rybka Posted April 6, 2010 Share Posted April 6, 2010 (edited) Wiem, że wędkarz nie zawsze ma czas na oglądanie filmów, czy czytanie książek (wiadomo - wędka rzecz święta i pierwszorzędna;) ) ale może jest tu ktoś, kto czasem oddaje się pasjonującej lekturze lub nie przesypia nocy z powodu jakiegoś ciekawego filmowego hitu? Jeśli są takowe osoby, to TO jest miejsce właśnie dla nich (dla mnie też, bo książki pochłaniam jednym tchem;) ) Edited April 6, 2010 by rybka Link to comment Share on other sites More sharing options...
mapet77 Posted April 6, 2010 Share Posted April 6, 2010 Ja właśnie jestem na etapie czytania "Dom nad rozlewiskiem" Małgorzaty Kalicińskiej i jak na razie mnie wciąga. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aspius Posted April 6, 2010 Share Posted April 6, 2010 (edited) Lubie film podobnie jak książkę Dramat i thriller najczęściej gości na moich pułkach albo dysku co nie znaczy, że czasem nie oddam się komedii czy sensacji Ostatnio obejrzałem "Kłamstwo" nie jest to nówka ale film mi się podobał Edited April 6, 2010 by Aspius Link to comment Share on other sites More sharing options...
karol Posted April 6, 2010 Share Posted April 6, 2010 Z literatury urzekła mnie książka Jerzego Perteka "Wielkie dni małej floty" książka stara ale bardzo ciekawa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bastuś z Bratko Posted April 6, 2010 Share Posted April 6, 2010 (edited) Najlepsza książka jaką w życiu czytałem to... "Właśnie wróciłem z ryb" Dariusza Duszy czytałem ją już tyle razy, że mógłbym ją recytować z pamięci. Powinni ją włączyć do kanonu lektur szkolnych. Jeżeli chodzi o literaturę niewędkarską to nie czytam zbyt wiele. Ograniczam się praktycznie tylko do lektur. W tej chwili nadrabiam zaległości sprzed kilku miesięcy i czytam "Lalkę"(muszę powiedzieć że jest dużo lepsza niż się spodziewałem). Jeżeli chodzi o film to nie mam swojego ulubieńca, ale lubię idiotyczne amerykańskie seriale jak "Świat według Bundych" czy "Przyjaciele". Edited April 6, 2010 by Bastuś z Bratko Link to comment Share on other sites More sharing options...
rybka Posted April 7, 2010 Author Share Posted April 7, 2010 Polecam książkę "Król szczurów", autor James Clavell. Czytałam ją już dosyć dawno, ale super lektura:) Koniec drugiej wojny światowej, 1945 rok, historia jednego z alianckich jeńców wojennych w obozie w Japoni. Warto poświęcić chwilę Link to comment Share on other sites More sharing options...
krs Posted April 7, 2010 Share Posted April 7, 2010 Wiem, że wędkarz nie zawsze ma czas na oglądanie filmów, czy czytanie książek (wiadomo - wędka rzecz święta i pierwszorzędna;) ) ale może jest tu ktoś, kto czasem oddaje się pasjonującej lekturze lub nie przesypia nocy z powodu jakiegoś ciekawego filmowego hitu? Jeśli są takowe osoby, to TO jest miejsce właśnie dla nich (dla mnie też, bo książki pochłaniam jednym tchem;) ) Rybko doceniam Twój wkład w rozwój forum. W nagrodę zostań proszę szefem działu Hydepark na PSW ) A żeby nie było do końca off-topicznie napiszę że jestem na etapie czytania "Pod kopułą" S.Kinga Link to comment Share on other sites More sharing options...
rybka Posted April 7, 2010 Author Share Posted April 7, 2010 Rybko doceniam Twój wkład w rozwój forum. W nagrodę zostań proszę szefem działu Hydepark na PSW ) hmmm?... niezła "fucha":D chyba się zgodzę Tylko czy inni nie będą mieli nic przeciwko temu?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
krs Posted April 7, 2010 Share Posted April 7, 2010 Inni będą się cieszyć z tego powodu, uwierz mi Link to comment Share on other sites More sharing options...
rybka Posted April 7, 2010 Author Share Posted April 7, 2010 Inni będą się cieszyć z tego powodu, uwierz mi :D jasne:D p.s. i 500 posta masz:) gratuluję Link to comment Share on other sites More sharing options...
krs Posted April 7, 2010 Share Posted April 7, 2010 :D jasne:Dp.s. i 500 posta masz:) gratuluję Boże to już 500 bezsensownych postów w moim wydaniu :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
AndrzejT Posted May 26, 2010 Share Posted May 26, 2010 Hmm... "Król szczurów"... pamiętam, że była to moja pierwsza "dorosła" książka - chyba w wieku 15 lat ją przeczytałem - świetna. Jeśli można polecić, to proponuję: WIWISEKCJA-Patrick White, wszystkie powieści Andrzeja Wydrzyńskiego, Przygody Mikołajka , Egipcjanin Sinuhe, Mistrz i Małgorzata, proza Redlińskiego, Poezja Stachury i Wojaczka, a dla wędkarzy opowiadanie Hemingway'a - Rzeka dwóch serc , opowiadania Lema, no i oczywiście "poważne" komiksy (mam ich około 30 gb - gdyby ktoś potrzebował...). Co do filmu... to: Filmy Triera szczególnie - Królestwo, Przełamując Fale, Tańcząc w ciemnościach, na rozluźnienie cykl włoskich komedi (absurd Monty Pytchona z Bundym)z przygodami Fantozziego (NAJLEPSZE NA ŚWIECIE!!!) z innch filmów: Gułag, 101 Reykjawik, Odyseja Kosmiczna, Ghost Whord, Szpital przemienienia, Podziemny krąg, Edukatorzy.... i inne Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andre Posted May 26, 2010 Share Posted May 26, 2010 ..a dla wędkarzy opowiadanie Hemingway'a - Rzeka dwóch serc Czytałem 49 opowiadań E. Hemingway`a i faktycznie Rzeka dwóch serc jest " na temat". Link to comment Share on other sites More sharing options...
rybka Posted May 27, 2010 Author Share Posted May 27, 2010 Czytałem 49 opowiadań E. Hemingway`a i faktycznie Rzeka dwóch serc jest " na temat". Nie przepadam za Hemingway'em, ale skoro coś u niego jest "na temat" ;-) to przeczytam;-) (ale czy bardzo na temat?;-) ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andre Posted May 28, 2010 Share Posted May 28, 2010 ...ale czy bardzo na temat?;-) ) Przeczytaj, a się dowiesz:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bastuś z Bratko Posted August 10, 2011 Share Posted August 10, 2011 Naprawdę niezły i mało znany szwedzki film, myślę że warto obejrzeć. Wrzucam pierwszą część, zainteresowani znajdą kolejne "odcinki". http://www.youtube.com/watch?v=TBZ3K25mFuA Link to comment Share on other sites More sharing options...
rapala Posted August 10, 2011 Share Posted August 10, 2011 Ja ze swojej strony mogę polecić tą stronkę http://www.audioksiazki.org/index.php.Wymagana rejestracja aby móc korzystać z zasobów ale naprawdę warto!.Setki pozycji audiobooków,filmów, słuchowisk radiowych do zassania;).Szczególnie polecam zakładkę "dokumentalne" jest też trochę filmów wędkarskich;).Na pewno każdy znajdzie coś dla siebie.Często z niej korzystam jak nie ma co robić Link to comment Share on other sites More sharing options...
bronzo77 Posted August 11, 2011 Share Posted August 11, 2011 Na deszczowe dni: Wiktor Suworow i Waldemar Łysiak. Dla młodszych kolegów polecam Zbyszka Nienackiego czyli serię przygód Pan Samochodzika - na tym się wychowałem - te książki się nie zestarzeją. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marekn Posted August 11, 2011 Share Posted August 11, 2011 Książki Łysiaka czy Suworowa rzeczywiście warto przeczytać. Jeśli chodzi o Nienackiego, polecam coś dla starszych czytelników " Raz do roku w Skiroławkach". Link to comment Share on other sites More sharing options...
opelot Posted August 12, 2011 Share Posted August 12, 2011 ... polecam coś dla starszych czytelników " Raz do roku w Skiroławkach". Też polecam:). Starsi czytelnicy znajdą tam świetne przepisy na ogórki - na czasie:D. Dla młodszych, ale pełnoletnich - zamiast "playboy'a":D Link to comment Share on other sites More sharing options...
jon987 Posted August 13, 2011 Share Posted August 13, 2011 Naprawdę niezły i mało znany szwedzki film, myślę że warto obejrzeć. Wrzucam pierwszą część, zainteresowani znajdą kolejne "odcinki". Stary naprawdę świetny film. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jogo Posted October 30, 2011 Share Posted October 30, 2011 Oglądnąłem już wszystkie komedie jakie mam, niektóre nawet po parę razy:D Znacie jakieś dobre komedie?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
KONDZIO1996 Posted October 30, 2011 Share Posted October 30, 2011 Jackass (3D i 3,5) !!! ten film jest taki porąbany że aż śmieszny hehe:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr. R Posted October 31, 2011 Share Posted October 31, 2011 Ja chętnie zaproponuję klasykę, wielu pewno już znaną z telewizyjnych ekranizacji. Zacząć proponuję od książki pt. "Zielona Mila". Następnie, aby zmienić nastrój proponuję książki z Forrestem Gumpem w roli głównej. Tak, tak ... oprócz znanych wszystkim przygód Forresta od jego wczesnego dzieciństwa (w filmie jednak nie było wszystkich przygód ! ) jest kolejna w której, UWAGA, Forrest stara sobie poradzić w roli ojca :-) Ubaw wprost nieziemski dzięki plastycznym scenom i lekkiej, przyjemnej fabule. Na koniec, zapraszam Was w świat Fantasy - w tej kwestii moimi ulubionymi pozycjami są historie autorstwa Sapkowskiego z Wiedźminem w roli głównej (zadajcie sobie trochę trudu i czytajcie w kolejności chronologicznej) oraz Paoliniego - począwszy od "Eragona". Miłego czytania i nie zapomnijcie o wędkowaniu! Link to comment Share on other sites More sharing options...
LukaszZ Posted December 8, 2011 Share Posted December 8, 2011 Panowie polecam ten film rękami i nogami. Po prostu miód!!! Kadry, ujęcia, muzyka no i piękne ryby łowione na muchę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts