krs Posted June 6, 2012 Posted June 6, 2012 Dostałem na Facebooku link z zaproszeniem na II Bieszczadzki Puchar Głowatki. Link do strony Miasta i Gminy Zagórz z informacjami na temat tej imprezy : Zaproszenie na II Bieszczadzki Puchar Głowatki
Jacek Krawczyk Posted June 20, 2012 Posted June 20, 2012 Główne trofeum zawodów. Ryba ma 1m długości. Wykonał bardzo znany bieszczadzki artysta. To jeszcze stan surowy. Malunek itp itd . Dla mnie bomba.Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować
Robertoo Posted June 30, 2012 Posted June 30, 2012 Zna ktoś wyniki po pierwszej turze?Padła głowatka?
marekn Posted July 2, 2012 Posted July 2, 2012 Nie wiem, wygrał Złoty - Robert Złociński, drugi był Jacek Krawczyk. Podobno impreza była super.
marekn Posted July 3, 2012 Posted July 3, 2012 Trochę informacji: http://tvbieszczady.pl/2012/ii-bieszczadzki-puchar-glowatki-video-hd/
Jacek Krawczyk Posted July 3, 2012 Posted July 3, 2012 Więcej informacji tutaj Promocja Bieszczadów i edukacja ekologiczna z głowacicą w roli głównej (video, foto) Od siebie mogę dodać. Zastosowaliśmy klasyfikację - największa ryba. Co to oznacza? Nie było biegania z rybami, nie liczyła się ilość lecz jakość. Jeśli łowisz np. rybę 40cm, a następną 39 to spokojnie i szybko mniejszą wypuszczasz:)
pyo77 Posted July 3, 2012 Posted July 3, 2012 Szkoda, że mimo medialnego szumu, nie doszukałem się informacji o przeznaczeniu środków na zarybienie Sanu narybkiem, lub selektem głowacicy. (przynajmniej ja nie znalazłem takiej informacji) A żenadą jest wygranie zawodów pstrągiem wpuszczakiem z obciętą płetwą ogonową i obitym w basenie pyskiem. (ja takich ryb nawet nie mierzę). Liczą się tylko dzikuny. Mimo wszystko gratuluję udanej imprezy.
Jacek Krawczyk Posted July 3, 2012 Posted July 3, 2012 A widzisz malkontent zawsze się znajdzie. Ryba która wygrała nie była wpuszczona przez nas. Co najmniej od Pucharu Sanu musiała być w wodzie. Dodam jeszcze , że kompletnie nie reagowała na spinning, tylko na muchę. Moja ryba 51 cm była kompletnym dzikusem. Co do zarybień to napiszę tak sorry że ostro - nie dokładałeś się więc nie oczekuj , że Ci powiem gdzie i kiedy były wpuszczone głowatki. Przykład z poprzedniego roku dał nam wiele do myślenia......
Recommended Posts