Jump to content

Zalew Rzeszowski

Dzienciol

Recommended Posts

Na zalewie ruszył szczupak. Wczoraj kumpel "wyjerkował" 9 szt w ciągu 3 godz. Przepis na sukces to łajba, glider i troche wolnego czasu międzu 5 a 9-tą. Wszystkie zębate złowione na duże jerki. Gumy i blachy nie zdały egzaminu nic. Za kilka chwil wyruszamy na łowy to na pewno zdam relacje jak było. Kolega miał coś ładnego na kiju, ale sponiewierało nim jak szmatom i nie dał rybie rady. Prawdopodobnie miał ładnego suma, ale po kilkunastu minutach holu była "spinka" i kupa.

• 3 months later...

Nad zalewem chyba pomalutku ruszają z pogłębianiem , jakiś sprzęt na brzegu i na wodzie się pokazał

Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować

Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować

Edited by Łukasz

W niedziele byłem na spotkaniu sprawozdawczym w kole. Prezes Okręgu twierdził, że odmulanie potrwa nawet 5 lat a za kolejne 5 lat Zalew z powrotem będzie tak zamulony jak jest obecnie. Poza tym było sześćdziesięciolecie koła, szampan, tort, kelnerki:p, odśpiewane sto lat, pamiątkowe medale i takie tam bajery:D

Prezes Okręgu twierdził, że odmulanie potrwa nawet 5 lat a za kolejne 5 lat Zalew z powrotem będzie tak zamulony jak jest obecnie

No cóż skoro twierdzi tak sam pan prezes to chyba tak będzie:D.Dziwi mnie tylko tak pesymistyczne nastawienie,może to pan prezes z całą "świtą" z Akacjowej powinien zabrać się za odmulanie i wtedy byłby spokój przez kolejne 20 lat?Ale po co przecież związek tylko dzierżawi wodę,na drugi rok znowu nam "cykną" opłatę za zbiorniki sorry bajorka ,tylko że ze 2 dychy więcej a wytłumaczenie podwyżki zawsze się znajdzie.Trochę wiary panie Prezesie:D to może i pan jeszcze powędkuje w normalnych warunkach.

Poza tym było sześćdziesięciolecie koła, szampan, tort, kelnerki, odśpiewane sto lat, pamiątkowe medale i takie tam bajery

Odznaczenia,wizyty po zakładach pracy, skądś to znamy:D (żart)

Edited by rapala

Usłyszałem przypadkiem w jednym w rzeszowskich sklepów rozmowę ,że w czasie odmulania zalewu woda w Wisłoku poniżej zalewu będzie tak brudna,że o łowieniu można zapomnieć. Ciekaw jestem jak będzie w rzeczywistości?

Mam pytanko czy ktos przebadzal osady czy przypadkiem jak nie rusza osadow to pujdzie z woda swinstwo i ponizej zapory nie bedzie jakiej kleski ekologicznej Zalew ma pare latek a wiadomo jak bylo co do wody trafialo Osobiscie niewedkuje ani na zalewie ani na Wisloku mam Wisloke i zalew w Strzegocicach ale szkoda by bylo rybek macie niezle lowisko

Byłem dzisiaj nad zalewem i ... ani widu ani słychu po odmularce!!! Byłem w szoku bo jeszcze w sobotę stała na wysokości ujęcia wody dla WSK. Dzisiaj już jej nie było, a szedłem od zapory aż do kajakarni "Resowiak".

• 4 weeks later...
  • 5 months later...

Wracając z marnych łowów na żwirowni wstąpiłem chwile na zalew rzeszowski. Na krótkim odcinku otwartej przestrzeni przy deptaku zrobiłem sobie małą przerwę na herbatkę. Zestawu jeszcze nie demontowałem więc postanowiłem kilka razy rzucić. Po kilku rzutach podczas opadania rippera na ciężkiej głowce poczułem to miłe, typowo sandaczowe kopnięcie. Siedzi! Ok 15m od brzegu plecionka ładnie odchodziła na boki a na kiju czułem trzepanie łba. Po może 30 sekundach ryba była już pod moimi nogami. Pięknie wybarwiony... okoń. 38cm! Mój nowy PB! Całe 3cm dłuższy niż poprzedni. Dumny z siebie i pełen nadziei na kolejnego garbusa rzucam w to samo miejsce. Przytrzymanie, zacięcie i kij pięknie pulsuje... ale już jakoś inaczej. Kolejna rybka pod nogami i znowu 38cm. Szkoda tylko że szczupaczek. Zakończyłem wędkowanie i z roześmianą gębą wróciłem do domu. A w domu gorący dwudaniowy obiadek, sok pomarańczowy i papierosek. Jak dla mnie idealny dzień :) Jutro atakuję Wisłok (most kolejowy w Rzeszowie) Zobaczymy...

Wiesz nie chciałem Ci mówić ale miałem przy sobie Twoja czapkę zimową... założyłem na głowę i jak za machnięciem czarodziejskiej różdżki... Zobaczymy czy jutro na Wisłoku też przyniesie szczęście hehe