krs Posted November 4, 2009 Share Posted November 4, 2009 Chciałem zapoczątkować nowy wątek związany z zakupami sprzętu wędkarskiego. Kupiłeś wędkę, plecionkę czy wobler? Pochwal się tym, umieść fotkę i opis w tym wątku Link to comment Share on other sites More sharing options...
krs Posted November 13, 2009 Author Share Posted November 13, 2009 Pochwalę się swoimi ostatnimi zakupami Są to same drobiazgi : - Wobler Jaxon Ferox FL - 8cm 10g RH. Jedyne produkty Jaxona jakie posiadam to woblery FEROX , szczególnie 4cm wersja pływająca w kolorze płotki to super przynęta na okonie i szczupaki. Zobaczymy co większy model potrafi - podobno woblery w tej kolorystyce (RH) są niezłą przynętą na sandacza. - kilka ripperów Manns`a 8cm , w kolorze szczupakowym - klasyka gatunku, obrotówka - Mepps Lusox - ostatnio zawiesiłem takie cudo na drzewie nad jednym z łowisk :'( musiałem dokupić jedną sztukę - wobler Rapala Husky Jerk 10cm w klorze SB - wobler typu suspending Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bastuś z Bratko Posted November 18, 2009 Share Posted November 18, 2009 W związku z tym, że od przyszłego sezonu planuje zostać muszkarzem rozpocząłem przygotowania teoretyczne. W tym celu zakupiłem: "Wędkarstwo muchowe" Sikory i "Wędkarstwo muchowe" Jeleńskiego. W sumie wydałem 39 + 5 = 44 Książkę Jeleńskiego nabyłem w Centrum Taniej Książki(niedaleko dworca PKP), w tym sklepie są również przewodniki wędkarski po: Wisłoku, Wisłoce i Sanie(w górnym biegu), kosztują 2,5zł/sztuka. Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szymek Posted November 30, 2009 Share Posted November 30, 2009 Mimo,że dopiero grudzień już zaczynam zbroić się na kleniska i jazie Dzisiaj zakupione dwie obrotówki blue foxa vibrax oraz małe co nieco w fishing-marcie : # Alaska A-3,5 Floating S długość: 3,5cm, Waga: 4,0g Ilość: 1 szt. # Hornet H3F HCW Wersja: floating, długość: 3,5cm, waga: 2.2g, kotwice: 1 x No. 10 Ilość: 1 szt. # Flyer 5F - GR Długość: 5cm ; Waga: 6g ; Typ: pływający Ilość: 1 szt. # Beetle Bat 07 Długość 3cm ; Waga: 2,5g ; Kolor 07 Ilość: 1 szt. # Hektor 40NF-L Długość: 4,0cm ; Waga: 3,5g ; Głęb. pracy: 0,8-1,0m : Kolor: B ; Typ: pływający Ilość: 1 szt. Wszystkie woblery które zakupiłem będą służyć przy połowie klenio-jazi. Cena tego wszystkiego to około 100 zł wraz z przesyłka. Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Link to comment Share on other sites More sharing options...
tuna18 Posted November 30, 2009 Share Posted November 30, 2009 W ramach 18 nastych urodzin dostałem ciekawe prezenty: 3 woblerki od Oktawiana(dzięki) Mam nadzieje że nie jeden Kleń sie na nie skusi Wodery oraz rękawiczki. Polubiłem urodziny Lecz tylko te pasy... Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andre Posted November 30, 2009 Share Posted November 30, 2009 Oktawian- ja mam za tydzień urodziny. : : A na imieniny dostałem pudełko paprochów od teścia ( dobrze że nie od teściowej). Mikołaj też oczywiście dostał całą listę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Siksa Posted December 6, 2009 Share Posted December 6, 2009 Sezon zbliża się ku końcowi, więc musiałem uzupełnić braki w pudełkach przed ostatnimi wypadami w tym roku. Jako, że celem będą okonie, szczupaki i sandacze łowione na Grabinach i Sanie uzbroiłem się w kopyta u zbrojone w główki od 10 do 20gram na hakach 3/0 i 4/0. Ciemniejsze kopyta z myślą o okoniach i tym, że takowe kolory dobrze sprawdzają się na zbiornikach o jasnym dnie np: Grabiny. Pozostałe kolory na szczupaki i sandacze. Przy okazji skusiłem się na dwa Storki i jednego Salmo Horneta imitującego raka. Woby z myślą o kleniach, które zamierzam przypilnować w nowym sezonie. Ciekawym gadżetem będzie również kominiarka, która ogrzeje głowę podczas całodziennego spinningowania. Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Link to comment Share on other sites More sharing options...
Siksa Posted December 6, 2009 Share Posted December 6, 2009 Innym zakupem były boleniowe woblery Matusiaka. Przynęty mają między 6 a 7cm i 6 a 12gram wagi. Ponoć dobre przynęty, więc muszę to sprawdzić. Przy okazji kupiło się kilka klenowojaziowych wobków tego samego autora. Część z tych przynęt należy do Andrzeja Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Link to comment Share on other sites More sharing options...
klonek02 Posted December 6, 2009 Share Posted December 6, 2009 witam wczoraj dostałem na mikołaja 2 woblerki DORADO MAGIC f BT i SALMO TINY LADYBRIT tonący ale po zdjęciu kotwiczki brzusznej unosi sie na wodzie zamiatająładnie i myśle że będą moimi ulubionymy przynętami w tym sezonie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dzienciol Posted December 6, 2009 Share Posted December 6, 2009 A ja od Pana Mikołaja dostałem kija Mistrall Shogun Spin 2,75m do 10g + Shimano Super 1500GT-RA, ok 30 sztuk różnych wobków i pletke PP 0,15mm. Wszystko fajnie, tylko za kija i kręcioła będe musiał zapłacić, wobki sam sobie zrobiłem a za pletke trzeba znajomemu postawić 0,5l . Zaszalał Mikołaj ooojjj zaszalał... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szymek Posted December 6, 2009 Share Posted December 6, 2009 Szczodry ten mikołaj, oj szczodry Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin Posted December 10, 2009 Share Posted December 10, 2009 A ja wygrałem w totka i sobie kupiłem:kołowrotek Daiwa Procaster 2500x,kamizelke,szczypce uniwersalne,wobki;Dorado Invader i krakuska,obrotówki mepsa po 7zł za szt no i tyla.ps.zegarek był razem z kołowrotkiem ;D Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Link to comment Share on other sites More sharing options...
Siksa Posted December 10, 2009 Share Posted December 10, 2009 Znałeś numery totka i nie podzieliłeś się? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bastuś z Bratko Posted December 10, 2009 Share Posted December 10, 2009 Gdzie kupiłeś tego Procastera? Kilka miesięcy temu zdecydowałem się na ten kołowrotek, ale nie dostałem zegarka! Jeżeli chodzi o sam kołowrotek to ma(przynajmniej mój model) wyjątkowo denerwujący kabłąk, ciągle się otwiera. Ogólnie jestem z niego średnio zadowolony. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andre Posted December 10, 2009 Share Posted December 10, 2009 A ja wciąż czekam na swoja kamizelkę. Gdzie kupiłeś tego Procastera? Kilka miesięcy temu zdecydowałem się na ten kołowrotek, ale nie dostałem zegarka! Jeżeli chodzi o sam kołowrotek to ma(przynajmniej mój model) wyjątkowo denerwujący kabłąk, ciągle się otwiera. Ogólnie jestem z niego średnio zadowolony. Na Allegro swego czasu widziałem z dołączonymi zegarkami. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin Posted December 11, 2009 Share Posted December 11, 2009 Bastuś,kołowrotek kupiłem w KARINIE tej w centrum.Zegarek jak chcesz to ci moge dac gratis(napisz na priva jak cos).Sixa nastepnym razem obiecuje ze ci podam numery w totka jakie padną:)hehe(żarcik) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bastuś z Bratko Posted December 11, 2009 Share Posted December 11, 2009 Dzięki za propozycję, ale nie noszę zegarka, jakoś mi nie odpowiada. Co ciekawe mojego też tam kupiłem, może jeszcze wtedy nie było tej proporcji, albo odnosiła się do innych modeli(mam rozmiar 3500). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dzienciol Posted December 12, 2009 Share Posted December 12, 2009 Byłem dziś na rybkach i zamarzły mi łapy. Pojechałem do sklepu wędkarskiego po jakieś rękawiczki. To był błąd . Rękawiczki kupiłem, ale poniosło mnie i zakupiłem jeszcze kilka drobiazgów. Rękawiczki Cormorana, ponad 150 różnych gum ( Dragony, Mikado Fishuntery, Mister Twister, Relaxy, twistery fluo, paprochy i inne), troche główek 1g i 2g, pudełeczko dwustronne, żyłeczka Trabucco 0,16mm. Będzie co urywać. Nie wiem jak się sprawdzą te gumy Mikado Fishunter, ale fajnie się prezentują no i cena bardzo dobra. Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin Posted December 13, 2009 Share Posted December 13, 2009 Dzisiejsze zakupy prosto od producenta świetnych woblerków,,rzeszowiaków'' Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andre Posted December 13, 2009 Share Posted December 13, 2009 Też się wybieram na zakupy do pana Leszka bo został mi tylko jeden wobek od niego. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szymek Posted December 13, 2009 Share Posted December 13, 2009 Jaka cena tych wobków ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andre Posted December 14, 2009 Share Posted December 14, 2009 Jaka cena tych wobków ? Mniejsze 8 zł, większe 9 zł. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Siksa Posted December 14, 2009 Share Posted December 14, 2009 Proponowałbym aby do każdego zdjęcia z nowym sprzętem czy akcesoriami był dodany krótki komentarz. Co kierowało nas przy zakupie danej rzeczy, z myślą o jakiej rybie, wodzie czy technice połowu wybieraliśmy dany sprzęt itd. itp. Myślę, że pozwoli to innym userom wyciągnąć ciekawe wnioski bądź naprowadzi do celniejszych zakupów. Na razie wątek jest trochę snobistyczny, niczego nie wnosi w nasze wędkowanie. Dodanie komentarzy pod zdjęciami sprawi, że będziemy mogli coś z tego wyciągnąć co przyda się nam podczas przyszłych zakupów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
beret Posted December 14, 2009 Share Posted December 14, 2009 Bardzo dobry pomysł Siksa,można jeszcze podawać cenę jeśli to nie tajemnica oczywiście . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin Posted December 14, 2009 Share Posted December 14, 2009 Dokupiłem kilka Mepsów;jak wiadomo zachwalac tych obrotowek nie trzeba,pracują od wpadniecia do wody i co wazne nie gasną w wolnym nurcie czy przy prądach wstecznych.Na gorze(dwa) black fury sprawdzaja sie praktycznie na kazdej rybie;kleń,okoń jaż no i najbardziej lubia je pstrągi za ktorymi mysle pochodzic od lutego.Czarna aglia jedynka sprawdzała mi sie na kleniach w czystej wodzie.Reszta to dociazone mepsy XD dobre na wszystkie rzeczne dołki pstrągowe (ale nie tylko) gdzie przynęta powinna w krótkim czasie dotrzec do dna gdzie czatują grubsze sztuki:)Dodam ze na kazdym oryginalnym mepsie po wewnętrznej stronie skrzydełka(czasem na zewnętrznej)pisze made in france lub sam napis USA,reszta to podróby badziewne(to wiadomosci dla nowicjuszy bo stare wygi o tym dobrze wiedzą Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts