Jump to content

Co robicie w Takie wieczory jak dzis???

20slumsattack07

Recommended Posts

Ja większość czasu oglądam telewizje , serfuje po necie ;p...i ostatnio zacząłem interesować się woblerami po oglądnięciu filmiku na YouTube zainspirował mi pewien filmik i prawie kończę struganie korpusu do mojego pierwszego wobka zobaczymy co z tego wyjdzie ;p

Bogol, gratuluję talentu :)

Ja w takie wieczory, jak choćby dziś planuję niedzielny wypad na rybki, hehe :) Mam tylko nadzieję, że jutro nie będzie tak zimno jak dzisiaj, bo chcę odwiedzić miejscówki na Wisłoku w Rzeszowie - z tego co widziałem, to jest sporo szans na poprowadzenie przynęty i (ewentualne) lądowanie rybki ;D

Z drugiej strony, mam nadzieję, że taki siarczysty mróz potrzyma kolejny tydzień - tak, żeby lód miał choć 10cm grubości. A wtedy... marzę o marznięciu nad przeręblem, hehe ;)

Prośba do Dziencioła, jak możesz to wrzucaj fotki jako załącznik na forum a nie poprzez zewnętrzne serwisy typu fotosik.pl. Powód jest taki że załączniki z zewn. serwisów po jakimś czasie przestaną być wyświetlane a te wrzucane jako załącznik przetrwają tak długo jak będzie istniało to forum :)

Dodawanie załącznika znajdziesz pisząc post w "Opcjach dodatkowych".

a ja prowadze sobie coś w rodzaju rejestru.. tzn mam gruby zeszyt i robie w nim rubryczki które wypełniam podczas sezonu i później wiem gdzie na jaką rybe w jaką pogode i z jaką przynętą;];];] na koniec sezonnu analizuje stary notes wyciągam wnioski i robie notatki o łowiskach które nie pwoiem na wodach stojących sie sprawdzają;P

• 1 month later...
  • 9 months later...

Zima na całego,czas odświeżyć temat:D.Oprócz siedzenia w necie i wyszukiwania nowych stron wędkarskich, lubię także aby ręce miały jakieś zajęcie.Pomysłów nie brakuje.Obecnie jestem na etapie swim baitów a dla urozmaicenia kręcenie kogucików.Następnym zajęciem będzie zrobienie dwóch form aluminiowych do odlewania główek o małej gramaturze.Na późniejszy termin jest jeszcze w planach dokończenie budowy kamerki podwodnej,którą zacząłem składać jeszcze w lecie:D (myślę że do wiosny zdążę:D),rozebranie i przycięcie kolumny MinnKoty do "rozsądnej" długości (długość oryginalnej strasznie mnie wnerwia:mad:) oraz zrobienie markera z czujnikiem zmierzchu,który został utopiony tego lata,notabene po "spożyciu":D.Myślę że jakieś inne zajęcia też się znajdą przecież pomysłów nigdy nie brakuje:).

post-57-14545018266693_thumb.jpg

Edited by rapala

Jeżeli pytasz o ten "element" zaznaczony strzałką to jest akumulatorek;).Co do źródła światła to zastosuj białe diody LED.Po złożeniu wszystkiego do kupy,planuję jeszcze dorobić do tego coś w rodzaju covvera jak przy sondach,ponieważ w dzień trudno ogląda się obraz na monitorze.Miałem kiedyś okazję u znajomego pooglądać obraz z kamerki,tak że jakaś osłona w dzień musi być.

A jak by to jeszcze podpiąć pod laptopa to już bajeczka.Trzeba kombinować,zima chyba będzie długa.

post-57-14545018314834_thumb.jpg

Edited by rapala

Długość zimy mnie nie martwi:D. Pilnie śledzę czy dzisiaj ruszy Srzyżów z wyciągiem - narty już gotowe.:) Rozumię, że kamerkę szykujesz na lód. W wersji letniej podpięcie pod akumulator silnika wystarczy.

Karlików ruszył już wczoraj -warunki super i narciarzy bardzo mało.

• 3 weeks later...
  • 1 month later...