resovia Posted September 5, 2010 Posted September 5, 2010 czesc mam prosbe moze ktos napisac jak wyglada sytucja na stawach chodzi mi o rybostan?
resovia Posted April 15, 2011 Author Posted April 15, 2011 łowił juz ktos w tym roku na stawach w G.?
resovia Posted April 29, 2011 Author Posted April 29, 2011 dzis w glogowie kilkanascie karpikow 20-30cm przez 4 godziny lowienia cieszy ze pzw zarybilo ale martwi ze nikt nie pilnuje miejscowy zgred na czarnym jubilacie pakowal wszystko jak idzie:mad:
zbuszowski Posted April 30, 2011 Posted April 30, 2011 Nie warto.. bylem ostatnio parę razy ze względu ze z Rzeszowa jest nie daleko: po 1 syf po 2 ten dźwięk tirów z obwodnicy po 3 na kukurydze i na białe robaki rosówki itp pistolety maksymalnie 1.2KG po 4 na proteinę nie ruszają mimo nęcenia konkretnego pewnie nie nauczone po 4 miejsciowe lumpy które zabierają małe karpiki ktore ledwie wymiar przekroczyly albo nawet i nie przekroczyly... MIELONE RZĄDZI ! ) także odrazdzam
Bartold Posted May 6, 2011 Posted May 6, 2011 @Zbuszowski faktycznie nie pilnowane.Byłem tam we wtorek i wpadło kilka małych karpików,ale jeden gość ładował wszystko jak leci i tajemniczo co 5 min. wchodził w krzaki i wracał,ciekawe po co.....
Pebar Posted May 6, 2011 Posted May 6, 2011 Skoro to widziałeś dlaczego nie reagowałeś?Nawet się zrymowało:)
mapet77 Posted May 6, 2011 Posted May 6, 2011 Nie warto.. bylem ostatnio parę razy ze względu ze z Rzeszowa jest nie daleko:po 1 syf po 2 ten dźwięk tirów z obwodnicy po 3 na kukurydze i na białe robaki rosówki itp pistolety maksymalnie 1.2KG po 4 na proteinę nie ruszają mimo nęcenia konkretnego pewnie nie nauczone po 4 miejsciowe lumpy które zabierają małe karpiki ktore ledwie wymiar przekroczyly albo nawet i nie przekroczyly... MIELONE RZĄDZI ! ) także odrazdzam A mój znajomy, który mieszka 100m od wody mówił co innego o tym zbiorniku. Myślę, że opinie na temat jakieś miejscówki można tylko wyrazić, jeśli się ją pozna w 100% a żeby tak było to trzeba kilka razy w tygodniu łowić na danym łowisku...
resovia Posted May 6, 2011 Author Posted May 6, 2011 szkoda ostatniego stawu zwanego mineralka zarasta w ogromnym tempie mala renowacja poprawienie sluzy uratowalo by ten zbiornik a tak z roku na rok sie zamula coraz bardziej:(
lama Posted May 8, 2011 Posted May 8, 2011 Dzisiaj urzadziłem sobie spacerek po stawach. Ostatni raz wędkowałem tam ok. 10 lat temu. Było bardzo przyjemnie i rybki nawet dopisały. Złowiłem kilkanaście okoni, potem założyłem wieksza gumkę:)czego efektem był szczupak. Wiele lat temu łowiłem tam większe sztuki ale ten też mnie ucieszył. Zabawa była fajna bo łowiłem na kij okoniowy i cieniutką żyłeczkę. Ryba w dobrej kondycji wróciła do wody. Widziałem też tego typa na czarnym jubilacie. Z tego co zauważyłem to siatki na ryby on nie posiada, ale ma za to dwa wielkie wory z materiału do chowania przed wścibskimi swoich zdobyczy:mad: Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować
lama Posted May 17, 2011 Posted May 17, 2011 No fakt, dopiero teraz sprawdziłem regulamin tego cudownego "łowiska". Z żoną i dziećmi już się pożegnałem teraz czekam na " smutnych panów". Dodam, że na "łowisku" nie ma żadnej informacji na ten temat ale wiem, że to nie jest wytłumaczenie. Szczerze dziękuję Koledzy za informację ! Kolego @Schizaaa, popatrz jaka czysta, zdrowa ryba, złowiona po jej tarle! Chyba wiesz o co mi chodzi!
mapet77 Posted May 19, 2011 Posted May 19, 2011 @Lama na tych stawach obowiązuje zakaz spiningowania Wszędzie tylko zakazy i nakazy:mad::mad:
Schizaaa Posted May 20, 2011 Posted May 20, 2011 No co zrobić, ale w sumie to dobrze , że jest coś takiego jak nakazy i zakazy
zejaz Posted June 20, 2011 Posted June 20, 2011 Ja w wykazie wód na moim zezwoleniu nie mam nic napisane o zakazie spiningowania.
justfilied233 Posted June 20, 2011 Posted June 20, 2011 W tabeli nr II są stawy w Głogowie i nic tam nie ma o żadnym zakazie spiningowania, może koledzy patrzyli w spis z poprzedniego roku albo coś.
zejaz Posted June 26, 2011 Posted June 26, 2011 Czy na pierwszym stawie (licząc od pływalni) można złowić coś większego, zazwyczaj biorą karpie 24-30 cm, i płotki, próbowałem na kulke to wyciągnąłem karasia około 25cm, i czy na pozostałych stawach jest dobrze z braniami, chodzi mi o częstość brań.
robin Posted July 2, 2011 Posted July 2, 2011 czesc mam prosbe moze ktos napisac jak wyglada sytucja na stawach chodzi mi o rybostan? Ponawiam zapytanie @resovii.
Bartold Posted July 2, 2011 Posted July 2, 2011 @Zejaz.Jak masz te stawy w tabelca to popatrz na następną strone ,tam jest kontunuacja.Pozdrawiam:)
komandos Posted September 12, 2011 Posted September 12, 2011 Podobno w lipcu albo w sierpniu na stawie złapano suma na 20-25kg. Czy ma ktoś jakieś dokładniejsze informacje na ten temat?
Bartold Posted September 12, 2011 Posted September 12, 2011 @Komandos.Rozmawiałem ostatnio z członkiem koło opiekującego się tą wodą i żadnej rewelacji na temat suma nie słyszałem
resovia Posted September 24, 2011 Author Posted September 24, 2011 panowie ostatni staw umiera jesli nikt nie odlowi ryb z ostatniego stawu to w zime na 100%bedzie zaducha woda tam nie przekracza metra zal patrzec jak ten niegdys wpsanialy staw umiera a wystarczy tylko wyremonotowac sluze niewielki koszt moze wójt sie obudzi w koncu?
Recommended Posts