Jump to content

Zbiornik w Przecławiu.

adamus78

Recommended Posts

Witam, korzystając z okazji pojechałem na rodzinne groby do Przecławia i z cmentarza zauważyłem dość pokażny zbiornik koło Wisłoki. Czy ma ktoś z was jakieś wiadomości odnośnie tego zbiornika? Parę aut było także że ktoś tam już łowi ryby.

Z góry dziękuję za info.

Nie jest to woda P Z W ale kontrole tam są (P S R) i tu ukłon do włodarzy kół Mieleckich żeby się starali o ten zbiornik.A ryba jest podobno Wisłoka go zalała to i coś ryby zostało i tu jest problem nie ma konkretnego właściciela i kto ma jakiego kija to rób ta co chceta. Z Męciszowem się udało to może i ten zbiornik uda się pozyskać

Mieszkam nie daleko jednak nie lowilem tam jeszcze , ostatniej powodzi wisloka zalala zbiornik wiec szeroki zasob gatunkow może tam pływać , tak jest tam sporo linków . Latwy dojazd . A co do kontroli to nie wiem , łowi tam wielu miejscowych amatorow mięsa .

• 2 months later...

W tamtym roku gdy tam łowiłem słyszałem od miejscowych ze przyjechało tam parę chłopa i wpuścili lina z kilku beczek.Następnie wspominali że od stycznia tego roku przejmuje ten zbiornik PZW.Nie widnieje on w rejestrze:confused: może ktoś wie coś więcej na ten temat ?