Jump to content

Recommended Posts

• 6 months later...
  • 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

dzis w glogowie kilkanascie karpikow 20-30cm przez 4 godziny lowienia cieszy ze pzw zarybilo ale martwi ze nikt nie pilnuje miejscowy zgred na czarnym jubilacie pakowal wszystko jak idzie:mad:

Posted

Nie warto.. bylem ostatnio parę razy ze względu ze z Rzeszowa jest nie daleko:

po 1 syf

po 2 ten dźwięk tirów z obwodnicy

po 3 na kukurydze i na białe robaki rosówki itp pistolety maksymalnie 1.2KG

po 4 na proteinę nie ruszają mimo nęcenia konkretnego pewnie nie nauczone

po 4 miejsciowe lumpy które zabierają małe karpiki ktore ledwie wymiar przekroczyly albo nawet i nie przekroczyly... MIELONE RZĄDZI ! :))

także odrazdzam

Posted

@Zbuszowski faktycznie nie pilnowane.Byłem tam we wtorek i wpadło kilka małych karpików,ale jeden gość ładował wszystko jak leci i tajemniczo co 5 min. wchodził w krzaki i wracał,ciekawe po co..... :cool:

Posted
Nie warto.. bylem ostatnio parę razy ze względu ze z Rzeszowa jest nie daleko:

po 1 syf

po 2 ten dźwięk tirów z obwodnicy

po 3 na kukurydze i na białe robaki rosówki itp pistolety maksymalnie 1.2KG

po 4 na proteinę nie ruszają mimo nęcenia konkretnego pewnie nie nauczone

po 4 miejsciowe lumpy które zabierają małe karpiki ktore ledwie wymiar przekroczyly albo nawet i nie przekroczyly... MIELONE RZĄDZI ! :))

także odrazdzam

A mój znajomy, który mieszka 100m od wody mówił co innego o tym zbiorniku. Myślę, że opinie na temat jakieś miejscówki można tylko wyrazić, jeśli się ją pozna w 100% a żeby tak było to trzeba kilka razy w tygodniu łowić na danym łowisku...

Posted

szkoda ostatniego stawu zwanego mineralka zarasta w ogromnym tempie mala renowacja poprawienie sluzy uratowalo by ten zbiornik a tak z roku na rok sie zamula coraz bardziej:(

Posted

Dzisiaj urzadziłem sobie spacerek po stawach. Ostatni raz wędkowałem tam ok. 10 lat temu. Było bardzo przyjemnie i rybki nawet dopisały. Złowiłem kilkanaście okoni, potem założyłem wieksza gumkę:)czego efektem był szczupak. Wiele lat temu łowiłem tam większe sztuki ale ten też mnie ucieszył. Zabawa była fajna bo łowiłem na kij okoniowy i cieniutką żyłeczkę. Ryba w dobrej kondycji wróciła do wody. Widziałem też tego typa na czarnym jubilacie. Z tego co zauważyłem to siatki na ryby on nie posiada, ale ma za to dwa wielkie wory z materiału do chowania przed wścibskimi swoich zdobyczy:mad:

Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować

• 2 weeks later...
Posted

No fakt, dopiero teraz sprawdziłem regulamin tego cudownego "łowiska". Z żoną i dziećmi już się pożegnałem teraz czekam na " smutnych panów". Dodam, że na "łowisku" nie ma żadnej informacji na ten temat ale wiem, że to nie jest wytłumaczenie. Szczerze dziękuję Koledzy za informację !

Kolego @Schizaaa, popatrz jaka czysta, zdrowa ryba, złowiona po jej tarle! Chyba wiesz o co mi chodzi!:D

• 5 weeks later...
Posted

Czy na pierwszym stawie (licząc od pływalni) można złowić coś większego, zazwyczaj biorą karpie 24-30 cm, i płotki, próbowałem na kulke to wyciągnąłem karasia około 25cm, i czy na pozostałych stawach jest dobrze z braniami, chodzi mi o częstość brań.

Posted
czesc mam prosbe moze ktos napisac jak wyglada sytucja na stawach chodzi mi o rybostan?

Ponawiam zapytanie @resovii.

• 2 months later...
  • 2 weeks later...
Posted

panowie ostatni staw umiera jesli nikt nie odlowi ryb z ostatniego stawu to w zime na 100%bedzie zaducha woda tam nie przekracza metra zal patrzec jak ten niegdys wpsanialy staw umiera a wystarczy tylko wyremonotowac sluze niewielki koszt moze wójt sie obudzi w koncu?