Jump to content

Film, książka itp. ;)

rybka

Recommended Posts

Wiem, że wędkarz nie zawsze ma czas na oglądanie filmów, czy czytanie książek (wiadomo - wędka rzecz święta i pierwszorzędna;) ) ale może jest tu ktoś, kto czasem oddaje się pasjonującej lekturze lub nie przesypia nocy z powodu jakiegoś ciekawego filmowego hitu? Jeśli są takowe osoby, to TO jest miejsce właśnie dla nich :)

(dla mnie też, bo książki pochłaniam jednym tchem;) )

Edited by rybka

Lubie film podobnie jak książkę :) Dramat i thriller najczęściej gości na moich pułkach albo dysku :D co nie znaczy, że czasem nie oddam się komedii czy sensacji :D Ostatnio obejrzałem "Kłamstwo" nie jest to nówka ale film mi się podobał :)

Edited by Aspius

Najlepsza książka jaką w życiu czytałem to... "Właśnie wróciłem z ryb" Dariusza Duszy czytałem ją już tyle razy, że mógłbym ją recytować z pamięci. Powinni ją włączyć do kanonu lektur szkolnych.

Jeżeli chodzi o literaturę niewędkarską to nie czytam zbyt wiele. Ograniczam się praktycznie tylko do lektur. W tej chwili nadrabiam zaległości sprzed kilku miesięcy i czytam "Lalkę"(muszę powiedzieć że jest dużo lepsza niż się spodziewałem).

Jeżeli chodzi o film to nie mam swojego ulubieńca, ale lubię idiotyczne amerykańskie seriale jak "Świat według Bundych" czy "Przyjaciele".

Edited by Bastuś z Bratko

Polecam książkę "Król szczurów", autor James Clavell. Czytałam ją już dosyć dawno, ale super lektura:) Koniec drugiej wojny światowej, 1945 rok, historia jednego z alianckich jeńców wojennych w obozie w Japoni. Warto poświęcić chwilę:)

Wiem, że wędkarz nie zawsze ma czas na oglądanie filmów, czy czytanie książek (wiadomo - wędka rzecz święta i pierwszorzędna;) ) ale może jest tu ktoś, kto czasem oddaje się pasjonującej lekturze lub nie przesypia nocy z powodu jakiegoś ciekawego filmowego hitu? Jeśli są takowe osoby, to TO jest miejsce właśnie dla nich :)

(dla mnie też, bo książki pochłaniam jednym tchem;) )

Rybko doceniam Twój wkład w rozwój forum. W nagrodę zostań proszę szefem działu Hydepark na PSW :))

A żeby nie było do końca off-topicznie napiszę że jestem na etapie czytania "Pod kopułą" S.Kinga :)

Rybko doceniam Twój wkład w rozwój forum. W nagrodę zostań proszę szefem działu Hydepark na PSW :))

hmmm?... niezła "fucha":D chyba się zgodzę;) Tylko czy inni nie będą mieli nic przeciwko temu??:D

• 1 month later...

Hmm... "Król szczurów"... pamiętam, że była to moja pierwsza "dorosła" książka - chyba w wieku 15 lat ją przeczytałem - świetna.

Jeśli można polecić, to proponuję: WIWISEKCJA-Patrick White, wszystkie powieści Andrzeja Wydrzyńskiego, Przygody Mikołajka ;), Egipcjanin Sinuhe, Mistrz i Małgorzata, proza Redlińskiego, Poezja Stachury i Wojaczka, a dla wędkarzy opowiadanie Hemingway'a - Rzeka dwóch serc ;), opowiadania Lema, no i oczywiście "poważne" komiksy (mam ich około 30 gb - gdyby ktoś potrzebował...).

Co do filmu... to: Filmy Triera szczególnie - Królestwo, Przełamując Fale, Tańcząc w ciemnościach, na rozluźnienie cykl włoskich komedi (absurd Monty Pytchona z Bundym)z przygodami Fantozziego (NAJLEPSZE NA ŚWIECIE!!!) z innch filmów: Gułag, 101 Reykjawik, Odyseja Kosmiczna, Ghost Whord, Szpital przemienienia, Podziemny krąg, Edukatorzy.... i inne :)

Czytałem 49 opowiadań E. Hemingway`a i faktycznie Rzeka dwóch serc jest " na temat".

Nie przepadam za Hemingway'em, ale skoro coś u niego jest "na temat" ;-) to przeczytam;-) (ale czy bardzo na temat?;-) )

• 1 year later...

Ja ze swojej strony mogę polecić tą stronkę http://www.audioksiazki.org/index.php.Wymagana rejestracja aby móc korzystać z zasobów ale naprawdę warto!;).Setki pozycji audiobooków,filmów, słuchowisk radiowych do zassania;).Szczególnie polecam zakładkę "dokumentalne" jest też trochę filmów wędkarskich;).Na pewno każdy znajdzie coś dla siebie.Często z niej korzystam jak nie ma co robić:D

... polecam coś dla starszych czytelników ;) " Raz do roku w Skiroławkach".

Też polecam:). Starsi czytelnicy znajdą tam świetne przepisy na ogórki - na czasie:D.

Dla młodszych, ale pełnoletnich - zamiast "playboy'a":D

• 2 months later...

Ja chętnie zaproponuję klasykę, wielu pewno już znaną z telewizyjnych ekranizacji.

Zacząć proponuję od książki pt. "Zielona Mila".

Następnie, aby zmienić nastrój proponuję książki z Forrestem Gumpem w roli głównej. Tak, tak ... :) oprócz znanych wszystkim przygód Forresta od jego wczesnego dzieciństwa (w filmie jednak nie było wszystkich przygód ! ) jest kolejna w której, UWAGA, Forrest stara sobie poradzić w roli ojca :-) Ubaw wprost nieziemski dzięki plastycznym scenom i lekkiej, przyjemnej fabule.

Na koniec, zapraszam Was w świat Fantasy - w tej kwestii moimi ulubionymi pozycjami są historie autorstwa Sapkowskiego z Wiedźminem w roli głównej (zadajcie sobie trochę trudu i czytajcie w kolejności chronologicznej) oraz Paoliniego - począwszy od "Eragona".

Miłego czytania i nie zapomnijcie o wędkowaniu!

• 1 month later...