ponieważ używałem zoomu, a jak się okazało przy filmowaniu w moim aparacie działa tylko zoom cyfrowy a nie optyczny i do tego jeszcze kiepskie oświetlenie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts