Jump to content

Recommended Posts

Posted

Panowie ,szukałem podobny temat ale nie znalazłem-może źle szukałem.Chce zamówić parę ripperów na sandacza ,gumy mają dobrze pracować w opadzie.Nie jestem w temacie ale wydaje mi się że Dragony Lunatic i Phantom będą dobrym wyborem ? Ewentualnie coś co można z allegro zamówić...

Posted

U mnie w tym roku niezaprzeczalny prym wiodą gumy Bass Assassin Walleye Sea Shad Walleye Sea Shad (ekono) > Bass Assassin > Twistery, rippery, kopyta > Sklep wędkarski FISHING-MART a kolory to :fire tiger ,chartreuse/silver glitter/red tail ,albino shad .Proponuję również zaopatrzyć się w kilka kolorów z Keitech Easy Shiner 4" w szczególności sight flash i lime/chartreuse.

Oczywiście nie należy zapominać o klasykach czyli Mann's Predator :)

Posted

W moim sandaczowym pudełku znajdują się różne gumy, ale moimi najskuteczniejszymi przynętami są Manns ripper 10cm, Manns predator 8cm, Dragon lunatic 10cm i stary poczciwy twister Relaxa.

Posted

Nie należy zapominać o klasyku - Kopyto Relaxa 3" oraz 4L, szczególnie kolor 56 (czarny grzbiet, brzuch silk) :) Z tanich i dobrych gumek można polecić Mikado Fishunter 11,5cm. np. w kolorze 68. Z twisterów polecam Yum Walleye Grub kolor FireTiger.

Posted
Tylko jeszcze pytanie gdzie na te sandacze Hmmmm :) macie jakies dobre propozycje ???

Jak to gdzie?! Solina oczywiście

:rolleyes:

A jeśli chodzi o gumy, to fajnym trikiem jest zanurzenie ogonka we wrzątku na kilkadziesiąt sekund - guma mięknie i ogonek ładnie pracuje

Posted

A jeśli chodzi o gumy, to fajnym trikiem jest zanurzenie ogonka we wrzątku na kilkadziesiąt sekund - guma mięknie i ogonek ładnie pracuje

Nie do końca jest tak jak piszesz. Po zanurzeniu we wrzątku ogonek potrzeba jeszcze naciągnąć w zależności jaką pracę chcemy uzyskać.Jeśli ma wymiatać b.szybko to naciagamy go bardziej i pod zimną wodę. Dopiero takie pocienienie spowoduje zamierzony efekt.;)

Posted

Dziękuje Pany , coś tam zamówię.Gorzej z sandaczem na Solinie .Owszem łowię jednego a nawet czasem dwa na cały dzień 45-48.:beer: Poczekamy aż troszkę przymrozi ,będziemy polować na gorącą ponad 50-tke.

Posted

Podzielam zdanie kolegi @oktawiana jeśli chodzi o "lunatyk" dragona(wersja poniżej 10 cm),a także relaxa.Warto dodać do tego jeszcze sprawdzonego rippera Jankesa.Z mansaa warto mieć kilka sztuk Cherokee.Z dużą główką fajnie i szybko zamiata ogonkiem.Predatory fajne rzecz tyle tylko że jakoś częściej mam pobicie i obcięte ogony w tych gumach.Ogólnie zauważyłem to w kopytach które maja bardzo cienko połączony przegub ogona z korpusem.To oczywiście dotyczy rzeki gdzie guma czasami zachowuje się trochę inaczej.Ja na pewno trzymałbym się rozmiaru do max 10 cm.Kolorów używam dwóch.Seledyn i biały z czarnym grzbietem.Również charakterystyki gumy tzn pracy.Wąski i szybki ( lunatic ,cherokee) oraz mocny i szerszy (predator,jankes).Właściwie to mi wystarcza.Czasami ratuję się kogutem lub woblerem.

Posted

U mnie sprawdzają się : Relax King Shad, Jankes, Dragon Mamba 2,Mikado Fishunter :)

Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować

• 1 month later...
Posted

Bardzo dobra sandaczowa guma,dostałem kilka od znajomego.

Jakbyś miał źródło gdzie je można dostać w PL daj znak na priv.

Interesują mnie najbardziej filety i perły.