Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam.

W tamtym roku byłem po raz pierwszy na dorszach w Władysławowie.

Złowiłem 24 dorsze dla niektórych dużo, dla innych mało, ale obok mnie był jakiś lewus który motał mnie w momentach gdy napływaliśmy na ławice...

Ogólnie to bardzo miłe wspomnienia, lepszych wędkarskich chwil nie pamiętam.

Wybrałbym się ponownie a wiadomo jechać samemu wiąże się to z kosztami.

Jechać w 3-5 nie wychodzi wcale tak drogo.

Kuter - 150-200zł w tym dzień wędkowania

Dojazd w okolicach 100-200zł na osobę

No i wędzisko wypożyczyć można jak by ktoś nie miał + pilkery które można w łatwy sposób wykonać samemu. Ja np. robię je sam.

Wujki ostatnio byli i połapali po 25kg czystego filetu, który zabrali do domu, w przeliczeniu na złotówki wyjazd im się zwrócił... a przeżycie ?

Czy słyszał ktoś o wyjazdach na dorsze z Podkarpacia ? Może ktoś byłby zainteresowany ?

Hmmmmmmmmmmm ??

• 10 months later...
Posted

No ja byłbym chętny jak zebrało by się kilka osób.

W planie mam wypad w maju, ale będę to łączyć z komunią u rodziny na mazurach więc raczej odpada.

Wujek, wrócił wczoraj i połowił - 29 sztuk jednak same bolki do 2kg.

Marzec, Kwiecień - chętnie bym się wybrał i może bym znalazł jeszcze osobe, dwie.

No i fajnie jak byłby ktoś z busem...

Sprawdzoną jednostkę również mógłbym zarezerwować.

Posted

Jeżeli na dorsze to tylko na Hel i stare wraki. Łowiska są bardzo blisko brzegu więc nie tracicie czasu na dopłynięcie. Mniejsze głębokości nie oznaczają mniejszych ryb. Dużo wraków więc trzeba się przygotować na większe straty w sprzęcie (albo pilkery robić własnoręcznie).

• 4 weeks later...
Posted

Sewer34 wiesz coś więcej ?

Teraz jest bardzo dobry czas na dorsze.

Dzwoniłem do wujka, był 5 dni temu we Władysławowie i miał lekko ponad 100 sztuk. A na kutrze mieli i po 160

Okazów nie było bo od 0,5kg do 3kg ale ciągnięcie cały czas, trafiały się po 3 naraz.

Rozmawiał z znajomym szyprem i mówił, że w poprzednim tygodniu ciągali po 150+ .

Drugi wujek jeździ raz w tygodniu i łowi od 80 do +200 i twierdzi, że tak dobrego roku jeszcze nie miał.

Chętnie bym się wybrał jak by znalazła się ekipa. Jak coś to 2 miejsca rezerwuję :rolleyes::rolleyes:

• 1 year later...
  • 9 months later...
Posted
Troszkę odgrzeje kotleta. Jest propozycja wyjazdu na dorsza w poniższym poście:

http://www.fishing.org.pl/f4/rzeszow-jedzie-na-dorsze-1778/

Może kolega, który już był włączy się do dyskusji ? Może by jakiś wyjazd zorganizował ?

Dzisiaj sobie leżę i odgrzewam kotlety :) tym razem odgrzewam posta - moją odpowiedź z przed jakiegoś czasu.

Czy nikt z Podkarpacie nie skusił by się na jakiś wypad na dorsza ?

prins

• 1 month later...
  • 6 months later...
  • 2 weeks later...
  • 1 month later...