Dzienciol Posted November 21, 2009 Share Posted November 21, 2009 Na zalewie ruszył szczupak. Wczoraj kumpel "wyjerkował" 9 szt w ciągu 3 godz. Przepis na sukces to łajba, glider i troche wolnego czasu międzu 5 a 9-tą. Wszystkie zębate złowione na duże jerki. Gumy i blachy nie zdały egzaminu nic. Za kilka chwil wyruszamy na łowy to na pewno zdam relacje jak było. Kolega miał coś ładnego na kiju, ale sponiewierało nim jak szmatom i nie dał rybie rady. Prawdopodobnie miał ładnego suma, ale po kilkunastu minutach holu była "spinka" i kupa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dzienciol Posted November 21, 2009 Author Share Posted November 21, 2009 No i po rybkach. Wiosłowaliśmy od 5.30 do 13.30, ale efekty marne. Tylko 6 szczupaczków i wszystkie małe. Największy miał 54cm. Dziś się coś im odmieniło i wolały duże białe obrotówki. Ale dzień ładny i było miło. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bastuś z Bratko Posted November 21, 2009 Share Posted November 21, 2009 Myślę, że dobrze by było gdyby otworzyć nowy temat i tam przenieść dwa powyższe posty Dziencioła. Forum powinno stać się wtedy bardziej czytelne dla osób poszukujących informacji o zalewie rzeszowskim. Link to comment Share on other sites More sharing options...
krs Posted November 21, 2009 Share Posted November 21, 2009 Dobry pomysł, problem tylko w tym że w nowej wersji forum nie ma opcji dzielenia wątku... Jak ją znajdę to przeniosę posty dziencioła do nowego. Upppss, opcja się znalazła , wątek podzielony Link to comment Share on other sites More sharing options...
20slumsattack07 Posted November 25, 2009 Share Posted November 25, 2009 w sobote wybieram sie z kolegą na sczupaczka;P jaką przynete polecacie (rodzaj kolor wielkosc itp:P )?? skuteczną a zarazem zeby sie dała łatwo prowadzic(nie spininguje zbyt czesto od lat jestem wedkarzem gruntowym:P) pozdro:P Link to comment Share on other sites More sharing options...
20slumsattack07 Posted November 25, 2009 Share Posted November 25, 2009 aaaaaa......mamy zamiar łowic z brzegu:P Link to comment Share on other sites More sharing options...
Siwy Posted November 25, 2009 Share Posted November 25, 2009 Jeżeli chodzi o Zalew to z brzegu bedzie ciezko cos wyskubac. Ja polecem sredniej wielkosci kopyto lub rippera. Link to comment Share on other sites More sharing options...
20slumsattack07 Posted November 25, 2009 Share Posted November 25, 2009 a jaka jest szansa zeby jednak coś wyskubac??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Siwy Posted November 25, 2009 Share Posted November 25, 2009 Długi spacer powiedzmy od zapory do zwalonego mostu Link to comment Share on other sites More sharing options...
20slumsattack07 Posted November 25, 2009 Share Posted November 25, 2009 damy rade;P thx za pomoc;P Link to comment Share on other sites More sharing options...
monika03091 Posted March 14, 2010 Share Posted March 14, 2010 (edited) Witam. A co słychać w sprawie czyszczenia zalewu - wreszcie coś ruszyło czy dalej nic- czyli pod koniec wiosny będziemy mogli go przejść w wodzie po kolana. Edited March 14, 2010 by monika03091 brak tematu Link to comment Share on other sites More sharing options...
rapala Posted March 14, 2010 Share Posted March 14, 2010 Z tego co mówił kumpel to ściągnęli już maszyny:) ale nie wiem na 100% ,mają pogłębiać do 7m w niektórych miejscach,czas do zakończenia około 3 lata. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Łukasz Posted March 21, 2010 Share Posted March 21, 2010 (edited) Nad zalewem chyba pomalutku ruszają z pogłębianiem , jakiś sprzęt na brzegu i na wodzie się pokazał Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Edited March 21, 2010 by Łukasz Link to comment Share on other sites More sharing options...
rapala Posted March 23, 2010 Share Posted March 23, 2010 Nad zalewem chyba pomalutku ruszają z pogłębianiem , jakiś sprzęt na brzegu i na wodzie się pokazał Nooo nareszcie w dzisiejszych Nowinach jest o tym. http://www.nowiny24.pl/apps/pbcs.dll/section?Category=TAGI01&Keyword=zalew Może wreszcie Rzeszów będzie miał ładny zbiornik,taki jak pamiętam sprzed wielu lat:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Siksa Posted March 23, 2010 Share Posted March 23, 2010 W niedziele byłem na spotkaniu sprawozdawczym w kole. Prezes Okręgu twierdził, że odmulanie potrwa nawet 5 lat a za kolejne 5 lat Zalew z powrotem będzie tak zamulony jak jest obecnie. Poza tym było sześćdziesięciolecie koła, szampan, tort, kelnerki:p, odśpiewane sto lat, pamiątkowe medale i takie tam bajery:D Link to comment Share on other sites More sharing options...
rapala Posted March 23, 2010 Share Posted March 23, 2010 (edited) Prezes Okręgu twierdził, że odmulanie potrwa nawet 5 lat a za kolejne 5 lat Zalew z powrotem będzie tak zamulony jak jest obecnie No cóż skoro twierdzi tak sam pan prezes to chyba tak będzie:D.Dziwi mnie tylko tak pesymistyczne nastawienie,może to pan prezes z całą "świtą" z Akacjowej powinien zabrać się za odmulanie i wtedy byłby spokój przez kolejne 20 lat?Ale po co przecież związek tylko dzierżawi wodę,na drugi rok znowu nam "cykną" opłatę za zbiorniki sorry bajorka ,tylko że ze 2 dychy więcej a wytłumaczenie podwyżki zawsze się znajdzie.Trochę wiary panie Prezesie:D to może i pan jeszcze powędkuje w normalnych warunkach. Poza tym było sześćdziesięciolecie koła, szampan, tort, kelnerki, odśpiewane sto lat, pamiątkowe medale i takie tam bajery Odznaczenia,wizyty po zakładach pracy, skądś to znamy:D (żart) Edited March 23, 2010 by rapala Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andre Posted March 23, 2010 Share Posted March 23, 2010 Usłyszałem przypadkiem w jednym w rzeszowskich sklepów rozmowę ,że w czasie odmulania zalewu woda w Wisłoku poniżej zalewu będzie tak brudna,że o łowieniu można zapomnieć. Ciekaw jestem jak będzie w rzeczywistości? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ukleja Posted March 23, 2010 Share Posted March 23, 2010 Mam pytanko czy ktos przebadzal osady czy przypadkiem jak nie rusza osadow to pujdzie z woda swinstwo i ponizej zapory nie bedzie jakiej kleski ekologicznej Zalew ma pare latek a wiadomo jak bylo co do wody trafialo Osobiscie niewedkuje ani na zalewie ani na Wisloku mam Wisloke i zalew w Strzegocicach ale szkoda by bylo rybek macie niezle lowisko Link to comment Share on other sites More sharing options...
mapet77 Posted March 24, 2010 Share Posted March 24, 2010 Byłem dzisiaj nad zalewem i ... ani widu ani słychu po odmularce!!! Byłem w szoku bo jeszcze w sobotę stała na wysokości ujęcia wody dla WSK. Dzisiaj już jej nie było, a szedłem od zapory aż do kajakarni "Resowiak". Link to comment Share on other sites More sharing options...
Siksa Posted March 24, 2010 Share Posted March 24, 2010 Już ukradli:D:eek: Link to comment Share on other sites More sharing options...
mapet77 Posted March 24, 2010 Share Posted March 24, 2010 Złomiarze miejscowi pocięli i wynieśli na złom Link to comment Share on other sites More sharing options...
MunieK Posted April 22, 2010 Share Posted April 22, 2010 http://www.mmrzeszow.pl/artykul/odmulanie-zalewu-w-rzeszowie-ledwo-rozpoczeto-juz-trzeba-bylo-przerwac-105977.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gochu Posted October 2, 2010 Share Posted October 2, 2010 Wracając z marnych łowów na żwirowni wstąpiłem chwile na zalew rzeszowski. Na krótkim odcinku otwartej przestrzeni przy deptaku zrobiłem sobie małą przerwę na herbatkę. Zestawu jeszcze nie demontowałem więc postanowiłem kilka razy rzucić. Po kilku rzutach podczas opadania rippera na ciężkiej głowce poczułem to miłe, typowo sandaczowe kopnięcie. Siedzi! Ok 15m od brzegu plecionka ładnie odchodziła na boki a na kiju czułem trzepanie łba. Po może 30 sekundach ryba była już pod moimi nogami. Pięknie wybarwiony... okoń. 38cm! Mój nowy PB! Całe 3cm dłuższy niż poprzedni. Dumny z siebie i pełen nadziei na kolejnego garbusa rzucam w to samo miejsce. Przytrzymanie, zacięcie i kij pięknie pulsuje... ale już jakoś inaczej. Kolejna rybka pod nogami i znowu 38cm. Szkoda tylko że szczupaczek. Zakończyłem wędkowanie i z roześmianą gębą wróciłem do domu. A w domu gorący dwudaniowy obiadek, sok pomarańczowy i papierosek. Jak dla mnie idealny dzień Jutro atakuję Wisłok (most kolejowy w Rzeszowie) Zobaczymy... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mapet77 Posted October 2, 2010 Share Posted October 2, 2010 Graty Mateusz!!! Chyba spotkanie ze mną przyniosło Ci szczęście:D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gochu Posted October 2, 2010 Share Posted October 2, 2010 Wiesz nie chciałem Ci mówić ale miałem przy sobie Twoja czapkę zimową... założyłem na głowę i jak za machnięciem czarodziejskiej różdżki... Zobaczymy czy jutro na Wisłoku też przyniesie szczęście hehe Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts