Piotrek10 Posted November 17, 2019 Share Posted November 17, 2019 Tenkara już w drodze może uda się jeszcze porzucać muszkami Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotrek10 Posted November 17, 2019 Author Share Posted November 17, 2019 Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Link to comment Share on other sites More sharing options...
rav_id Posted November 18, 2019 Share Posted November 18, 2019 Dnia 17.11.2019 o 10:24, Piotrek10 napisał: Tenkara już w drodze może uda się jeszcze porzucać muszkami Na wodach nizinnych jak najbardziej. Sam jestem ciekaw efektów. Na górskich problemem jest RAPR wg. którego wędka muchowa musi być wyposażona w kołowrotek o szpuli ruchomej ze sznurem... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotrek10 Posted November 18, 2019 Author Share Posted November 18, 2019 Na górskich tak.Ja będę łowił i wypuszczał rybki? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotrek10 Posted November 21, 2019 Author Share Posted November 21, 2019 Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Link to comment Share on other sites More sharing options...
ryba7 Posted November 21, 2019 Share Posted November 21, 2019 Za mało tenkary w tenkarze, same muchy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotrek10 Posted November 21, 2019 Author Share Posted November 21, 2019 Będzie będzie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
LuJu Posted November 29, 2019 Share Posted November 29, 2019 (edited) Muchy do tenkary mają specyficzną budowę. Wyglądają trochę jak nasionka dmuchawca - skrzydełka i jeżynka w stronę oczka. Przypon masz odpowiedni? Edited November 29, 2019 by LuJu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotrek10 Posted November 30, 2019 Author Share Posted November 30, 2019 Takie muchy dzisiaj wylatały w godzinę ponad 10sztuk kleni.Jeden większy okaz się spiął.Ale świetny debiut ?Napisze coś wiecej cdn... Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotrek10 Posted November 30, 2019 Author Share Posted November 30, 2019 Na pianki goddardy normalne pospolite latawce rybki wchodzą. Łowię patykiem 3m i uważam że wcale nie musi być to długość 3.60 taki standard.N małe rzeki w sam raz.Sztywnosc kijka7:3. Mogło by być 6:4. Sznurek jaki dostałem będzie trzeba wymienić ale daje radę.Najfajniejszy jest minimalizm jaki posiadasz aby swobodnie łowić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotrek10 Posted November 30, 2019 Author Share Posted November 30, 2019 Grudzień na ramieniu i śmiało można połowić na powierzchniowe.?Parę ostatnich wyjść na spina przyniosły marne rezultaty.Zmieniajac metodę łowimy? Link to comment Share on other sites More sharing options...
LuJu Posted December 6, 2019 Share Posted December 6, 2019 Sznurek dostales z kijem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotrek10 Posted December 6, 2019 Author Share Posted December 6, 2019 Tak cały zestaw Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotrek10 Posted December 6, 2019 Author Share Posted December 6, 2019 Na wiosnę posmigamy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotrek10 Posted December 19, 2019 Author Share Posted December 19, 2019 Bardzo aktywne klenie na pianki Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotrek10 Posted December 20, 2019 Author Share Posted December 20, 2019 Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotrek10 Posted January 1, 2020 Author Share Posted January 1, 2020 Pod Tenkare na 2020? Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Link to comment Share on other sites More sharing options...
kropek26 Posted January 1, 2020 Share Posted January 1, 2020 Jak zawsze nie naganne wykonanie Piotrek. Zaklepuję stadko muszek na tłustą letnią kluchę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotrek10 Posted January 1, 2020 Author Share Posted January 1, 2020 Dzięki za miłe słowa? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotrek10 Posted March 26, 2020 Author Share Posted March 26, 2020 (edited) Kolejne klenie wpadają na Tenkare? Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Edited March 26, 2020 by Piotrek10 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotr Madura Posted March 26, 2020 Share Posted March 26, 2020 Panie, jak Ci się holuje? Jak z długością przyponu (w stosunku do długości wędki)? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotrek10 Posted March 26, 2020 Author Share Posted March 26, 2020 Jest finezja.Mam krociaka 270.jak muchówka przypon okolo 2m. Kupiłem takiego bacika za 27zl niby do tenkary też jest.Chlopaki z grupy Tenkara Polska Liwia takimi patykami.Kijek jak muchówka 3jeczka.Duzo lepiej wykładajs się muchy i celniej podaje w porównaniu do kija za 200zl.Ogolnie preferowana jest długość 3.60cm.Ale nie wyobrażam sobie na małych rzeczkach.Jak się zrobi ciepło czuję że będzie rynnie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotr Madura Posted March 26, 2020 Share Posted March 26, 2020 Kusi mnie ta tenkara nie od dzisiaj, ale mam zapowiedziane, że jeszcze jedna wędka i mnie z domu wywalą Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotrek10 Posted March 26, 2020 Author Share Posted March 26, 2020 Strzeże.Mam 3wedki?im mniej tym lepiej Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gajowy Marucha Posted March 26, 2020 Share Posted March 26, 2020 2 godziny temu, Piotr Madura napisał: Kusi mnie ta tenkara nie od dzisiaj, ale mam zapowiedziane, że jeszcze jedna wędka i mnie z domu wywalą Kupuj śmiało - taką akurat łatwo ukryć Z drugiej strony... Jak zacznie się sezon na "poważniejsze ryby", to chyba trzeba tenkarę odstawić w kąt. Fajna opcja na małe rzeczki, głównie na wiosnę i ewentualnie do zabawy, jak nie mamy czasu pośmigać za czymś większym. Ale jak nadejdzie czas na porządne kluchy z podgórskich rzek, bolenie, brzany... to chyba wybór staje się prosty. Jednak za taką kasę jaką wydał @Piotrek10, żal nie spróbować i nie mieć takiej opcji w kącie, czy też na stałe w bagażniku auta Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts