Jump to content

Kto , kiedy i gdzie na pstrąga?

Siwy

Recommended Posts

Ja planowałem na Złotce zacząć, ale zapłacę chyba w tym roku Krosno kosztem rzeszowskich "górskich".

Czyli zacznę na Sanie.Kiedy- w lutym, gdzie- nie wiem jeszcze. Będą to pierwsze kroki na górskim Sanie, a o takiej wodzie mam zerowe pojęcie więc chyba lekko nie będzie.

A Ty?

Ja z kolegami wstępnie już ustaliłem,że San-oczywiście góra ;),zresztą i w tamtym roku podobnie sezon pstrągowy żeśmy zaczynali.Czyli wstępnie 31.01.10 jestem na Sanie,a jeśli coś nie wypali do Stobnica ;).

Ja też zaczynam sezon od pstrąga, do końca marca będę łapał na Złotce w Kulnie i Wólce Łamanej ,lecz na Strugu prawdopodobnie dopiero od kwietnia gdyż wcześniej tam pstrąga nie mogłem złapać a właśnie od kwietnia zawsze się pojawiały być może jest tak z tego co słyszałem tam pstrągi w tym okresie siedzą na dolnym Strugu poniżej jazu w Tyczynie w głębszych miejscach rzeki gdyż jest tam zawsze trochę cieplejsza woda niż w płytszych partiach rzeki a je zawsze łapałem na górnym Strugu i jego dopływie Chmielniczance , być może w marcu spróbuje właśnie poniżej jazu w Tyczynie , i do tego dojdzie Trzebośnica.

Siwy,

jeśli czas i fundusze dopiszą, to chętnie wybrałbym się z tobą na pstrągowe łowienie.

Czas, bo w tygodniu pracuję a i niektóre weekendy mam zajęcia; fundusze, bo dobrze by było dodatkowy znaczek na Krosno zakupić...

Widze ze Panowie szykowała by sie poważna wyprawa na więcej osób,fajnie by było pojechać w miejsca o których pisze Siwy.Nie koniecznie trzeba opłacać Krosno za cały rok bo jednodniowe łowienie to 20zł.Siwy jak byś juz znał jakiś termin to daj znać a jak by osób było wiecej niz na jedno auto mam jeszcze 4ry miejscówki w swoim:)

• 4 weeks later...

W Brzozowie to siurek Stobnica, ale już kolo Domaradza aż do ujścia w Strzyżowie, można śmiało wędkować, a nie które miejsca są na prawdę malownicze i czasem można sie zdziwić co się na kiju uwiesi ;)

• 1 year later...

Plan na pewno jakiś jest, tylko najpierw trzeba składki zapłacić.

A jak się już wybiorę to na pewno nie na wody okręgu rzeszowskiego, bo chciałbym mieć przyjemność spotkania ryby i na pewno nie na spinning, bo chcę wypróbować nowego Greysa :)

W pogodzie dzisiaj było o jakichś nadchodzących duuużych mrozach, do -20 nawet, także pewnie lodzik szybciutko zrobi:D także prędzej po lodzie będziemy biegać.

Sezon pstrągowy mam zamiar zacząć na górnym Wisłoku lub Sanie, a jak będzie krucho z czasem to może Stobnica bo mam ją pod nosem.;)

"Wiem, ale nie powiem" :D

A tak szczerze... Ciśnienie na pierwszy wypad już mam taki, że jak te mrozy rzeczywiście przyjdą i opóźnią rozpoczęcie sezonu, to chyba mnie rozsadzi i wyjdę z siebie :D

Jak na razie pozostaje wędrówka "palcem po mapie", a nuż uda się wypatrzyć jakiś dziwny ciurek, by połowić w samotności :)