Jump to content

gdzie bywam najczesciej...czyli łowiska które wybierm najchetniej

Recommended Posts

Ja najbardziej lubie łowić w Sanie w miejscowości Krzywcza,Nienadowa,Bachórzec,Pawłokoma oraz sporadycznie na Wisłoku w okolicach Budziwoja a jak mam ochote popływać pontonem to wybieram się na zbiornik w Radymnie lub Wilczej Woli.

Brawo Slumsattack za ciekawy temat :)

Zdecydowanie najczęściej wędkuje na Wisłoku w najbliższych okolicach Rzeszowa. Od przyszłego sezonu zacznę zdecydowanie częściej odwiedzać te troszkę dalsze zakątki Wisłoka. W lecie będę odwiedzał ze spinningiem San w okolicach Słonnego w poszukiwaniu brzan. Na jesień planuje odwiedzać Grabiny i przypilnować Sanu.

Moimi ulubionymi łowiskami które najczęściej odwiedzam to San w okolicach Leżajska, Wisłok najczęściej w Dąbrówkach, Złotki a czasem Wieprz i Tanew. Łowię też na bajorach takich jak Ożanna czy Wilcza Wola. Jednak najwspanialszym i najprzyjemniejszym łowiskiem jest dla mnie górny San, gdzie mogę połowić rybki metodą muchową. W przyszłym 2010 roku najwięcej czasu chcę poświęcić rzece San, wędrując ze spinem i muchówką od Soliny aż do Wisły.

a moje ulubione lowisko to wislok okolica od mostu w dabrowkach do "prawie" mostu w bialobrzegach. ulubione bo najczesciej tam jezdze oraz jest to rzeka i nigdy nie wiadomo co nas czeka ;) czasem tez sie zdazy wypad nad san w okolice starego miasta i ogolnie tamte rejony ;) a co do zbiornikow to najczesciej korczak(zalew w gluchowie) oraz brzeznik (stawy w rakszawie) czasem tez sie zdazy Lipie lub Brzoza Krolewska ;) a na przyszly sezon to jeszcze odwiedze "czyste" kilka razy oraz tame.

jezdzisz tam gdzie ja;P wiec polecam ci jeszcze Browar i Rakszawe;p

co do browaru to jakos nie mam przekonania :P wole jednak troche natury ogladnac niz co chwile przejezdzajacy samochod ;)

jezdzisz tam gdzie ja;P wiec polecam ci jeszcze Browar i Rakszawe;p

no właśnie myślałem nad stawem browarnym, skoro tam łowisz to możesz opisać jakie zasady tam panują, interesuje mnie czy można łowić na 2 wędki, jakie ryby tam można złowić i jak głębokość jest tam mniej więcej

wiosną na karpia i lina z czerwonym robaczkiem (zwłaszcza karp bierze jak szalony) ani na kukurydze ani na kulki nie miałem podobnych efektów;P ;P i jenak gruntówke radze...latem karasie na baiłego lub czerwonego:P duze są 25-40cm koles w tamtym roku miał na 50cm karasia;P a latem i jesienią to kulki i ziemniak;P