Jump to content

Kopytko/Wysoka

stig

Recommended Posts

Woda górska w okręgu krośnieńskim.

Po przebudowie drogi i stabilizacji osuwiska, dno tej rzeczki wygląda tak: https://picasaweb.google.com/115123132364375349330/StabilizacjaOsuwiskaWWysokiejStrzyzowskiej7329600PLN#5769742797566679442 .

Ku wa, czy nikt nie ma nadzoru nad tym, co wyprawiają ci betonowi melioranci? I jeszcze się tym chwalą dookoła.

Edited by stig
zły link

No i poszło siedem baniek na "szczytny cel".

Paru cwaniaków zarobiło na nowe mercedesy. A że jakąś tam rzeczkę przy okazji zabili to detal.

Z betonu to ja bym im wszystkim buciki porobił i chooop do wody.

Nie mam zdjęć wcześniejszych, bo te w linku są zdjęciami starostwa Strzyżów. Postaram się tam pojechać i zrobić foty stanu obecnego rzeki. Wygląda to tak na zdjęciach, jakby woda wpływała w kamienie i wypływała poniżej. Bo ona na pewno przepływa. Zrobili sitko po prostu. Ręce opadają.

• 2 years later...

Parę lat temu tam łowiłem jak jeszcze nie była to woda górska, pstrągów tam nie widziałem nigdy, ale ładne kleniki i jazie są. Z opowiadań wiem ,że pstrągi były kiedyś ale miejscowi dali im radę prądem, siatami itp. Przemaszerowałem tam ładne kilka kilometrów i swoje złapałem :) oczywiście wszystko wróciło do wody. Pozdrawiam

• 7 years later...