Siwy Posted January 5, 2010 Share Posted January 5, 2010 Koledzy jak w temacie, co planujecie na otwarcie sezonu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andre Posted January 5, 2010 Share Posted January 5, 2010 Ja planowałem na Złotce zacząć, ale zapłacę chyba w tym roku Krosno kosztem rzeszowskich "górskich". Czyli zacznę na Sanie.Kiedy- w lutym, gdzie- nie wiem jeszcze. Będą to pierwsze kroki na górskim Sanie, a o takiej wodzie mam zerowe pojęcie więc chyba lekko nie będzie. A Ty? Link to comment Share on other sites More sharing options...
beret Posted January 5, 2010 Share Posted January 5, 2010 Ja z kolegami wstępnie już ustaliłem,że San-oczywiście góra ,zresztą i w tamtym roku podobnie sezon pstrągowy żeśmy zaczynali.Czyli wstępnie 31.01.10 jestem na Sanie,a jeśli coś nie wypali do Stobnica . Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukxes Posted January 5, 2010 Share Posted January 5, 2010 jeżeli chodzi o pstrąga to ja polecam wybrać się na strug w okolicach Tyczyna czy borku starego. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maks Gie Posted January 5, 2010 Share Posted January 5, 2010 Ja też zaczynam sezon od pstrąga, do końca marca będę łapał na Złotce w Kulnie i Wólce Łamanej ,lecz na Strugu prawdopodobnie dopiero od kwietnia gdyż wcześniej tam pstrąga nie mogłem złapać a właśnie od kwietnia zawsze się pojawiały być może jest tak z tego co słyszałem tam pstrągi w tym okresie siedzą na dolnym Strugu poniżej jazu w Tyczynie w głębszych miejscach rzeki gdyż jest tam zawsze trochę cieplejsza woda niż w płytszych partiach rzeki a je zawsze łapałem na górnym Strugu i jego dopływie Chmielniczance , być może w marcu spróbuje właśnie poniżej jazu w Tyczynie , i do tego dojdzie Trzebośnica. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Siwy Posted January 6, 2010 Author Share Posted January 6, 2010 Ja planuje wyjazd a San w okolicch Leska, Postołowa , Hoczewki, termin jak czas pozwoli to poczatek lutego, bede mial wolne miejsca :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr. R Posted January 6, 2010 Share Posted January 6, 2010 Siwy, jeśli czas i fundusze dopiszą, to chętnie wybrałbym się z tobą na pstrągowe łowienie. Czas, bo w tygodniu pracuję a i niektóre weekendy mam zajęcia; fundusze, bo dobrze by było dodatkowy znaczek na Krosno zakupić... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andre Posted January 6, 2010 Share Posted January 6, 2010 Widzę, że chętnych na górskie łowy nie brakuje. Można by się faktycznie kiedyś skrzyknąć i ruszyć w kilku chłopa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin Posted January 7, 2010 Share Posted January 7, 2010 Widze ze Panowie szykowała by sie poważna wyprawa na więcej osób,fajnie by było pojechać w miejsca o których pisze Siwy.Nie koniecznie trzeba opłacać Krosno za cały rok bo jednodniowe łowienie to 20zł.Siwy jak byś juz znał jakiś termin to daj znać a jak by osób było wiecej niz na jedno auto mam jeszcze 4ry miejscówki w swoim:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
dred Posted January 7, 2010 Share Posted January 7, 2010 Tak jak pisze Beret plany są właśnie wyjazdu w te miejsca co pisze Siwy, czyli pewnie otwarcie 31 stycznia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andre Posted January 29, 2010 Share Posted January 29, 2010 Odświeżam temat- wybiera się ktoś?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Siwy Posted January 30, 2010 Author Share Posted January 30, 2010 Ja moze kolo 7 lutego jak pogoda pozwoli :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin Posted January 31, 2010 Share Posted January 31, 2010 Planuje wyjazdy na Strug zacząć od 10go lutego (karte wtedy opłace).Oczywiscie jak nie bedzie odwilży i podniesionej mocno wody. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Qlimax Posted February 2, 2010 Share Posted February 2, 2010 beret gdzie ty checsz lowic na stobnicy???? Ja mieszkam kolo brzozowa i tam nie ma gdzie lowic nie widzilem tam ryb Link to comment Share on other sites More sharing options...
dred Posted February 2, 2010 Share Posted February 2, 2010 W Brzozowie to siurek Stobnica, ale już kolo Domaradza aż do ujścia w Strzyżowie, można śmiało wędkować, a nie które miejsca są na prawdę malownicze i czasem można sie zdziwić co się na kiju uwiesi Link to comment Share on other sites More sharing options...
komandos Posted January 22, 2012 Share Posted January 22, 2012 Jak tam panowie macie już jakieś plany na zbliżający się sezon pstrągowy? Link to comment Share on other sites More sharing options...
LuJu Posted January 22, 2012 Share Posted January 22, 2012 Plan na pewno jakiś jest, tylko najpierw trzeba składki zapłacić. A jak się już wybiorę to na pewno nie na wody okręgu rzeszowskiego, bo chciałbym mieć przyjemność spotkania ryby i na pewno nie na spinning, bo chcę wypróbować nowego Greysa Link to comment Share on other sites More sharing options...
piter Posted January 22, 2012 Share Posted January 22, 2012 Początkiem lutego planuję uderzyć na Wielopolkę,w górne partie rzeki.Prawdopodobnie będzie to na wysokości Glinika.Oczywiście na pstrąga. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jon987 Posted January 22, 2012 Share Posted January 22, 2012 Tak jak kolega wyżej Wielopolka no chyba że dobrze przymrozi to zaczekam do marca. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lisses Posted January 22, 2012 Share Posted January 22, 2012 W pogodzie dzisiaj było o jakichś nadchodzących duuużych mrozach, do -20 nawet, także pewnie lodzik szybciutko zrobi:D także prędzej po lodzie będziemy biegać. Sezon pstrągowy mam zamiar zacząć na górnym Wisłoku lub Sanie, a jak będzie krucho z czasem to może Stobnica bo mam ją pod nosem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gajowy Marucha Posted January 22, 2012 Share Posted January 22, 2012 "Wiem, ale nie powiem" A tak szczerze... Ciśnienie na pierwszy wypad już mam taki, że jak te mrozy rzeczywiście przyjdą i opóźnią rozpoczęcie sezonu, to chyba mnie rozsadzi i wyjdę z siebie Jak na razie pozostaje wędrówka "palcem po mapie", a nuż uda się wypatrzyć jakiś dziwny ciurek, by połowić w samotności Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts