lukxes Posted December 19, 2009 Share Posted December 19, 2009 mają najulubieńszą przynętą jest twister relax i obrotówka złota nr3 firmy efezet Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maks Gie Posted December 19, 2009 Share Posted December 19, 2009 Moimi ulubionymi przynętami z przynęt gumowych są kopyta Relax i paprochy Relax a twistery firmy Mann's lecz tylko do 7cm bo większe mają bez porównania słabszą pracę, z obrotówek to Jaxon a z woblerów głównie Dorado , Salmo i Kenart . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bastuś z Bratko Posted December 19, 2009 Share Posted December 19, 2009 Salmo Pop, Salmo Rover, biedronki eRKi za widowiskowość brań, Dorado Lake za dalekosiężność, spoon za łatwość w obsłudze, Predator 3 za uniwersalność. PS Mam wątpliwości czy tytuł tematu jest poprawny, "najulubieńsza" brzmi co najmniej dziwnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
krs Posted December 19, 2009 Share Posted December 19, 2009 Mój nr 1. - wahadłówka Gnom - od lat nie ma lepszej przynęty na szczupaka Kopyta Relax 2,5" Twistery YUM Obrotówki Mepps Aglia Wobler Oryginal Rapali Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dzienciol Posted December 19, 2009 Share Posted December 19, 2009 Nie łatwo jest mi wskazać tą jedną naj naj naj przynęte, ale wymienie te, które zawsze mam w pudełku i są sprawdzone w boju. - kopyta 5-7cm białe, perłowe, seledyn (Mann's, Relax) - wobki smużaki 2,5-3,5cm (chrabąszcz, osa) - obrotówki nr 0, 1, 2 (białe, srebrne, złote, czerwone) - wobki 7cm srebrne(brokat) i białe z czarnym grzbietem Pozycja 2,3 i 4 to oryginalne przynęty Dzienciol Fishing Team by Poland Killer For Ever. Link to comment Share on other sites More sharing options...
20slumsattack07 Posted December 19, 2009 Share Posted December 19, 2009 waniliowy pelet i rosówki;P Link to comment Share on other sites More sharing options...
klonek02 Posted December 20, 2009 Share Posted December 20, 2009 dorado magik i siek-m Link to comment Share on other sites More sharing options...
tuna18 Posted December 20, 2009 Share Posted December 20, 2009 Dorado Alaska, Salmo Tiny, różnego typu smużaki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ukleja Posted January 3, 2010 Share Posted January 3, 2010 Witam trafilem na samych spiningistow ja lapie na biale robaczki, rosoweczki (kompostowki),kukurydze ,blaszki i gumki sporadycznie a dawniej bylo tak kopany troszke olowiu troske kaszy z zapaszkiem i rybek bylo coniemiara a teras czarymary a rybki maja nas w d Link to comment Share on other sites More sharing options...
MunieK Posted January 3, 2010 Share Posted January 3, 2010 moja ulubiona przynęta to kukurydza i biały robak oraz często mi się zdarza zakładać czerwonego robaka ;p Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamil Posted January 3, 2010 Share Posted January 3, 2010 a ja łowie przeważnie na biały robaczek, czerwony robaczek i kukurydza Link to comment Share on other sites More sharing options...
rapala Posted March 13, 2010 Share Posted March 13, 2010 Spiningując dużo czasu poświęcam na łowienie z opadu sandaczy i szczupaków dlatego moją przynętą numer jeden jest kogut, na którego złowiłem około 70% ryb.Z racji tego że są to przynęty dość "czepliwe" i straty są dość spore,wykonuję je sam.Wykonuje je na własnoręcznie odlanych główkach od 7 do 34g,kotwice VMC Barbarian,pióra siodłowe koguta,kryza z wiskozy czyli klasyka no i zimowe wieczory się tak nie dłużą.Koguty mają jeszcze jedną zaletę,kryza z wiskozy służy jak pewnego rodzaju sonda,kilka skoków,jeżeli kryza biała rzucam dalej,jeżeli czarna przepływam w inne miejsce.Kiedy sandacze grymaszą i podskubują gumki, spróbujcie założyć ciężkiego koguta a prawdopodobnie szybko poczujecie to wspaniale "kopnięcie" na kiju.Przynętą numer dwa jest bez wątpienia Ripper Manns 8cm głównie perła i seledyn a także MITCHELL PULSE SHAD 8 cm i 14cm po lekkim "tuningu" ogonka. Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Link to comment Share on other sites More sharing options...
piter Posted May 8, 2011 Share Posted May 8, 2011 Mojej ulubionej przynęty już dawno nie ma.Była to polska błystka obrotowa ĆMA.Niesamowita praca, niesamowite kształty jak na te lata.Miałem dwie i ...gdyby ktoś miał:o:o Link to comment Share on other sites More sharing options...
LuJu Posted May 8, 2011 Share Posted May 8, 2011 Goddard Sedge Link to comment Share on other sites More sharing options...
LukaszZ Posted May 8, 2011 Share Posted May 8, 2011 Zdecydowanie Banjo Relax Link to comment Share on other sites More sharing options...
justfilied233 Posted May 9, 2011 Share Posted May 9, 2011 Wobki Made by dzienciol i zaraz lecę sprawdzić szerszenia mady by leszek Ogólnie to nie zwracam uwagi na firmy gum i twisterów, po prostu biorę jaki kolor mi pasuje na dane łowisko i tyle. Wobki podobnie wybieram. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aspius Posted May 9, 2011 Share Posted May 9, 2011 Tych przynęt jest za dużo aby móc powiedzieć, która jest ulubiona Z woblerów ostatnimi czasy najczęściej na agrafce wisi Bonito, Salmo i Gloog Gumki wiadomo standard jak u większości wędkarzy plus niewymieniony Cabela's. Blaszki najczęściej Effzety do tego kilka sztuk z oferty pana Tomka Krzyszczyka. Do tego wszystkiego jeszcze jigi made by "Aspius" Ktoś wyżej napisał coś o robaczkach żywą przynętą nie można łowić na spinning Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts