Jump to content

Recommended Posts

Posted

ja bym połowił, ale jeszcze nie miałem przyjemności,

napisz coś więcej o występujących gatunkach i czego jest najwięcej, i dojazd do rzeki

Posted

Co do Ropy to ryba tam jest. Są ładnae klenie, brzany i sporo świnki. Po powodzi ciężko o lipienia i pstrąga.

• 4 months later...
Posted

A mam pytanko czy czasami w ostatnich latach na odcinki od Biecza w stronę Jasła nie zabrali się za regulację Ropy?Bo jechałem w zimie z nart z Magury i coś tak jakby ją wyprostowali czy mi się zdawało?Może mi ktoś coś na ten temat powiedzieć dzięki z a odpowiedz.

Szkoda by było jak by ją "naprawiali" bo piękna jest ta Rzeka;)

Posted
A mam pytanko czy czasami w ostatnich latach na odcinki od Biecza w stronę Jasła nie zabrali się za regulację Ropy?Bo jechałem w zimie z nart z Magury i coś tak jakby ją wyprostowali czy mi się zdawało?Może mi ktoś coś na ten temat powiedzieć dzięki z a odpowiedz.

Szkoda by było jak by ją "naprawiali" bo piękna jest ta Rzeka;)

Koło Biecza to nie wiem, ale do Skołyszyna od jasła jakieś 10 km chyba nic nie ruszane, napewno poprawiali wały przeciwpowodziowe po ubiegłorocznej powodzi.

Posted

Dzięki KONIO za odpowiedz,mam nadzieję że głupi pomysł z tą regulacją komuś nie spasuje bo było by kiepsko fajna ta Ropa było by szkoda jak by wyprostowali rzekę:(

Posted (edited)

Powodzie będą częstsze zwłaszcza epizody z ponad skalowymi opadami deszczu w krótkim czasie i tego nie unikniemy, ale to jest rzeka i jak sobie popłynie tak ma ,jest to naturalne ukształtowanie koryta rzeki ,ale szkoda by było żeby ludzie ją chcieli naprawiać...:(

Edited by RICARDO
  • 2 months later...
Posted

Wędkował ktoś ostatnio na Ropie? Ja byłem z muchówką miałem jednego małego lipienia i kilka małych pstrągów.

• 1 month later...
Posted

Byłem wczoraj na ropie, woda nic się tam nie zmieniła, nadal płyną jakieś gluty.

Do łowienia idealna lekko trącona woda. Łowiłem z kolegą na spina,gumy,woblery.

Ogólnie kicha ja złowiłem dwa marne kleniki a okoń ani nie ruszył.:(

• 3 months later...
Posted

W Bieczu również woda płynie swoim biegiem . Wczorajsze wędkowanie na Jasielskim odcinku zakończone sukcesem : Kleń 48cm i kilka mniejszych . Wszystkie rybki na gumke . Woda z dnia na dzień coraz czystsza , czego nie można powiedzieć o Jasiołce bo tu woda jeszcze mocno przymącona!

• 3 weeks later...
Posted

Jak z pstrągiem i lipieniem? Mamy zamiar uderzyć na Ropę w okolicach Trzcinicy i Biecza teraz na okres Maturek ;)

• 3 weeks later...
Posted

Wczorajszy wypadzik, niestety bez szaleństwa ze strony rybek.Ale widoki piękne.Pozdrawiam!

Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować

Posted

Pytanie do kolegów z Jasła i okolic, jaka woda na Ropie i Wisłoce poniżej Jasła? Planuję jutro pomachać muchówka, ale nie wiem czy warto i czy da się wejść do rzeki?

Posted

Witam, dzisiaj byłem na Wisłoce woda idealna na spina, troszkę podniesiona i trącona.Wyniki słabe, a Ropy nie widziałem to nie pomogę.

Posted

Wszystkie 3 rzeki podniesione(Ropa, Jasiołka, Wisłoka) woda lekko trącona, taka kawa ni kawa.Na muszkę może być ciężko.Pozdrawiam.

• 9 months later...
Posted

Dzisiaj miałem przyjemność łowić na jednym z dopływów Ropy w Bieczu. Efekt to 3 pstrągi do 20 cm i jeden wychudzony 30-tak . Ale dzionek zaliczam do udanych ;)