Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
19 godzin temu, Haratacz napisał:

W Jasionce na Wisłoku nie ma ryb. No tak martwej wody to już dawno nie widziałem. Łowi tam ktoś coś czy tylko ja taka mameja xD

W tym roku za każdym razem jak mam możliwość jechać na ryby to wislokiem kawa z mlekiem płynie, więc u mnie nic tylko karpie, karpie i karpie...

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
3 godziny temu, P@wel napisał:

W tym sezonie na Wisłoku więcej okoni złowiłem jak kleni. Jeżeli już był kleń to taki 25cm nie większy. 

A u mnie odwrotnie :) Same klenie, sporadycznie okoń. 

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Okolice Łukawca. Dziesiątki padniętych kleni, brzan, świnek. Na stronie Wioś jest jakieś info. Nie stwierdzili nic. Plamy oleju widziałem przedwczoraj w Jasionce. 

Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować

Edytowane przez 3domestos3
Opis
Opublikowano

Nowa wieś to samo. I płynie jakiś syf brzegiem. Nie jestem w stanie zlokalizować z czego to płynie. Nie z tej rury koło blue Diamont. Tam jest git i bez śniętych ryb. Dopiero w okolicy wiaduktu A4 widziałam ryby padłe. 

Opublikowano

Witam 

Czy bóbr może pobrać przynętę np parówkę, kiełbasę/mielonkę, wątrobę, rosowke?

Czy zdarzyło wam sie 'zlowic' bobra, no nie wiem czy dałby ktoś rade faktycznie podholowac do brzegu ale czy zdarza wam się zaczepić?

Opublikowano

Wczoraj byłem na na rybach na odcinku między jasionką a Wólką podleśną w większości padły klenie leszcze i świnki, ale tam ryby normalnie żerowały. Więc ten odcinek nie został zatruty ale zawsze scenariusz ten sam, mocniejszy deszcz i ryba wypływa.

Opublikowano
2 hours ago, DziubnieLubNie said:

Witam 

Czy bóbr może pobrać przynętę np parówkę, kiełbasę/mielonkę, wątrobę, rosowke?

Czy zdarzyło wam sie 'zlowic' bobra, no nie wiem czy dałby ktoś rade faktycznie podholowac do brzegu ale czy zdarza wam się zaczepić?

Ponawiam o bobrach..

Opublikowano
1 hour ago, tomek96 said:

Bobry są roślinożerne, a poza tym są na tyle płochliwe że raczej wątpię 

Też tak myślałem choć kawałek śmierdzącej kielbasy może skusić kto wie.

Pytam bo miałem zdarzenie niedawno, wielkie branie, i jazda w dół rzeki tuż przy brzegu jakies 30m a potem w poprzek rzeki na drugą stronę no i wtedy pękła żyłka, pewno na kamieniu.

W zyciu takiej jazdy nie doświadczyłem, było to nie do utrzymania, a lowilem w zyciu brzany do +7kg więc albo bóbr mi sie zaczepił wpływając w żyłkę albo sum ale bym sie go nie spodziewał...

Stawiam jednak na bobra bo pod drugim brzegiem kursowały tam i spowrotem 

Dlugo będę o tym wspominać.