Jump to content

najulubieńsza wasza przynęta?

lukxes

Recommended Posts

Moimi ulubionymi przynętami z przynęt gumowych są kopyta Relax i paprochy Relax a twistery firmy Mann's lecz tylko do 7cm bo większe mają bez porównania słabszą pracę, z obrotówek to Jaxon a z woblerów głównie Dorado , Salmo i Kenart .

Nie łatwo jest mi wskazać tą jedną naj naj naj przynęte, ale wymienie te, które zawsze mam w pudełku i są sprawdzone w boju.

- kopyta 5-7cm białe, perłowe, seledyn (Mann's, Relax)

- wobki smużaki 2,5-3,5cm (chrabąszcz, osa)

- obrotówki nr 0, 1, 2 (białe, srebrne, złote, czerwone)

- wobki 7cm srebrne(brokat) i białe z czarnym grzbietem

Pozycja 2,3 i 4 to oryginalne przynęty Dzienciol Fishing Team by Poland Killer For Ever.

• 2 weeks later...

Witam trafilem na samych spiningistow ja lapie na biale robaczki, rosoweczki (kompostowki),kukurydze ,blaszki i gumki sporadycznie a dawniej bylo tak kopany troszke olowiu troske kaszy z zapaszkiem i rybek bylo coniemiara a teras czarymary a rybki maja nas w d

• 2 months later...

Spiningując dużo czasu poświęcam na łowienie z opadu sandaczy i szczupaków dlatego moją przynętą numer jeden jest kogut, na którego złowiłem około 70% ryb.Z racji tego że są to przynęty dość "czepliwe" i straty są dość spore,wykonuję je sam.Wykonuje je na własnoręcznie odlanych główkach od 7 do 34g,kotwice VMC Barbarian,pióra siodłowe koguta,kryza z wiskozy czyli klasyka no i zimowe wieczory się tak nie dłużą.Koguty mają jeszcze jedną zaletę,kryza z wiskozy służy jak pewnego rodzaju sonda,kilka skoków,jeżeli kryza biała rzucam dalej,jeżeli czarna przepływam w inne miejsce.Kiedy sandacze grymaszą i podskubują gumki, spróbujcie założyć ciężkiego koguta a prawdopodobnie szybko poczujecie to wspaniale "kopnięcie" na kiju.Przynętą numer dwa jest bez wątpienia Ripper Manns 8cm głównie perła i seledyn a także MITCHELL PULSE SHAD 8 cm i 14cm po lekkim "tuningu" ogonka.

Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować

• 1 year later...

Mojej ulubionej przynęty już dawno nie ma.Była to polska błystka obrotowa ĆMA.Niesamowita praca, niesamowite kształty jak na te lata.Miałem dwie i ...gdyby ktoś miał:o:o:o

Tych przynęt jest za dużo aby móc powiedzieć, która jest ulubiona :P

Z woblerów ostatnimi czasy najczęściej na agrafce wisi Bonito, Salmo i Gloog :)

Gumki wiadomo standard jak u większości wędkarzy plus niewymieniony Cabela's.

Blaszki najczęściej Effzety do tego kilka sztuk z oferty pana Tomka Krzyszczyka.

Do tego wszystkiego jeszcze jigi made by "Aspius" :D

Ktoś wyżej napisał coś o robaczkach :P żywą przynętą nie można łowić na spinning :D