Jump to content

Recommended Posts

Posted

Cześć :beer:

Jeśli szukasz linki do suchej muchy to dobrze gdyby była w stonowany odcieniu np zgniła zieleń czy kość słoniowa dużo zależy od tego na jakiej rzecze będziesz łowił i jak dalekie rzuty wykonywał, opisz coś dokładniej to coś wybierzemy no i koniecznie określ przedział cenowy ;)

• 4 weeks later...
Posted

Wędka Greys GRXI 9"6" AFTM 6-7, coś tam wyszukałem na ten temat. Może ma ktoś ten kijek i uzyskam informacje z pierwszej ręki.

Posted

To jest Grxi czy Grxi+? Mam inne Greys'y - tego nie, ale jak ją kiedyś będziesz sprzedawał to daj znać :)

Bardzo dobra wędka za nieduże pieniądze, te lżejsze wersje, do suchej muchy, dobrze wychodziły w testach nawet w porównaniu z topowymi modelami najlepszych producentów. W tej klasie wędka będzie dobra do mokrej muchy i streamera na pstrąga. Ja bym do niej wziął jakąś WF7, żeby można było daleko machnąć.

Posted

Wędka to GRXi (bez +) przynajmniej tak podaje sprzedający, co do linki wcześniejszy właściciel używał Cortlanda 333 WF6 w 3 klasie tonięcia i stosował go do połowu trotek. Na innym forum potwierdzają twoją opinie co do sznura, będę musiał poprosić pewnego kolegę z forum i przetestujemy go kilkoma linkami.

Posted

"Bez +" to model wcześniejszy, lepiej oceniany i szybszy. Jedynym mankamentem był, zdarzający się w niektórych egzemplarzach, luźny korek - warto wcześniej zwrócić uwagę i podkleić.

Do streamera i mokrej na początek tonąca. Ja używam WFki Airflo chyba w 3 klasie i wystarcza. Jako druga w naszych warunkach chyba najlepsza będzie intermedium - jeżeli ryba będzie pod powierzchnią. Tylko nie kupuj intermedium 333, bo to sztywny kabel.

Posted

W 6 klasie mam WF SA GPX, DT Visiona i WF Greysa w 3 klasie tonięcia. Gdybyś chciał to możemy się gdzieś spotkać nad wodą to sobie porzucasz. Jeżeli szukasz pływającej linki WF to celowałbym w #7. Ewentualnie może ten SA GPX być dobry, ponieważ jest przeciążony.

Posted

Przez przelotki kilka sznurów przeleciało wielkie podziękowania dla Łukasza za udostępnienie linek oraz dla Łukasza za wpadnięcie z linkami i podwózkę . Pozdro dla Łukaszów :beer:

Posted

Mieliśmy kilka sznurków w rękach 7 wf było zbyt ciężkie, kijek najlepiej sprawuje się przy 6 klasie jeszcze jutro przetestuje airflo wf6 wf i jeśli będzie znaczna różnica od cortlanda którego mam to zainwestuje w RS-IT_wF6F-HC/wh tak do mokrej

• 8 months later...
  • 1 month later...
Posted

Witam, poszukuję sznura w 3 klasie.. Małe sucharki,  malutkie nimfki. Kij to dość szybka ośmio stopowa trójka. Miałem sznur o profilu głowicy TT, prezentacja suchara super aleee.. lekki wiatr - pozamiatane, podanie innych przynęt niż sucha mucha - pozamiatane.. Nie potrzebuję miotać tym kijem daleko, maksymalnie w granicach 10-12m. Pomyślałem o sznurze DT. Sprawa była by bardzo prosta gdyby nie klasa sznura jaką szukam.. Na rynku sznurów DT 3 jak na lekarstwo. Znalazłem dwa Scientific Angelers w tej klasie - Air Cel i GPXa. Jest też Snowbee XS. Miał ktoś styczność z którymś z tych sznurów lub ma jakiś inny godny polecenia?

Posted

Rio Trout LT, jest sznurem o wydłużonym front taperze. Przy wietrze też będzie go znosiło. Z resztą przy wietrze, każdą trójką będzie miotało.