Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam, jakie polecacie agrafki do mikro przynęt? Chodzi mi o to żeby na mrozie można było łatwo i szybko zmienić przynętę.

Agrafka nr 1 jest mała lecz trudno zmienić przynętę zmarzniętymi dłońmi.

Agrafka nr 2 natomiast jest za duża.

Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować

Posted

Ja używam niemal wyłącznie klipsów niemal identycznych jak na zamieszczonych przez Ciebie na zdjęciu nr.2 tyle tylko że ze SPINWALa. Model 2.5 kg bo zwróć uwagę że są również o wytrzymałości do 5 kg. Ja łowię na te pierwsze już od kilku sezonów, są dużo mniejsze od tych które Ty przedstawiłeś na foto. Niektórzy piszą że dość często wobek po trafieniu podczas rzucania o kamień się odpina (?) a mnie zdarzyło się to tylko jak dobrze pamiętam jeden raz :D

Polecam spróbować ;)

Posted

Z agrafki nr 2 przy nietypowych rzutach przynęty wypinały mi się podczas lotu. ( nietypowe rzuty tzn. skracanie lotu przynęty, wyszarpywanie itd.)

Posted

Używam Spinwala nr 20, 2kg prawie od zawsze, nie ma z nimi większego problemu choć sporadycznie zdarzało się ze spadała z niej przynęta ale to margines, zdejmowani przynęty jest też może lekko kłopotliwe, używam ich tylko do główek jigowych, do obrotówek i woblerów wolę klasyczne spinwala np nr 18.

Posted

Wcześniej używałem spinwala ale zmieniłem o nich dobre zdanie po stracie ryby kiedy odpłynęła z kolczykiem. Branie klenia z powierzchni, przycinka, opór, i luz i sama agrafka na końcu żyłki. Po tej sytuacji kupiłem agrafki Daiwa D-snap mocne szerokie i skończyły się problemy z rozginającymi się agrafkami kiedy często zmieniamy przynęty 

Posted

@Mareckii jaki model agrafek od spinwala używałeś? Osobiście nie zdarzyło mi się, żeby przynęta spadła, a głównie używam agrafek "&" i spinek od spinwala.