stiff43 Posted May 16, 2009 Share Posted May 16, 2009 Witam zna ktoś tą wode?jakie ryby ,metody połowu ,gdzie łowić ?Piszcie -pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin Posted May 16, 2009 Share Posted May 16, 2009 Witam,znajoma woda ;D.Połowić tam można przede wszystkim dorodne karpie,amury,liny, zasiadają tam przeważnie karpiaże na kilku dniowe polowanka.Jeżdze tam ostatnimi latami tylko na spining a połowić tam mozna spore szczupaczki i (sandacze od czerwca : okonia jakoś trudno wydłubać ale jak sie juz trafi jest to niezły kolosik.Jeżeli chodzi o spining to w gre wchodzą tylko konkretne przynęty jak;wachadłówki,obrotówki 3ki i w góre oraz rippery i twistery na konkretnych główkach bo płytko tam niestety nie jest:)Miejscami przy brzegu bywa i 3-6metrów.Warto obławiać brzegi przy samych trzcinach.Kiedyś z pontonów łowili tam konkretne sumy ale to było kilka lat temu teraz niewiem czy jeszcze sumy tam są.Jeżeli ktoś chce połowić białą rybę to najlepiej wybrać brzeg od strony gdzie wydobywaja piach jest tam płycej i wbić sie gdzieś w trzcinki a stanowisk jest tam sporo PS;pisałem o drugim akwenie tym najwiekszym:) Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dzienciol Posted May 16, 2009 Share Posted May 16, 2009 Łowisko bardzo ciekawe, ale technicznie trudne. Dno jest nie równe i nie jest łatwo zlokalizować odpowiednie miejsce. Miejscami są zarośnięte wypłycenia a obok studnia na 15m. Jak chodzi o spin to przynęty takie jak Marcin wymienił. Dodał bym do tego duże koguty i ciężkie jerki. Dobre efekty miałem na powieżchniowe jerki glidery. Znajomy łowi tam ładne sumy, sandacze i szczupaki. Przynęta to duży krąp i z dna. Z białej rybki to leszcz, karp, krąp, amur a na haku kukurydza+biały (standard). W nocy można trafić na rosówke ładnego węgorza. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pigon Posted May 16, 2009 Share Posted May 16, 2009 Panowie gdzie to jest wogóle. Bo nie mam pojecia. Jak tam dojechać. Sa jakieś dodatkowe opłaty. Jak duży to jest zbiornik. Ile hektarów.????????? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dzienciol Posted May 16, 2009 Share Posted May 16, 2009 Zbiornik ma ok 40 ha i znajduje się kilka km od Sędziszowa Małopolskiego (ok 30 km od Rzeszowa). Woda PZW i nie ma żadnych licencji i takich tam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Siksa Posted May 17, 2009 Share Posted May 17, 2009 A coby było jakby ekipa rzeszowska i reszta chętnych z PSW spotkała się tam na dwudniowym zlocie. W dzień spin, w nocy trupek i integracja. Termin to lipiec tak aby można było spokojnie suma pomęczyć. Woda jest gruba i ryby grube. Można byłoby ciężej połowić. Jesienią w Rzeszowie nie ma co łowić, chyba że rozpracuje jesienne raptory. Można byłoby się styknąć i co tydzień w niedziele na cały dzień atakować Czarną w poszukiwaniu szczupaków i sandaczy. W przerwie grill dla regeneracji sił i coś na rozgrzewkę. Szkoda jesieni na kłucie okonków czy jakiś niedobitków kleni. Na Wisłoku o dużego szczupaka trudno i szkoda zachodu. Do jesieni dużo czasu i chętni by zdążyli się zaopatrzyć w 15cm kopyta, duże twistery, jerki, ciężkie główki, plecionki i co najważniejsze pójść na siłownie aby zakwasów nie było po holu zajebiaszczego szczupaka czy po całodniowym podrywaniu ok 40 gramowej przynęty z dna. Wydaje mi się, że taka opcja spędzenia jesieni jest gruba i warta przemyślenia. Co wy na to? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dzienciol Posted May 17, 2009 Share Posted May 17, 2009 Ja tam jestem bardzo na tak. Bardzo często tam zaglądam i uczę się zbiornika a w większym gronie nauka idzie szybciej. A ten wyrazz na "i" (integracja) bardzo miło brzmi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
_maximus Posted May 17, 2009 Share Posted May 17, 2009 daleko to nie jest, zjawie sie i ja Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bogol Posted May 17, 2009 Share Posted May 17, 2009 Witam i to co o Czarnej mogę powiedzieć to jest to moja odskocznia od Wisłoka i bolków . Na Czarnej łapie głównie sandacze nocą na trupka . Spinkiem tam nigdy nie łapałem bo mam za delikatny sprzęt (3 do 18 g to chyba mało ? ) a na okonki to tam się sprawdza boczny trok i małe gumki . A na zlot jak tylko będzie można to ja zdecydowanie na tak . Link to comment Share on other sites More sharing options...
tuna18 Posted May 17, 2009 Share Posted May 17, 2009 Ja się zjawie napewno, jakbym miał nawet iśc pieszo;p:D Integracja na pierwszym miejscu dopiero na drugim rybki Link to comment Share on other sites More sharing options...
stiff43 Posted May 17, 2009 Author Share Posted May 17, 2009 Jestem chętny na takie spotkanie-jak najbardziej Link to comment Share on other sites More sharing options...
wróg publiczny Posted May 18, 2009 Share Posted May 18, 2009 Ja też się na to pisze tym bardziej że mieszkam jakieś 2 km od tego zbiornika. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andre Posted May 18, 2009 Share Posted May 18, 2009 Woda ładna. Ja osobiście wolałbym nad rzeką koczować. Nie mówię nie:) Przy tej wielkości zbiorniku jakieś pływadło przy się przydało. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mlody Posted May 18, 2009 Share Posted May 18, 2009 po pijaku sie nie pływa ;D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andre Posted May 19, 2009 Share Posted May 19, 2009 No fakt- nie wolno. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dzienciol Posted May 19, 2009 Share Posted May 19, 2009 Byłem dziś na Czarnej i troche połowiłem. Na spławik i grunt brały karpiki takie do 40cm i małe leszczyki. Sąsiad obok połapał kilka leszczy po 50cm i jednega na prawie 60. Bardzo dobre brania od 14 do 18. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bogol Posted May 20, 2009 Share Posted May 20, 2009 Podobno w Czarnej na dużym zbiorniku nie ma już tej wysepki ? Tak w tym sezonie chciałem połapać sandałki nocą z gruntu, takie piękne wypłycenia . Może ktoś napisać czy to prawda . Ja jeszcze w tym roku tam nie byłem bo czekam na 1-ego czerwca , wtedy odpuszczam troszke bolkom mimo że w czerwcu nadal pięknie na Wisłoku biorą . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dzienciol Posted May 20, 2009 Share Posted May 20, 2009 Wysepka jest, ale obkopana. Nie dojedziesz a nawet na butach nie dasz rady na nią przejść. Tam gdzie był dojazd do tej wysepki jest teraz góraaaaaa piachu. Nie wiem jak jest dalej, ale chyba kolejne stanowiska (skarpa) są jeszcze dostępne. Zostaje jeszcze cypel i chyba z niego będzie trzeba atakować. A tak na marginesie to na tym cyplu można ten nasz planowany zlot zrobic. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stiff43 Posted May 21, 2009 Author Share Posted May 21, 2009 Cypel to dobre miejsce na spotkanie-byłem w niedziele tam na rybach efekt to jeden karpik Link to comment Share on other sites More sharing options...
cyniu5 Posted May 22, 2009 Share Posted May 22, 2009 ja byłem wczoraj popołudniu-efekt mógłby być całkiem niezły ale rybka była na tyle duża że nie miałem nad nią wystarczające kontroli , a że w pobliżu była moczarka ....,nawet wejście do wody nie pomogło, poza tym kilka leszczyków Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dzienciol Posted May 22, 2009 Share Posted May 22, 2009 Właśnie wróciłem z Czarnej i było miło. Miałem sobie po-castingować, ale było tylu luda, że znalazłem miejscówke tylko na dwa grunty. Padło kilkanaście leszczyków (do 30cm), małe płocie. krąpie i kilka małych linów. Okazów nie było, ale miło spędziłem dzionek. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bastuś z Bratko Posted July 28, 2009 Share Posted July 28, 2009 Przystanki zaznaczyłem na czerwono. [img width=750 height=562]http://img411.imageshack.us/img411/7118/15896955.png Jak widać około kilometr drogi od przystanku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
20slumsattack07 Posted July 28, 2009 Share Posted July 28, 2009 dzięki;] a powiedz mi jak mozesz jak tam z karpiem..i ogolnie z rybkami na co sie nastawiać i z czym;] Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bastuś z Bratko Posted July 29, 2009 Share Posted July 29, 2009 Ja łowię tylko na spinning, więc Ci nie poradzę w sprawie karpi, ale chyba nie jest źle. Dwa lata albo rok temu ładne(jak dla mnie) karpie łowił gość z wschodniej strony cyplu, siedział tak mniej więcej w 1\3 długości licząc od północy. Widziałem tylko jak szalały w siatce, nie podchodziłem i nie wypytywałem o szczegóły, bo niezbyt mnie to obchodzi. Ten gość dalej tam jeździ i zajmuje to samo miejsce. Z moich obserwacji wynika, że spławikowcy i grunciarze siedzą zazwyczaj: [img width=750 height=562]http://img253.imageshack.us/img253/6380/88966980.png Jest to chyba związane z tym, że jest tam po prostu płycej. Na tym zdjęciu są trzy przystanki zaznaczone- poprawka. Zmora Czarnej Sędziszowskiej: "Ekowędkarze" Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bastuś z Bratko Posted August 1, 2009 Share Posted August 1, 2009 Spinningował ktoś może tu ostatnio? Przez chwilkę ruszył się drapieżnik coś tam mi brało ale ostatnio znów ucichło. No chyba, że tylko ja nie umiem łowić. Kolejne etapy wschódu słońca z trzech różnych perspektyw. Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts