rafaello Posted January 27, 2013 Posted January 27, 2013 Potrzebuję informacji do którego okręgu należy potok Stępinka przepływający przez miejscowość Stępina, Wiśniowa,bo żaden okręg na swoich stronach się do niego nie przyznaje ani w Krośnie ani w Rzeszowie ?
rafaello Posted January 27, 2013 Author Posted January 27, 2013 Jest to okręg Rzeszowski A mozna wiedzieć gdzie znalazłeś takową informację?
lisses Posted January 27, 2013 Posted January 27, 2013 No jednak chyba się mylisz kolego, woda ta mniemam należy do O. Krosno a oba okręgi prowadzą wzajemną gospodarkę na tym właśnie odc. tj. od mostu drogowego w Bziance do ujścia rzeki Stobnicy w Strzyżowie. A najlepiej to byłoby zadzwonić do Krosna lub Rzeszowa i zapytać.
rafaello Posted January 27, 2013 Author Posted January 27, 2013 Kolego Lisses ,nie Stobnica lecz Stępinka w żadnym okręgu nie na wzmianki o tym potoku
Sasanek Posted January 27, 2013 Posted January 27, 2013 Mapka - - - Updated - - - Zdjęcie niewyraźne ale Stępina znajduje się na lewo od Wiśniowej Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować
apioo Posted January 27, 2013 Posted January 27, 2013 Też mam tą mapkę, ale są w niej błędy-nie polegałbym na niej.
lisses Posted January 27, 2013 Posted January 27, 2013 (edited) Miałem na myśli odc. Wisłoka wraz z dopływami a Stępinka wpada powyżej ujścia Stobnicy. Z mapki tej wynika też,że San w Dynowie należy do O. Rzeszów:D Nie sugerował bym się tą mapką tak dosłownie, zapytać u źródła. Dodatkowo z legendy nie wynika jednoznacznie że woda ta należy do O. Rzeszów lecz że są wody udostępnione dla członków O. R. a tak jest w ramach porozumienia, oba okręgi mogą na tym odc. łowić. Pytanie jeszcze czy to woda górska? Edited January 27, 2013 by lisses
Sasanek Posted January 27, 2013 Posted January 27, 2013 (edited) Nie jest górska tak wynika z legendy. Edited January 27, 2013 by Sasanek
rafaello Posted January 27, 2013 Author Posted January 27, 2013 Według informatota z 2012 jest to woda okręgu Krosno udostępniona dla Rzeszowa w ramach porozumienia i jest to woda górska.
Sasanek Posted January 27, 2013 Posted January 27, 2013 Jak zadzwonisz to napisz co to jest, bo z tego wszytego sam jestem ciekawy.
lisses Posted January 27, 2013 Posted January 27, 2013 Ja myślę, choć nie jestem pewien że wszystkie dopływy Wisłoka poza wymienionymi w wykazie wód nizinnych to wody górskie. Ale jak ktoś jest pewny niech wrzuci info tu na forum.
misiek Posted January 27, 2013 Posted January 27, 2013 Witam a ja znalazłem coś takiego w wykazie wód z tamtego roku. I wynika z tego że jest to woda górska Krosna i Tarnobrzega na której możemy wędkować na podstawie porozumienia tylko jest wymagane zezwolenie PZW Krosno której ja dostałem jak opłacałem karte w tamtym roku. Pozdrawiam Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować
jon987 Posted January 27, 2013 Posted January 27, 2013 Witam @rafaello czy chodzi ci może o tą rzeczkę która płynie przez Stepinę tam gdzie są te bunkry.
rafaello Posted January 27, 2013 Author Posted January 27, 2013 Witam @rafaello czy chodzi ci może o tą rzeczkę która płynie przez Stepinę tam gdzie są te bunkry. Dokładnie o tą rzeczkę
jon987 Posted January 27, 2013 Posted January 27, 2013 Z tego co mi się wydaje to mamy to niby mini porozumienie,ale czy tam są jakieś rybki:confused: to płytki strumyczek no chyba że się mylę.
rafaello Posted January 27, 2013 Author Posted January 27, 2013 Bardzo płytki ,a czy są rybki to mam zamiar sprawdzić, na początek sezonu pstrągowego będzie w sam raz ,ale 30+to rzadkość
muniek126 Posted April 19, 2015 Posted April 19, 2015 Rybki tam są, trzeba się jednak pofatygować żeby coś złapać ciekawego, troche kleni jest i całkiem sporo pstrągów tylko małych, mi się udało złapać o dziwo tam tęczaka na 37cm pare lat temu, woda nawet w czasie dużych upałów bardzo zimna i wręcz stworzona do bytowania pstrągów. Niestety miejscowi łapią tam na robaka i biorą wszystko co się da. Co ciekawe można w górnym biegu złapać raki.
tomipasuje Posted March 24, 2023 Posted March 24, 2023 5 godzin temu, szymiol napisał: Dzień dobry czy w tej małej rzece coś żyje W małych rzeczkach żyją małe rybki.
Recommended Posts