Jump to content

Gdzie na 1wszego maja?

LukaszZ

Recommended Posts

No Panowie ( i Panie ). Przyznawać się. Gdzie spędzicie 1wszego maja bo tego że nad wodą akurat jestem pewien. Otwarcie sezonu na szczupaczka i bolka. Pogoda w naszym regionie ma być wyśmienita. 22stopnie i lekkie zachmurzenie. Ja prawdopodobnie zrobię sobie wycieczkę na Czarną Sędziszowską z przystankiem na Kamionce :cool:

Pierwszy i drugi maja mam zarezerwowany dla mojej rodzinki nad Soliną ale bardziej w celach turystycznych niż wędkarskich, a może i uda się zorganizować z dwie lub trzy godzinki na szczupaka. Za to trzeci dzień maja należy już całkiem do mnie i jak tylko pogoda pozwoli, wybieram się z pontonem na zbiornik ZEK w Radymnie.:)

Poczatek maja, podobnie jak Miko, poświęcam rodzinie. Wynajęliśmy już domek w Myczkowcach i spędzamy ten czas bez jakichkolwiek rozmów na temat wędkowania W sumie nie wiem kiedy rozpocznę sezon szczupakowy, jednak jeśli już do tego dojdzie to na pewno na Wisłoku w Boguchwale znajdę parę miejscówek, w których warto na chwilę postawic zestaw spławikowy z martą rybką. Spinning chyba pójdzie w odstawkę aż do jesieni, a teraz pouganiam się trochę ze spławikowym, gdzyż jest to chyba tak samo mobilna metoda na poszukiwanie drapieżnika. Tylko te graty wszystkie targac na plecach...No i nie wiem kiedy zwodujemy łódkę, muchówka już czeka tylko czasu nie ma:(

Wybierałem się z pontonem na Wilczą Wolę,choć sam osobiście nie lubię tych "spędów" z grilami na 1-majowy wekend na tym zbiorniku ale moja żonka zerwała ścięgno u nogi no i jestem "udupiony" w domu:( .Może chociaż na chwilę wyskoczę na Wisłok ze spiningiem.

Gdzie masz zamiar się wybrać może bym wyskoczył jak czas pozwoli i byśmy się gdzieś spotkali:)

Sam jeszcze nie wiem, nie znam za bardzo tamtej wody, pewnie zaparkujemy przy jakimś moście powyżej Strzyżowa. Jak możesz polecić jakiś odcinek "waszego" Wisłoka to by było GIT:)

Ja pierwszego przed pracą na pewno pojadę trochę pomachać spinem nad Wisłok. Po południu jadę na dwa dni do rodzinki nad Wisłę. Na wielkie łowy raczej się nie nastawiam, ale nad wodę zaglądnę.

Oktawian niestety dred dziś nie połowi,pokrzyżowały mu się plany wczoraj wieczorem z przyczyn od niego niezależnych.Oczywiście daj znać co się działo nad wodą ;)