krs Posted June 29, 2019 Share Posted June 29, 2019 Używał ktoś tej plecionki ? Można ją dostać w Decathlonie za 79zł, w dotyku śliska, okrągła ale i sztywna, sprawia dobre wrażenie, zastanawiam się czynie wziąść na spróbowanie. Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Link to comment Share on other sites More sharing options...
polipolii Posted June 30, 2019 Share Posted June 30, 2019 Kupilem w tamtym roku 0.08...placilem okolo 120zl z tego co pamietam, zaliczylem kilka wypadow wiec za duzo powiedziec nie moge...ale kolor pozostal, mocna, cicha...za taka cene bral bym w ciemno...? Link to comment Share on other sites More sharing options...
krs Posted July 11, 2019 Author Share Posted July 11, 2019 Plecionka Kairiki zakupiona. Linka (0,13mm) w kolorze fluo żółtym, w dotyku dość sztywna, śliska i okrągła, sztywniejsza od nowej YGK Upgrade PE #1.2, "grubościowo" podobnie lub jest delikatnie grubsza tak mi się wydaje bo nie mam narzędzi aby to sprawdzić. Będzie to zamiennik właśnie YGK Upgrade #1.2 która to jest bardzo uniwersalna nasze podkarpckie wody, szczupak, sandacz i większy okoń spokojnie będą przez linkę Shimano ogarnięte Pierwsze wrażenia Kairiki bardzo pozytywne ale że wody ta plecionka jeszcze nie widziała to z oceną końcową oczywiście jest mocno za wcześnie. Na zdjęciu po lewej stronie YGK Upgrade x8 po prawej Kairiki. Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Link to comment Share on other sites More sharing options...
LukaszZ Posted July 11, 2019 Share Posted July 11, 2019 Jaka cena? Link to comment Share on other sites More sharing options...
krs Posted July 11, 2019 Author Share Posted July 11, 2019 79zł Link to comment Share on other sites More sharing options...
MarcinV Posted October 28, 2019 Share Posted October 28, 2019 (edited) @krs powiesz cos wiecej o tej plecionce ? chciałbym kupic dokładnie taka jak Ty? nawijana bedzie na shimano nasci 3000. Edited October 28, 2019 by MarcinV Link to comment Share on other sites More sharing options...
krs Posted October 28, 2019 Author Share Posted October 28, 2019 Nawinąłem Kairiki 0,13 na multiplikator, na początku wszystko ok, linka jest bardzo dobrze widoczna, prawie że świeci w dzień Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Ale po kilku wyjazdach nie było już tak fajnie, bardzo szybko zszedł ten oczojebny kolorek, do tego zasyfiło mi multiplikator i kija, linka robi się wiotka i klei się do wszystkiego podobnie jak ostatnio używana przeze mnie Sunline Siglon X8, może wyszły z jednej fabryki Używałem góra 5 wyjazdów, łowi się przyjemnie nie było odstrzałów czy innych niespodzianek to za krótko aby ją dokładnie ocenić. Nawinę teraz Kairiki na kołowrotek spinningowy i sprawdzę jak się będzie sprawowała. Jakbym miał polecić coś w zamian to YGK Upgrade x8 PE #1.2 lub #1.5 Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Link to comment Share on other sites More sharing options...
MarcinV Posted October 28, 2019 Share Posted October 28, 2019 dzięki, kupię jednak power pro 20lb. Link to comment Share on other sites More sharing options...
krs Posted October 28, 2019 Author Share Posted October 28, 2019 Power Pro jak najbardziej, szczególnie ta na rynek amerykański, wiadomo nie będzie tak gładka i cicha jak ta Kairiki, bo to 4 splotowa plecionka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
19john92 Posted October 31, 2019 Share Posted October 31, 2019 Miałem tą plecionkę w zeszłym roku, kupiłem z myślą o łowieniu w Wiśle. Po jednym wyjeździe na Wisłe straciła kolor, dodatkowo strasznie się zaczęła strzępić. Przy odstrzale przynęty zamiast rwać się w okolicy węzła strzelała w różnych dziwnych miejscach i szybko straciłem prawie całą szpulę. Może do łowienia w czystej wodzie jest fajna, albo ja miałem jakąś wadliwą partię... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mirconi Posted August 24, 2020 Share Posted August 24, 2020 Ja kupiłem 0,06. Bardzo przyjemnie się nią łowi. Jest cicha i ani razu mi się broda nie zrobiła. Co do wytrzymałości ,to w ostatniæ niedzielę wyciągnąłem na nią Bolka 73cm. Więc jak na 0,06 to chyba nieźle. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BRC Posted August 24, 2020 Share Posted August 24, 2020 Jakie 0,06. Chyba w marzeniach. Może PE0,6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts