kafel Posted May 6, 2012 Posted May 6, 2012 Witam, interesuje mnie to, czy w rejonie Harasiuków - Ulanowa mogę łowić na Tanwi ze znaczkami pzw Rzeszów.Niby na mapie to jeszcze byłe rzeszowskie. Nie mam kompletnego doświadczenia w połowach w tym regionie a na stronach pzw nie dowiedziałem się nic więc pytam was. Pozdrawiam
redfer Posted May 6, 2012 Posted May 6, 2012 Witam, Tak, można łowić na zasadzie porozumienia pomiedzy Rzeszowem a Tarnobrzegiem dotyczącym udostępnienia wód nizinnych płynących, tylko musisz pobrać zezwolenie. Pzd
kafel Posted May 6, 2012 Author Posted May 6, 2012 Witam,Tak, można łowić na zasadzie porozumienia... Pzd No to nici z tego bo należę do koła w Krośnie a Rzeszów mam dodatkowo opłacony.
Kajtelek2 Posted May 21, 2012 Posted May 21, 2012 Byłem w sobotę nad Tanwią na ognisku / okolice Ulanowa,boleniki poganiały rybki,a z wieczorka wychodziły do powierzchni klenie.Fajna rzeczka by pochodzić w spodniobutach.
kafel Posted May 24, 2012 Author Posted May 24, 2012 Coś mi się to nie klei. Może ktoś podrzucić linka do strony pzw bo nie mogę znaleźć. Tanew w okolicach Harasiuków to przecież pod Rzeszów nie tam inne
Pittspeed Posted May 24, 2012 Posted May 24, 2012 Łowiłem na Tanwi kilka razy, właśnie w Harasiukach, rano wypad na grzyby , potem łowienie, ogólnie woda fajna, przeważnie dosyć silny uciąg , nie jest zbyt głęboka, można swobodnie brodzić, wiele osób spływa tą rzeką pontonami kajakami itp, nie wiem czy to prawda ale to co słyszałem to Tanew jest jedną z najczystrzych rzek w Polsce, ostatni raz byłem tam z 3-4 lata temu. Jadąc nad tanew z Rzeszowa przejeżdża się przez Krzeszów, gdzie jest odc. sanu na którym można połowić mając składke Rzeszów, także jak Tanew nie wypali można na san pojechać w drodze powrotnej.
kafel Posted May 24, 2012 Author Posted May 24, 2012 Łowiłem na Tanwi kilka razy, właśnie w Harasiukach..... Super tylko dalej nie wiem na jakim odcinku Tanwi mogę łowić na składce rzeszowskiej?
bronzo77 Posted May 24, 2012 Posted May 24, 2012 Nizinny Tanew jest Zamojski i można na nim łowić korzystając z porozumienia pomiędzy Rzeszowem, a Zamościem; koniecznym warunkiem jest posiadanie zezwolenia na wody Zamość - ja odebrałem na Akacjowej (oczywiście za darmo). Ale wydaje mi się, że w Twoim przypadku samo opłacenie wód Rzeszowskich niewiele Ci da - owszem, możesz łowić na wodach Rzeszowskich ale nie należysz do okręgu Rzeszów tylko do okręgu Krosno, z którym Zamość nie ma porozumienia.
Tomass Posted May 24, 2012 Posted May 24, 2012 Potwierdzam , Tanew aż do ujścia należy pod Zamość, czego nie wiedzą nawet miejscowi z którymi rozmawiałem i nie dało im się tego wytłumaczyć że to juz nie okreg Tarnobrzeski.
elel Posted July 30, 2012 Posted July 30, 2012 (edited) Potwierdzam , Tanew aż do ujścia należy pod Zamość, czego nie wiedzą nawet miejscowi z którymi rozmawiałem i nie dało im się tego wytłumaczyć że to juz nie okreg Tarnobrzeski. Chyba nie tylko miejscowi nie wiedzą. Ja o to pytałem kiedyś na Akacjowej, przy okazji opłat i tam mi powiedziano, że Tanew w okolicach Ulanowa należy pod Tarnobrzeg. Często tam bywam, więc w tym roku pobrałem grzecznie rejestr tarnobrzeski i mam już kilka wpisów z tamtych stron. I byłby kłopot jak się PSR napatoczy. A teraz sprawdziłem "u źródła" czyli na stronie PZW Tarnobrzeg i Zamość. No i Tomass ma 100% racji: cała Tanew należy pod Zamość. Za to San od jej ujścia do Wisły jest we władaniu Tarnobrzega. Pewnie stąd ta dezinformacja. Czyli muszę jeszcze się zaopatrzyć w zamojskie zezwolenie. Jeszcze trochę i będę na ryby woził więcej papierów niż przynęt:mad: A wszystko po to, żeby koledzy prezesi mogli sobie dalej prezesować w pięćdziesięciu okręgach. Jakby im umknęło, że się trochę zmienił podział administracyjny kraju od czasów ich młodości... Edited July 30, 2012 by elel
dred Posted July 30, 2012 Posted July 30, 2012 OBWÓD RYBACKI RZEKI TANEW - NR 2 woda Pzw Zamość, Rzeszów ma porozumienie na wody nizinne, rejestr do pobrania pod tym linkiem http://www.pzw.org.pl/pliki/prezentacje/56/cms/szablony/7722/pliki/rejestr_okresowy.pdf - od ujścia rzeki Złota Nitka do ujścia do rzeki san w Ulanowie wraz z pozostałymi dopływami oraz zbiornik Bojary wody nizinne Radze sobie wejść na dane okręgi i trochę poczytać przez jakie dana rzeka płynie to nie trudne
elel Posted July 31, 2012 Posted July 31, 2012 Radze sobie wejść na dane okręgi i trochę poczytać przez jakie dana rzeka płynie to nie trudne No tak, masz rację Dred - czytać każdy z nas umie. W obowiązującym nas regulaminie amatorskiego połowu jest też zapis mówiący o tym, że mam obowiązek dowiedzieć się do kogo należy woda, na którą się wybieram. I tylko taka myśl spokoju mi nie daje: czy jak się "dowiedziałem" w siedzibie Zarządu Okręgu PZW to wystarczy? Jak widać nie, bo ciężko by mi było udowodnić w razie kontroli, że ktoś mi coś głupiego powiedział. Co do podanego linka do zamojskiego rejestru: jesteś pewien, że można takiego użyć? Jest na nim wyraźnie napisane, że obowiązuje tylko dla "pozwoleń czasowych", a my na mocy porozumienia to chyba mamy "stałe pozwolenie". Więc według mnie trzeba jednak pobrać książeczkę z Okręgu. I wtedy już można z czystym sumieniem złowić i wypuścić parę kleników
Tfostekiusz Posted March 17, 2016 Posted March 17, 2016 To jest normalnie katanotastrofa. Żeby sobie połowić w ujściu Tanwi do Sanu (bardzo dawno tam nie byłem) to trzeba mieć pozwolenie z trzech okręgów. Co z tego że mam porozumienie Tgb i Zamość, jak nie ma Rzeszowa, a nie wiem dokładnie na którym metrze jest granica, i jak przejdę 10 metrów na inną miejscówkę to kłusuję. Nie mam zamiaru nikogo obrażać, ale zróbmy coś z tym koledzy!!!
apioo Posted March 17, 2016 Posted March 17, 2016 Tanew to okręg Zamość, San powyżej ujścia to Rzeszów, poniżej TBG, ciężko o pomyłkę.
Tfostekiusz Posted March 17, 2016 Posted March 17, 2016 No jasne, a jak złapię rybę z łodzi na środku Sanu w świetle ujścia to do którego rejestru ją wpisać?
apioo Posted March 17, 2016 Posted March 17, 2016 (edited) Wiele razy Ci się to przytrafiło ? Wpisz do rejestru TBG, bo Rzeszów nie ma rejestru, a najlepiej wypuść. Edited March 17, 2016 by apioo
Kaskader Posted March 17, 2016 Posted March 17, 2016 do Rzeszowa z tego co usłyszałem podczas opłat w tym roku od Pani nie należy żaden kawałek Sanu, aczkolwiek nie sprawdzałem dokładniej.
apioo Posted March 17, 2016 Posted March 17, 2016 Od ujścia Wisłoka do ujścia Tanwi jest to okręg rzeszowski.
mike Posted March 17, 2016 Posted March 17, 2016 W wykazie wód wszystko można sprawdzić. http://www.pzw.org.pl/rzeszow/cms/3989/wykaz_wod_2016_r
bosy Posted March 19, 2016 Posted March 19, 2016 PZW Zamość i PZW Rzeszów nie mają w tym roku porozumienia na wody nizinne, także aby łowić na Tanwi trzeba mieć wykupioną składkę nizinną zamojską. pzdrw
jacob1993 Posted January 15, 2023 Posted January 15, 2023 W tym roku PZW Tarnobrzeg ma porozumienie z Zamościem na tą rzekę . Czy jest sens próbować tam za pstrągiem ? Podobno okręg Zamość to okręg na wysokim poziomie . Jednak obilo mi się o uszy że tam same jakieś niedobitki pstrągów . Jesli ktoś ma jakieś informacje prosił bym o odpowiedź lub priv .
Recommended Posts