20slumsattack07 Posted May 19, 2009 Share Posted May 19, 2009 mi te stawy juz sie znudziły;)XD jest tm taka dobnica że żal;p w tym roku na ok7 wypraw tylko jeden wymiarowy;| Link to comment Share on other sites More sharing options...
wifer Posted May 21, 2009 Share Posted May 21, 2009 Może ktoś napisze jak wypadły zawody niedzielne na Brzeźniku? Link to comment Share on other sites More sharing options...
MunieK Posted April 8, 2010 Share Posted April 8, 2010 Zamierzam się tam jutro przejechać i w końcu rozpocząć sezon wędkarski bo udało się zorganizować trochę czasu wolnego. mam pytanie czy był tam ktoś ostatnio ? czy można tam łowić( czy są stawy otwarte czy nie było jakiegoś zarybiania ? ). Link to comment Share on other sites More sharing options...
MunieK Posted April 9, 2010 Share Posted April 9, 2010 byłem dzisiaj. pierwszy raz w tym roku. złapałem płoć i karasia. inni wędkarze małe karpiki. mimo ze okazów nie było to zabawa z braniami owszem Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Link to comment Share on other sites More sharing options...
frodarek Posted April 9, 2010 Share Posted April 9, 2010 Jak tam dojechać? Link to comment Share on other sites More sharing options...
krs Posted April 9, 2010 Share Posted April 9, 2010 Jadąc od strony Łańcuta za browarem VAN PUR jest kościół po prawej stronie drogi. Skręcasz w drogę prowadzącą do kościoła, brzeźnik jest kilkaset metrów dalej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MunieK Posted April 9, 2010 Share Posted April 9, 2010 dokładnie tak jak pisze krs. jeszcze można dojechać drogą która idzie obok cmentarza i stadionu włokniarz'a. Zaraz za Van Pur'em po prawej stronie jest taki sklep( o ile dobrze pamiętam pomarańczowy budynek) i przed tym sklepem kręcisz w prawo potem cały czas prosto i wjedziesz do lasu lekki luk w lewo i jesteś już nad stawami. poniżej mapka ( geodetą raczej nie będę) ps. na tych stawach obowiązuje zakaz spiningu oraz rozpalania ognisk i zakaz kąpieli Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adrian Posted August 4, 2010 Share Posted August 4, 2010 Witam. Myślę wybrać się jutro na brzeźnik. CHciałbym się zapytać jakie tam ryby biorą? I co założyć na hak? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted August 4, 2010 Share Posted August 4, 2010 (edited) Kolego był już ten temat poszukaj....http://www.fishing.org.pl/forum/showthread.php?t=102 I po co tu nowy temat zakładać?? Dosłownie parę sekund szukania... Edited August 4, 2010 by Guest Link to comment Share on other sites More sharing options...
MunieK Posted August 4, 2010 Share Posted August 4, 2010 ja zawsze siadam na 1 stawie. i łowie głównie na kukurydze i białego lub kulkę. z tym że najwięcej brań to kukurydza jeśli chodzi o karpie a właściwie karpiki 30-34. na białego to karasia złowiłem ( patrz wyżej) oraz płocie i małe okonie. a na kulkę ani rusz. czy biorą obecnie nie mam pojęcia. Byłem tam w zeszły czwartek to nikt nic nie złowił. Na temat 2 stawu nie pomogę ale z tego co słyszałem to także dużo tam jest drobnego karpia i złowili tam szczupaka na ok 80 cm. ps zawsze siadam na 1 ze względu ze liczę na coś większego starszy staw. bo 2 staw to był nie dawno odmulany. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MunieK Posted October 1, 2010 Share Posted October 1, 2010 Dzisiejsza wyprawa nad Brzeźnik była spowodowana podwyższonym stanem wody w Wisłoku. i przez zmianę planów Z szczupak-owania zrobiło się karpi-owanie. Godzina 6:30 przyjazd nikogo nie ma. Patrze wisi na drzewie jakaś kartka na której jest napisane: " Dnia 2 października o godzinie 8( o ile dobrze pamiętam) odbędzie się czyn wędkarski. Prosimy wędkarzy o przybycie z łopatami oraz szuflami. Liczymy na duże zainteresowanie." tak w skrócie. Organizuje to koło z Rakszawy "RAK" co tam będzie się działo nie mam pojęcia. Wracając do tematu wędkowania Kilku godzinna zasiadka, jedno delikatne branie na kuku i tyle. Zestawy podane tam gdzie siedziała ryba i było widać ta rybę także nad powierzchnią,ale bez efektów. Mimo to "głód" wędkarza zaspokojony Link to comment Share on other sites More sharing options...
zibbi Posted April 4, 2011 Share Posted April 4, 2011 Był ktoś już na tych stawach w tym roku? Jeśli tak to mam pytanko, czy były jakieś efekty, bo bylem tam dziś zajżeć przejeżdżając i żadnego wędkarza. Kusi mnie, żeby wybrać się tam na wiekszego karpia, tylko zastanawiam się czy zasiadac na 1szym stawie, czy moze na trzecim, może mi ktoś podpowie, gdzie jest wieksza szansa na wiekszego miśka? PS: zarybiali coś tam wogóle jesienią? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted April 5, 2011 Share Posted April 5, 2011 Mówią że na pierwszym jest ładna ryba , najlepsza przynęta to makaron mi się rok temu w gwiazdki sprawdzał ale już lepiej zapłacić i na Rajszuli połowić pzdr Link to comment Share on other sites More sharing options...
MunieK Posted April 5, 2011 Share Posted April 5, 2011 tez słyszałem ze na większego to na pierwszy staw ze względu na to ze dość długo nie była w nim spuszczona woda. . mi znowu w tamtym roku sprawdzała się tylko kukurydza jedno lub dwa ziarenka nie więcej. no ale trzeba próbować Link to comment Share on other sites More sharing options...
zibbi Posted April 5, 2011 Share Posted April 5, 2011 No nic ja przyatakuje te stawki w czwartek, no i moze w piątek. Siadam na 1szym stawie w takim razie, bo i ja slyszałem, że najwieksze rybki w nim właśnie pływają. A jesli chodzi o przynętę to przetestuję moje kuleczki, które kręciłem w zimie , myslę że na kuku i makaron jeszcze za wcześnie, a moje śmierdziuszki może posmakują miśkom. Zdam relację co się działo, choc mysle, że w tak małym zbiorniku pewno nie wiele się większych rybek uchowało -no ale jesli sie nie spróbuję to sie nie dowiem Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukas Posted July 22, 2011 Share Posted July 22, 2011 Na pierwszym od wjazdu (z wyspą) wysiedziałem tego roku już napewno ponad 100 godzin, i efektem był jeden niewymiarowy karpik. Na drugim ostatnie dni dużo więcej czasu "zmarnowane". Delikatne skubania i kilka małych okoni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gdl Posted August 4, 2011 Share Posted August 4, 2011 Na jedynce siedziałem kilka razy w tym roku. Najlepsze brania były tam na wiosnę.. W tym roku jakoś bez rewelacji, ani na pierwszym z wyspą ani na tym następnym trochę większym.. Natomiast zeszłego roku udało mi się takiego karpika wyciągnąć miał on 63cm i około 4kg wagi Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Link to comment Share on other sites More sharing options...
mietek Posted July 29, 2012 Share Posted July 29, 2012 Witam. Był ktoś ostatnio na brzeźniku? Czy Coś brało? I na którym stawie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
damon159 Posted July 29, 2012 Share Posted July 29, 2012 Witam. Slyszałem ze amury dobrze biora ale na którym stawie to nie wiem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mietek Posted July 30, 2012 Share Posted July 30, 2012 Czy są tam węże, (kolega był tam kiedyś i mówił, że widział tam węże pływające na powierzchni wody i na brzegach) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sewer34 Posted July 30, 2012 Share Posted July 30, 2012 zaskrońce jak wszedzie w taki upał wcale się im nie dziwię ,że pływają Sam osobiście widziałem parę tych potworów:D Link to comment Share on other sites More sharing options...
manitu Posted July 30, 2012 Share Posted July 30, 2012 Jak pływały to nie masz sie czego obawiać!:-)) to Zaskrońce!! Najwyżej mogą Cie ugryźć w...:-)) Link to comment Share on other sites More sharing options...
krs Posted July 30, 2012 Share Posted July 30, 2012 Mój kot upodobał sobie zaskrońce i znosi je na podwórze, w ciągu kilku ostatnich dni przywlókł 3 sztuki - wszystkie żywe niepokaleczone. Ja je wynoszę a ten futrzany dziad z powrotem przynosi Link to comment Share on other sites More sharing options...
mietek Posted July 30, 2012 Share Posted July 30, 2012 A jak z braniami, 2 lata temu złowiłem tam w upał 30'C na białe robaki na spławik złowiłem tam 11 karpików za jedną zasiatką, a jak teraz? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sewer34 Posted July 30, 2012 Share Posted July 30, 2012 dalej możesz liczyć na karpiki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts