Jump to content

Recommended Posts

Posted

Mam pytanie do znawcow.

Kupilem znaczna ilosc przynet KEITECH i teraz mam pytanie  .

Przynety sa w orginalnych opakowaniach w worzczkach ktore mozna otwierac i zamykac na dodatek sa w takich foremeczkach i lekko obtluszczone.

Czy moge wyjac z orginalnego opakowania i przelozyc do np. podelka Versus ?

Czy mi one nie powysychaja czy cos sie z nimi nie stanie zlego.

Posted

Złego nic się nie stanie, sam jak jadę na ryby to wożę po kilka sztuk keitechów luzem właśnie w pudełkach Versusa, poza tym że po jakimś czasie zejdzie z nich ten atraktor/zapach to nic się złeęgo z tymi przynętami nie dzieje. Wszystkich oczywiście do pudełek nie wkładam tylko po kilka sztuk doraźnie, nieużywane przechowuję w woreczkach oryginalnych.

Posted

Na dłuższą metę tylko w opakowaniu. Doraźnie używane tak, jak pisał @krsz tym, że po jakimś czasie (nie z dnia na dzień) zacznie wytrącać się sól zawarta w gumie, ulotni się zapach, a w dalszej kolejności guma może się skurczyć. 

• 3 weeks later...
Posted

Mam inne pytanko - jakie rozwiązania stosujecie chcąc zabrać nad wodę sporo tego dobra w oryginalnych opakowaniach, tak żeby mieć dobry dostęp, móc przeglądać co by to teraz na hak założyć i żeby to wszystko było jako-tako poukładane? Bo... w kamizelce to da się kilka opakowań upchnąć, czasami wystarczająco, a czasami nie. Staram się być minimalistą, ale czasami wychodzi dokładnie odwrotnie :D Dajmy na to: mam kilka miejscówek w których są ryby, jedna miejscówka od drugiej trochę drogi przez krzaczory, szuwary i inne takie. I ja sobie od miejscówki do miejscówki, a na tych miejscówkach to już jest dłubanie. A może by fioletową, a może by seledynową...

Miałem swego czasu materiałową torbę dragona. Jedna, duża komora w środku plus z zewnątrz  kilka kieszonek. Wszystko było w nią wrzucone luzem. I potem grzebanie nad wodą w stylu "no gdzieś to było mógłbym przysiąc". Tak być dalej nie może <_< I co teraz? Plastikowa skrzynia jak np. Versus: https://sklepwedkarski.pl/product-pol-107141-Skrzynka-wedkarska-Versus-BM-7000-47-5x33-3x32cm.html?utm_source=iai_ads&utm_medium=google_shopping&curr=PLN ?

Posted

@Piotr MaduraPo prostu wygodna torba gdzie wszystkie woreczki stoją jeden przy drugim. Dużo lat tak nosiłem około 50 woreczków z przynętami. Teraz mam 2 pudelka versusa 3010 i wszystko na co bierze mam już w nim odłożone po 2-3 szt. 

Posted (edited)

Tamta torba dragona rozleciała mi się w drobny mak po sezonie targania po krzakach, dlatego myślałem nad czymś plastikowym. Pokrowce na przypony jest chyba niegłupim rozwiązaniem... :beer: 

Edited by Piotr Madura
Posted

Savage ma spoko torby sam uzywam 3 sezon . Ma pudelko i kilka szaszetek w zestawie .pod wieksze mam westin w 3 vertical bag moze i pod mniejsze przynety maja cos fajnego . Design i jakosc na najwyzszym poziomie jak to u westina