Leszek Posted February 20, 2015 Posted February 20, 2015 Dla zakochanych w Bieszczadach kilka fotek z dzisiejszej wyprawy. Dla wszystkich jak wygląda prawdziwa zima(dla przypomnienia) Czy admin mógłby przenieść kilka wpisów i fotek do tego tematu z tematu zdjęcia do oceny. Szczególnie dotyczące Bieszczadów. Myślę że tutaj bardziej pasują. Myślę że Nasz najpiękniejszy zakątek Kraju zasługuje na swój temat, a jest tutaj spore grono miłośników wędrówek po Biesiach. Do zobaczenia na szlaku.
lisses Posted February 21, 2015 Posted February 21, 2015 Mimo sakramenckiego wiatru udało się wejść Ot taka odskocznia od rybek:D
lisses Posted March 18, 2015 Posted March 18, 2015 W dolinach już bez śniegu, ale wyżej jeszcze chwilę poleży Pogoda super.
NUNEK Posted March 18, 2015 Posted March 18, 2015 Lisses w fajnej krainie żyjesz,super fotografie mam gula i kopara do samej ziemi leci.:beer:
lisses Posted March 19, 2015 Posted March 19, 2015 Dzięki. Szczerze to chciałbym tam kiedyś żyć, póki co mam do niej ok. 100 km:D, dlatego dość często tam bywam.
NUNEK Posted March 19, 2015 Posted March 19, 2015 Dzięki. Szczerze to chciałbym tam kiedyś żyć, póki co mam do niej ok. 100 km:D, dlatego dość często tam bywam. Szczerz to dla mnie Bieszczady to najpiękniejsze góry na ziemi.I nie znam ich tak dokładnie to zostawię sobie łażenie na póżniej czyli tak po 50-ątce.Te sto km to nic w porównaniu do moich 2200:D
LuJu Posted April 29, 2015 Posted April 29, 2015 Pytanie do kolegów z Bieszczadów. Gdzie można zostawić samochód w Smereku i czy w długi weekend majowy będzie można się łatwo stamtąd dostać w okolice przełęczy Wyżnej (busy?). Pzdr, LJ
lisses Posted April 29, 2015 Posted April 29, 2015 (edited) A czemu w ten sposób? Jaki szlak chcesz zrobić? Ze Smereka przez Wetlińską do Przełęczy Wyżnej? Ja bym Ci proponował w przeciwnym kierunku. Zostawić samochód na parkingu przy Przełęczy, a później na bank jakieś busy jeździć będą, z rana może być różnie bo pogoda taka sobie w prognozach. Edited April 29, 2015 by lisses
LuJu Posted April 29, 2015 Posted April 29, 2015 Taką opcję też rozpatruję, choć pierwotnie chciałem zaparkować w Smereku, podjechać na przełęcz busem i wrócić połoniną do Smereka przez Smerek. Pogody się trochę boje, zwłaszcza że możliwe burze - zawsze kilka dni do wyboru.
bohenek1 Posted April 29, 2015 Posted April 29, 2015 Tu masz nr telefonów do busów Ryś -Wetlina 695086380 Cisna - 504962452 O ile nr się nie zmieniły to ci przewoźnicy mnie nigdy nie zawiedli i dojeżdżali gdzie trzeba na umówiona godzinę chociaż w majówkę będzie może tłoczno.
Trish Posted April 29, 2015 Posted April 29, 2015 (edited) Robiłem tą trasę jesienią 2014. Zaparkowałem na parkingu na przełęczy Wyżniej złapałem busa do Smereka i stamtąd zacząłem podejście czerwonym szlakiem na na Smerek, i dalej na Połoninę Wetlińskąi, powrót do auta na przełęczy. Mimo braku opadów podejście pod Smerek było w lekkim błocie, jest to wąska ścieżka, mocno zadrzewiona i chwilami stroma więc pomyśl czy wolisz podchodzić po błotku czy na nim zjeżdżać . W połowie podejścia pod Smerek jest drewniana wiata. Trasa bardzo ładna, ale to jak większość w Bieszczadach i mało uczęszczana do momentu połączenia z przełęczą Orłowicza Edited April 29, 2015 by Trish
LuJu Posted April 30, 2015 Posted April 30, 2015 Dzięki za telefony. Zdecydowanie wolę wchodzić po błocie niż po nim zjeżdżać
lisses Posted May 3, 2015 Posted May 3, 2015 A my dzisiaj 3-cio Majowy, taki boczny ale też pięknie:D i bez tłoku.
lisses Posted May 4, 2015 Posted May 4, 2015 Pogoda super, prawie bezwietrznie, od samego rana w koszulce
LuJu Posted May 4, 2015 Posted May 4, 2015 @lisses - myśmy mieli w piątek ładne słońce i chmurki jak widać na fotkach, ale wiatr taki, że czapka i rękawiczki w zestawie obowiązkowym. Ale piknie było.
marekn Posted August 10, 2015 Posted August 10, 2015 Mimo że sobota, według zapowiedzi, miała być najgorętszym dniem w roku, wbrew zdrowemu rozsądkowi wybrałem się na wycieczkę. Było cholernie gorąco, ale warto było .
Leszek Posted October 11, 2015 Author Posted October 11, 2015 Panowie oderwijcie się od rybek,od klawiatury i jazda w góry.(Nawet mi się zrymowało). Bieszczady są pełne kolorów. Wczoraj wybrałem mało uczęszczany szlak na Rabią.Ludzi brak,na szlaku spotkałem tylko kilka osób. Szlak bardzo urokliwy kolory otaczają cię dookoła,masz je na wyciągnięcie ręki cały czas.
Robertoo Posted October 11, 2015 Posted October 11, 2015 Dokładnie,widok z Rabiej skał zapiera dech w piersi.Polecam cały szlak graniczny ,trochę długi ale spokój na szlaku i cisza nie to co np. na Wetlińską.
epo Posted October 11, 2015 Posted October 11, 2015 Jeszcze tydzień temu nie było tak wspaniałych kolorów......
zionek77 Posted October 21, 2015 Posted October 21, 2015 ŚWIETNE - 2 zdjęcie rewelacja, jak można zapytać czym robione ? Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
Recommended Posts