stig Posted August 28, 2012 Share Posted August 28, 2012 (edited) Woda górska w okręgu krośnieńskim. Po przebudowie drogi i stabilizacji osuwiska, dno tej rzeczki wygląda tak: https://picasaweb.google.com/115123132364375349330/StabilizacjaOsuwiskaWWysokiejStrzyzowskiej7329600PLN#5769742797566679442 . Ku wa, czy nikt nie ma nadzoru nad tym, co wyprawiają ci betonowi melioranci? I jeszcze się tym chwalą dookoła. Edited August 28, 2012 by stig zły link Link to comment Share on other sites More sharing options...
apioo Posted August 28, 2012 Share Posted August 28, 2012 Wygląda jakby ktoś kurek z wodą zakręcił.. Masz może zdjęcia jak rzeczka wyglądała przed regulacją? Link to comment Share on other sites More sharing options...
elel Posted August 28, 2012 Share Posted August 28, 2012 No i poszło siedem baniek na "szczytny cel". Paru cwaniaków zarobiło na nowe mercedesy. A że jakąś tam rzeczkę przy okazji zabili to detal. Z betonu to ja bym im wszystkim buciki porobił i chooop do wody. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stig Posted August 28, 2012 Author Share Posted August 28, 2012 Nie mam zdjęć wcześniejszych, bo te w linku są zdjęciami starostwa Strzyżów. Postaram się tam pojechać i zrobić foty stanu obecnego rzeki. Wygląda to tak na zdjęciach, jakby woda wpływała w kamienie i wypływała poniżej. Bo ona na pewno przepływa. Zrobili sitko po prostu. Ręce opadają. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ryba7 Posted August 28, 2012 Share Posted August 28, 2012 Cała rzeczka tak wygląda? W którym miejscu to zrobili? Link to comment Share on other sites More sharing options...
stig Posted August 28, 2012 Author Share Posted August 28, 2012 To stabilizacja osuwiska na granicy powiatu strzyżowskiego i krośnieńskiego. Kilkadziesiąt metrów rzeki "ulepszone". Jutro może obczaję stan aktualny. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ryba7 Posted August 28, 2012 Share Posted August 28, 2012 A odcinek od kościoła do ujścia też przerobili? Byłem nad tym potokiem kiedyś i zapamiętałem go całkiem inaczej:( Link to comment Share on other sites More sharing options...
muniek126 Posted April 19, 2015 Share Posted April 19, 2015 Parę lat temu tam łowiłem jak jeszcze nie była to woda górska, pstrągów tam nie widziałem nigdy, ale ładne kleniki i jazie są. Z opowiadań wiem ,że pstrągi były kiedyś ale miejscowi dali im radę prądem, siatami itp. Przemaszerowałem tam ładne kilka kilometrów i swoje złapałem oczywiście wszystko wróciło do wody. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
szymiol Posted March 27, 2023 Share Posted March 27, 2023 Dobry czy ktoś był ostatnio , czy obok ujścia do Wisłoka jeszcze coś pływa ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts