Jump to content

Jezioro Solińskie

wifer

Recommended Posts

Chopaki! Serwis niby podkarpacki a przecież podkarpacie wszystkim kojarzy się głównie z Bieszczadami i Soliną. A tu nic nie ma na temat największych wód województwa. Nawet o Wilczej Woli nikt nie wspominał. Może zmienimy nazwę na Wisłoczański Serwis Wędkarski ???

Kiedyś w galerii było kilka bieszczadzko solińskich fotek ale podobno nikt tam nie zaglądał :-\

Solina to piękny zbiornik. Mam rodzinke która mieszkam niedaleko tego zalewu. W zakolach które porobiły się na samy zalewie jak również przed nim na Sanie jest przepieknie. Osobiście łowiłem tam może trzy razy i to po kilka dziesiąt minut. No ale ryba to tam jest i to nie mała..

musze Cie zmartwic bo tam tez kiszka. Bylismy z dzienciołem 1-3 maj w Bukowcu na solince, zaraz przed ujsciem do soliny. Rozczarowalem sie okropnie. W piatek dziencioł na paproch zapiał małego szczupaczka ok 40cm i okonka. Zbiczowalimy wode przez kilka godzin i nic. To samo przez kolejne dni. Ja nawet byłem na samej solinie w niedziele i tam tylko okonek 15cm. Z tamy nawet widac ze ryba słabo zeruje. Zazwyczaj jest tam tysiace kleni, karpi i szczupakow a teraz to dosłownie kilkanascie w tym kilka wiekszych sztuk. Na rzucany chleb nawet za bardzo sie nie kwapia. Nie wiem co to sie podziało.

witam na weekend jadę na Solinę i prawdę mówiąc nie jestem zdecydowany na jaką rybę zapolować -podobno sandacze o tej porze na żywca ładnie biorą -poza tym to chyba spławik i kuku-może jakiś leszczyk siądzie-ma ktoś jakieś doświadczenia z połowów na tym zbiorniku (może jakaś dobra rada)?

• 2 months later...

Tak z serji "pomarzyć zawsze można"...

Na Solinie jednak są potwory. Zdjęcia dostałem od kolegi, który był tam pod namiotem, zrobione na tym weekendzie , nie wiem na co i jak złapany, 120 cm i 17 kg wagi, tyle się tylko dowiedziałem...

Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować

• 3 months later...
  • 5 months later...
  • 2 months later...

Troszkę się pochwalę parę kleni z ostanich dni w sumie 2 dni na łódce (po południe) .

Rybki kąsały moje żuczki dosyć przyzwoicie ,wyholowałem ponad 20 kleni 5 takich + - 45

Zabawa przednia jak ktoś operuje muszką i wie ocb.

Dziś parę godzin na łódce na Solinie oczywiście fly fishing za kleniem jeden 40 cm ,drugi malutki

i na koniec piękne 51 cm kleniowego szczęścia i już trzecia 50-tka na koncie.

Witam kolegów po kiju mam pytanko o Solinę czy ktoś z miejscowych wie gdzie zasadzić się na klonka lub garbusa bo planuje wyjazd z rodzinką a nigdy tam nie byłem może jakiś nocleg poradzicie z góry dziękuje:)

W piątek i w sobotę byłem nad Soliną ze znajomymi i udało mi się wygospodarować kilka godzin na łowienie z łódki, ze spiningiem.

Nigdy wcześniej nie łowiłem tam, więc moje pierwsze wrażenie było takie: ALE OGROM WODY!!! Nigdy wcześniej nie łowiłem na takich głębokościach, przy tak stromo opadających zboczach itd., itp. Masakra. W piątek po kilku godzinach biczowania w godzinach wieczornych miałem krótkiego sandacza a kolega z łodzi - szczupaka 54cm.

W sobotę poranne spiningowanie nie przyniosło ani jednego brania:(

Solina to ogrom wody - musi tam być ryba ale nie mam póki co pojęcia jak ją łowić.

A Wy wiecie? Podpowiecie?