Jump to content

Recommended Posts

Posted

Z tego co słyszałem to miejscowe koło zaczęło działać , stąd te kontrole czyli wychodzi że to przez to wszystko przez tych kłusoli których złapali , ale np na Trzcianie też nie wesoło z tym , w sumie tak jak wszędzie.

Posted

Dla mnie super, że kontrolują. Tylko na prawdę chciałem wiedzieć jak jest z tym ostatnim stawem, no jest zdecydowanie najładniejszy. 

Może wy wiecie? Do kogo należy i czy można tam łowić? 

• 11 months later...
Posted

https://nowiny24.pl/stawy-w-glogowie-malopolskim-i-ich-okolica-nabiora-uroku-i-wypoczynkowego-klimatu-bedzie-jak-w-latach-80tych/ga/c1-14963958/zd/43258602

Czyli już po stawach.

Jak słyszę, że władza się bierze za działania to mnie krew zalewa, a jak słyszę o betonie to podwójnie mnie zalewa. Stawy nabiorą uroku! ( z betonem na dnie) A jakie są teraz? I jeszcze do tego - cyt. "staw do wędkarstwa i sportów wodnych" - przecież to się gryzie. Tylko debil może na takie pomysły wpadać. I do tego 4 miliony ma to kosztować.... Bosz...

Posted (edited)

Na takim małym stawie 1 rowerek wodny i można się zwijać do domu, no chyba że jakieś dziewczyny toples będą akurat nim pływać :D. Inwestycja ewidentnie pod kolejne wybory samorządowe.

Edited by Piotr Rabczak
Posted (edited)

I to w przedziale 22-25 bo inaczej ....   No szk..ła nosacz 4 miliony? I beton na dno?

Edited by stig
Posted

A niech robią co chcą na tym stawie tam i tak szkoda zarybiać bo dziadki zaraz wyłapują byłem w Głogowie 3 razy w tym roku i starczy zero brań tylko dziadki się czają po krzakach z siatami.

Posted
8 godzin temu, Wędkarz321 napisał:

A niech robią co chcą na tym stawie tam i tak szkoda zarybiać bo dziadki zaraz wyłapują byłem w Głogowie 3 razy w tym roku i starczy zero brań tylko dziadki się czają po krzakach z siatami.

Dokładnie, też byłam 2-3 razy i ilość dziadków mnie przeraziła, dodatkowo chamskie komentarze z ich strony. Odpuszczę sobie ten zbiornik bo szkoda nerwów.

• 8 months later...
  • 1 year later...
Posted
11 godzin temu, LukaszZ napisał:

Te okonki to takie w przedziale do 15cm czy ciut większe? :)

Do 15. Malizny straszne. Jeden się trafił +/- 20. 

• 11 months later...
Posted

Byłem dzisiaj na wiosenne łowienie jak wieeeelu wedkujacych dzisiaj na stawie w Głogowie - jakaś płoteczka wpadła i rok otworzony:)

Podobno jest na stawie monitoring- kto tym systemem zarządza? Pasuje jakoś ukrócić zabieranie nadmiarowych ryb...

• 4 months later...
Posted
W dniu 8.08.2023 o 21:16, Karpiorz napisał:

Jak wygląda obecnie sytuacja na tym zbiorniku ? 

Malutkie karpie i piękny jaź, dużo drobnicy. To co mi się udawało odławiać w tym roku. Ze względu na zasady jakie panują na zbiorniku ( pierwszeństwo dla kajaków/rowerków) polecam w weekendy zaczynać łowienie o świcie.