lukassos5 Posted July 5, 2014 Posted July 5, 2014 Związek Gmin Dorzecza Wisłoki oraz Zarząd Koła PZW Jasło-Rafineria zapraszają wszystkich wędkarzy na otwarte zawody (IV edycja) "Eko-Spining Ropy" 27 lipca do Siepietnicy Program zawodów: 06:00-06:30 - zbiórka , sprawdzenie listy startowej ,gorący posiłek 06:30-06:40 - losowanie miarek i odprawa 06:40-06:45 - wyjazd na stanowiska 07:00-13:00 - zawody 13:00-13:30 - powrót z łowiska i podliczenie wyników 14:00 - ogłoszenie wyników , wręczenie pucharów i nagród , biesiada przy grillu Informacje dodatkowe: -zbiórka 27 lipca na łowisku specjalnym w Siepietnicy przy rybaczówce -zawody rozgrywane będą na rzece Ropie , odcinek od ujścia potoku Libuszanka do ujścia rzeki Ropa do rzeki Wisłoka -zawody rozgrywane będą na żywej rybie w/g regulaminu PZW -punktowane są trzy gatunki ryb : okoń , kleń , szczupak -uprasza się uczestników o zaopatrzenie się w aparaty fotograficzne , lub telefony komórkowe celem udokumentowania połowów -zawodnik przedkłada komisji najdłuższą rybę w formie foto z prawidłową dokumentacją -obowiązują przynęty bezzadziorowe lub pozbawione zadziorów -dobrowolna wpłata 40.-pln , uiszczona w dniu zawodów , młodzież <18 lat zwolniona z opłaty -zapisy przyjmowane są wyłącznie pod numerem telefonu 605-724-487 -z tytułu dużego zainteresowania imprezą zapisy będą przyjmowane według kolejności zgłoszeń do wyczerpania limitu miejsc , lub maksymalnie do 24.07 -dodatkowe informacje pod powyższym numerem -organizator zastrzega sobie możliwość zmian
Gajowy Marucha Posted July 6, 2014 Posted July 6, 2014 Tylko co oznacza "dobrowolna opłata", skoro trzeba z niej zwalniać młodzież? Czyli tak naprawdę jest obowiązkowa? Nie mam nic przeciw ewentualnej opłacie, ale dla mnie nie jest to precyzyjnie określone, bo jeśli byłaby dobrowolna, to nikogo nie trzeba z niej zwalniać
lukassos5 Posted July 8, 2014 Author Posted July 8, 2014 szczerze? nie wiem sam. wiadomość ukazała się na stronie mojego koła, to wstawiłem i tu.
dred Posted July 9, 2014 Posted July 9, 2014 Startuje w tych zawodach od początku, opłata nie jest dobrowolna , płacisz startujesz , a ta treść ogłoszenia jest przepisywana z roku na rok tylko kwota wpisowego się zmienia , ale szczerze bardzo fajne zawody i zapraszam wszystkich chętnych.
lukassos5 Posted July 9, 2014 Author Posted July 9, 2014 Opłata dobrowolna jest chyba jeżeli chodzi o młodzież <18.
maciekborys Posted July 11, 2014 Posted July 11, 2014 Niestety sformułowanie "opłata dobrowolna" jest nader właściwa ponieważ wszystkie opłaty w PZW są "dobrowolne" w innym przypadku płacilibyśmy dodatkowo podatki Wracając do zawodów to tak jak Dred napisał: świetna atmosfera, super woda, każdy dostaje nagrodę i nie wraca głodny Na prawdę warto się wybrać.
marekn Posted July 18, 2014 Posted July 18, 2014 Czy z okolic Sanoka ktoś wybiera się na te zawody? Kusi mnie, ale samemu nie bardzo mi się chce naginać tyle kilometrów.
Winko Posted July 22, 2014 Posted July 22, 2014 Ja stawię sie na pewno - to już wiem!!! Ps: Będzie żurek na dzień dobry ?
lukassos5 Posted July 28, 2014 Author Posted July 28, 2014 Wyniki wczorajszych zawodów : Kategoria Kleń : 1. Major Grzegorz - Koło Sandomierz - 45 cm 2. Gancarz Radosław - Koło Strzyżów - 42,3 cm 3. Sepioł Łukasz - Koło Jasło Rafineria - 36 cm Kategoria Okoń : 1. Jasiewicz Piotr - Koło Biecz - 29 cm 2. Kret Rafał - Koło Strzyżów - 27.5 cm 3. Marcinko Sławomir - Koło Nowa Dęba - 23.5 cm Kategoria Szczupak : 1. Kula Mariusz - Koło Jasło 1 - 61 cm 2. Zollner Tomasz - Koło Nowa Dęba - 51 cm 3. Nie Sklasyfikowano
Recommended Posts