Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam kolegów i fanów mętnookiego.Jeszcze 2 dni i ruszy sezon sandaczowy.Będziemy mogli zapolować w majestacie prawa na tę rybkę.

Jak u was wyglądają plany na ten sezon,jeśli chodzi o te wspaniałą rybkę.Ja ten sezon poświecę na rzeki jeśli chodzi o tego drapieżnika.Wisła i Wisłoka.Wisła w tamtym roku nie była łaskawa ale rybka na koniec sezonu która zeszła mi przy brzegu naprawdę spowodowała ugięcie mych nóg.Poza tym bliska mi Wisłoka,na której już od miesiąca słyszę o podpinających się sandaczach na zestawach poświęconym innym rybkom.

Oczywiście przynętą nr 1 będzie kogut(kolegi rapali),coraz lepiej idzie mi opukiwanie rzeki kogutem co w przypadku Wisłoki nie jest łatwe.

Posted

Ale wam zazdroszczę!!!!

Ja to dopiero sezon zacznę 18czerwca nauka, studia, sesja!!

Doczekać się nie mogę wypróbowania kogutów kolegów Rapali i Zdzisława Czekały

Życzę połamania kija!!!

Pozdrawiam Michał!

Posted

Ja tego roku nic nie planuję ,po prostu zdaję się na żywioł:D.Sezon rozpocznę tradycyjnie na Wilczej Woli a później to czas pokaże.Na pewno chciał bym jak najwięcej czasu poświęcić na poszukiwanie sandaczy a w szczególności wybrać się kilka razy na Solinę,ot tak trochę turystyki połączonej z wędkowaniem.Magia tego zbiornika przyciąga jak magnes a ogrom wody daje możliwość pływania i raczenia się wspaniałymi widokami przyrody.Tak na prawdę to jeszcze na Solinie nie wędkowałem z łodzi więc wyzwanie jest tym większe:).Może uda mi się znaleźć kogoś kto w miarę dobrze zna zbiornik (albo jego część) i posłuży radą i udzieli jakiś wskazówek na początek:).

Posted

Ja na Sandacza standardowo będę łowił w nocy na trupka w tym roku myślę wiecej powędkować na zalewie rzeszowski.

Posted

Planów to ja snuł nie będę, ale mam pod nosem niezły odcinek sandaczowej wody więc muszę to wykorzystać. Jak znam życie to posiedzę kilka wieczorów bez brania i się zniechęcę. Może któryś z kolegów z Boguchwały zna jakieś miejscówki?

Posted

Zacznę od Wilczej choć pierwszy tydzień odpuszczę bo domyślam się co się tam będzie działo, mam 2 dni wolnego 6 i 7-ego więc w tych dniach popływam tam za sandaczem, a później standardowo dolny San i Wisła. Pozdrawiam i życzę wszystkim jak największych Mętnookich ;)

Posted

A ja startuję jutro na Kozłowej Górze (śląskie dobre łowisko), a potem jak dobrze pójdzie to Turawa w czwartek, piątek i sobotę. Chętnie przyjmę zaproszenie na łódkę w naszym regionie w późniejszych terminach. O wynikach poinformuję. Pozdrawiam

Posted

Ja zacznę na Wiśle, skończę również na niej.:) Z tym, że pewnie gdzieś tak w lipcu:mad: dopiero będzie okazja, a poza sandaczami trzeba będzie pościgać jeszcze klenie i bolenie.

Posted

Marne rozpoczęcie sezonu dla mnie jeśli chodzi o tę rybę:(.Dziś parę godz.szukania po głębokich miejscówkach Wisłoki przyniosły jedynie niewymiarowego szczupłego.2 urwane koguty:o,pocieszające jest to że ukleje były atakowane więc jakiś drapieżnik działał.Jutro dalsze próby

Posted

Ja niby wedkarz lowiacy (probujacy:D) karpie,tez w tym sezonie pare razy chce wyskoczyc za sandalem:) I napewno bedzie to Sieniawa,a jak czas pozwoli to Solina!!:)

Powodzenia:D

Posted

Właśnie wróciłem z pierwszego wypadu sandaczowego, ale niestety rybki nie współpracowały... Fajnie spędzony wieczór po pracy.

Posted

Udanie rozpocząłem sezon. :)

Na pewnej żwirowni sandacz 62 cm na trupka, i mały sumek.

Przepraszam za słabą jakość fotki.

Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować

Posted

Pierwsza tegoroczna ofiara koguta kolegi rapali na Wisłoce .Zanim uderzył w tym miejscu zostawiłem 2 inne mniejsze które naprawdę były przeznaczone dla okonia.:D

Posted

Piękny sandał , u nas w okolicach Jasła to tylko za boleniem się opłaca hasać . A na jakim odcinku siadł i czy jest tam sporo sandaczy?

Posted
Pierwsza tegoroczna ofiara koguta kolegi rapali na Wisłoce .Zanim uderzył w tym miejscu zostawiłem 2 inne mniejsze które naprawdę były przeznaczone dla okonia.:D

Gratuluję pięknej ryby. Ile mierzył ten sandałek ?

Posted

Piękny grubasek :)

Posted
Gratuluję pięknej ryby. Ile mierzył ten sandałek ?

Nie potrafię powiedzieć z dokładnością a nie chciałbym pisać cm na oko:)

Odnośnie miejsca to Wisłoka w moich okolicach:D

Posted

Mam pytanko. Podczas połowu sandaczy (przyłowem może być szczupak) na żywca lub martwą jaki przypon z fluorocarbonu proponujecie. Ja dziś kupiłem fi .25mm o wytrzymałości 4,6kg ale chyba bedzie za słaby? Mam jeszcze fluorocarbon fi .50mm ale ten chyba jest za gróby? Jakie średnice proponujecie i wytrzymałość? Dzięki za odpowiedź z góry.

Posted

Rzadko stosuję przypony fluorocarbonowe po prostu nie do końca im ufam.Średnica 0,50 wcale nie jest przesadą. Ja stosuję 0,60 ale szczerze powiedziawszy to wolę przypony wolflamowe;).

P.S @geo gratuluję przyjemnego sandacza!

Posted

Na sandacza stosuję wyłacznie przypony wolframowe

staram sie jak najdłuższe o wytrzymałości 5KG rzadko 10KG firmy jaxon