Mateusz Bułatek Posted March 22, 2015 Posted March 22, 2015 Witam , już chwile temu dostałem oto taki kołowrotek (zdobyty w Niemczech na jakimś ryneczku w małej mieścinie) kołowrotek jest sprawny, łowie na niego rybki, widać ze jest stary. i mam pytanie czy on jest cos warty i czy sie go pozbywać czy nie. Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować
kafel Posted March 22, 2015 Posted March 22, 2015 Moim zdaniem od 80 do nawet 300 zł. Cena rośnie w zależności od stanu technicznego, dodatkowych szpul, pudełka wraz z dokumentacją.
fordo48 Posted March 22, 2015 Posted March 22, 2015 Witam tak jak wyżej kolega wspomniał ten kołowrotek jest dobrej firmy i jest wart tej kasy , ale ja bym coś takiego nie sprzedawał .
art-ski Posted March 22, 2015 Posted March 22, 2015 Czekaj na jakiegoś kolekcjonera, bo jedynie tylko wtedy coś możesz na nim zarobić.
NUNEK Posted March 23, 2015 Posted March 23, 2015 Na przełomie lat 80/90 posiadanie takiego młynka to jak dzisiaj STELLA:D,Ja też bym go nie sprzedawał
holbi Posted March 23, 2015 Posted March 23, 2015 Ostatnio licytowałem Shimano Aero z lat '90. Odpuściłem kiedy cena przekroczyła 200 zł Finalnie poszedł za coś ponad 260 zł. Swoją drogą wiadomo - przekładnia ślimakowa, solidna konstrukcja, ale jak jest z walorami użytkowymi takich kołowrotków? Obecnie możliwości wykonywania dokładnych elementów (CNC) powoduje, że takie "stare" białe kruki poza wysoką bezawaryjnością nie są w stanie zaproponować nic więcej.
robin Posted March 23, 2015 Posted March 23, 2015 Obecnie możliwości wykonywania dokładnych elementów (CNC) powoduje, że takie "stare" białe kruki poza wysoką bezawaryjnością nie są w stanie zaproponować nic więcej. CNC to wcale nie znaczy, że są dokładnie zrobione tylko wykonane na obrabiarkach sterowanych numerycznie /komputerowo/. Ale kołowrotek wypas, jedna z lepszych firm.
Recommended Posts