Jump to content

Recommended Posts

Posted

Koledzy jeżeli bylibyście tak mili i chcieli poświęcić 5 (no może 7) minut, kliknijcie na linka

eBadania.pl - Badania ankietowe online

i wypełnijcie ankietę na temat Waszego podejścia do C&R.

Ankieta ma cel czysto naukowy i jest oczywiście anonimowa.

Oczywiście jestem otwarty na wszelkie uwagi. Jeżeli uzbiera się reprezentatywna grupa to opisze krótko wyniki.

Pozdrawiam,

LJ

Posted

Dzięki i czekam na dalszych respondentów :)

Jeżeli macie jakieś uwagi co do błędnych, niepełnych, źle sformułowanych pytań - piszcie. W tym momencie nie będę już zmieniał treści, ale są one istotne opisie wyników.

Posted

Wypełnione.

Mam tylko pewną uwagę - ankieta nie będzie miarodajna, ponieważ (z tego co widzę) większość kolegów ją wypełniających stosuje zasadę C&R - sądzę, że ankieta przeprowadzona wśród "leśnych dziadków" dała by wyniki znacznie odbiegające od tej przeprowadzonej na naszym forum :D

Posted (edited)
poszło:)fajna ankieta,mam pytanko...do jakich celów?

Dziękuję. Ankieta, jak w opisie, do celów czysto naukowych (mam nadzieję z tego zrobić publikację) ale nie ukrywam, że interesuje mnie osobiście, jako wędkarz, który sam stara się stosować C&R, co o tym problemie sądzą inni wędkarze. Jest wiele osób propagujących tego typu zachowania, są artykuły i książki na ten temat, można więc uznać, że jest dość łatwy dostęp do pewnego zasobu wiedzy. Jak to jednak wygląda w praktyce? Co sami wędkarze uważają za konieczne w swoim codziennym postępowaniu a co już nieszczególnie itd. Jak ta edukacja przekłada się na praktykę? Nie mogę zbyt wiele pisać bo będę sugerował sposób wypełniania, a chodzi o to, żeby pisać to co się samemu uważa za słuszne.

Edited by LuJu