mieszko Posted May 11, 2015 Posted May 11, 2015 Cześć Jeśli szukasz linki do suchej muchy to dobrze gdyby była w stonowany odcieniu np zgniła zieleń czy kość słoniowa dużo zależy od tego na jakiej rzecze będziesz łowił i jak dalekie rzuty wykonywał, opisz coś dokładniej to coś wybierzemy no i koniecznie określ przedział cenowy
Sasanek Posted June 8, 2015 Posted June 8, 2015 Wędka Greys GRXI 9"6" AFTM 6-7, coś tam wyszukałem na ten temat. Może ma ktoś ten kijek i uzyskam informacje z pierwszej ręki.
LuJu Posted June 9, 2015 Posted June 9, 2015 To jest Grxi czy Grxi+? Mam inne Greys'y - tego nie, ale jak ją kiedyś będziesz sprzedawał to daj znać Bardzo dobra wędka za nieduże pieniądze, te lżejsze wersje, do suchej muchy, dobrze wychodziły w testach nawet w porównaniu z topowymi modelami najlepszych producentów. W tej klasie wędka będzie dobra do mokrej muchy i streamera na pstrąga. Ja bym do niej wziął jakąś WF7, żeby można było daleko machnąć.
Sasanek Posted June 9, 2015 Posted June 9, 2015 Wędka to GRXi (bez +) przynajmniej tak podaje sprzedający, co do linki wcześniejszy właściciel używał Cortlanda 333 WF6 w 3 klasie tonięcia i stosował go do połowu trotek. Na innym forum potwierdzają twoją opinie co do sznura, będę musiał poprosić pewnego kolegę z forum i przetestujemy go kilkoma linkami.
LuJu Posted June 10, 2015 Posted June 10, 2015 "Bez +" to model wcześniejszy, lepiej oceniany i szybszy. Jedynym mankamentem był, zdarzający się w niektórych egzemplarzach, luźny korek - warto wcześniej zwrócić uwagę i podkleić. Do streamera i mokrej na początek tonąca. Ja używam WFki Airflo chyba w 3 klasie i wystarcza. Jako druga w naszych warunkach chyba najlepsza będzie intermedium - jeżeli ryba będzie pod powierzchnią. Tylko nie kupuj intermedium 333, bo to sztywny kabel.
Siksa Posted June 10, 2015 Posted June 10, 2015 W 6 klasie mam WF SA GPX, DT Visiona i WF Greysa w 3 klasie tonięcia. Gdybyś chciał to możemy się gdzieś spotkać nad wodą to sobie porzucasz. Jeżeli szukasz pływającej linki WF to celowałbym w #7. Ewentualnie może ten SA GPX być dobry, ponieważ jest przeciążony.
Sasanek Posted June 13, 2015 Posted June 13, 2015 Przez przelotki kilka sznurów przeleciało wielkie podziękowania dla Łukasza za udostępnienie linek oraz dla Łukasza za wpadnięcie z linkami i podwózkę . Pozdro dla Łukaszów
LuJu Posted June 13, 2015 Posted June 13, 2015 No ale jaką decyzję podjąłeś ostatecznie co do sznura?
Sasanek Posted June 13, 2015 Posted June 13, 2015 Mieliśmy kilka sznurków w rękach 7 wf było zbyt ciężkie, kijek najlepiej sprawuje się przy 6 klasie jeszcze jutro przetestuje airflo wf6 wf i jeśli będzie znaczna różnica od cortlanda którego mam to zainwestuje w RS-IT_wF6F-HC/wh tak do mokrej
Gajowy Marucha Posted February 24, 2016 Posted February 24, 2016 Scientific Anglers General Purpose Sinking Lines Olive Green Może ktoś podzielić się opinią na temat tego sznura? Jest teraz w promocji i zastanawiam się nad kupnem: http://www.taimen.com/pl/pl/product/scientific-anglers-general-purpose-sinking-lines-olive-green_99930208/102584
ryba7 Posted March 28, 2016 Posted March 28, 2016 Witam, poszukuję sznura w 3 klasie.. Małe sucharki, malutkie nimfki. Kij to dość szybka ośmio stopowa trójka. Miałem sznur o profilu głowicy TT, prezentacja suchara super aleee.. lekki wiatr - pozamiatane, podanie innych przynęt niż sucha mucha - pozamiatane.. Nie potrzebuję miotać tym kijem daleko, maksymalnie w granicach 10-12m. Pomyślałem o sznurze DT. Sprawa była by bardzo prosta gdyby nie klasa sznura jaką szukam.. Na rynku sznurów DT 3 jak na lekarstwo. Znalazłem dwa Scientific Angelers w tej klasie - Air Cel i GPXa. Jest też Snowbee XS. Miał ktoś styczność z którymś z tych sznurów lub ma jakiś inny godny polecenia?
Gabriel Posted March 29, 2016 Posted March 29, 2016 Ja kiedyś używałem i bardzo sobie chwaliłem RIO Trout, tylko że ze starszej serii: http://caddis.pl/pl/p/InTouch-RIO-Trout-LT/1404 Jest jeszcze Cult Visiona .. tylko nie wiem jak on będzie chodził z szybkim kijem ... http://bogdangawlik.pl/product-pol-8610-Vision-Cult-Plywajacy-DT.html
Siksa Posted March 29, 2016 Posted March 29, 2016 Rio Trout LT, jest sznurem o wydłużonym front taperze. Przy wietrze też będzie go znosiło. Z resztą przy wietrze, każdą trójką będzie miotało.
Recommended Posts