LuJu Posted September 5, 2012 Posted September 5, 2012 Koledzy jeżeli bylibyście tak mili i chcieli poświęcić 5 (no może 7) minut, kliknijcie na linka eBadania.pl - Badania ankietowe online i wypełnijcie ankietę na temat Waszego podejścia do C&R. Ankieta ma cel czysto naukowy i jest oczywiście anonimowa. Oczywiście jestem otwarty na wszelkie uwagi. Jeżeli uzbiera się reprezentatywna grupa to opisze krótko wyniki. Pozdrawiam, LJ
LuJu Posted September 5, 2012 Author Posted September 5, 2012 Dzięki i czekam na dalszych respondentów Jeżeli macie jakieś uwagi co do błędnych, niepełnych, źle sformułowanych pytań - piszcie. W tym momencie nie będę już zmieniał treści, ale są one istotne opisie wyników.
Damian Ł. Posted September 5, 2012 Posted September 5, 2012 Wypełnione. Mam tylko pewną uwagę - ankieta nie będzie miarodajna, ponieważ (z tego co widzę) większość kolegów ją wypełniających stosuje zasadę C&R - sądzę, że ankieta przeprowadzona wśród "leśnych dziadków" dała by wyniki znacznie odbiegające od tej przeprowadzonej na naszym forum
seba77 Posted September 5, 2012 Posted September 5, 2012 poszło:)fajna ankieta,mam pytanko...do jakich celów?
LuJu Posted September 5, 2012 Author Posted September 5, 2012 (edited) poszło:)fajna ankieta,mam pytanko...do jakich celów? Dziękuję. Ankieta, jak w opisie, do celów czysto naukowych (mam nadzieję z tego zrobić publikację) ale nie ukrywam, że interesuje mnie osobiście, jako wędkarz, który sam stara się stosować C&R, co o tym problemie sądzą inni wędkarze. Jest wiele osób propagujących tego typu zachowania, są artykuły i książki na ten temat, można więc uznać, że jest dość łatwy dostęp do pewnego zasobu wiedzy. Jak to jednak wygląda w praktyce? Co sami wędkarze uważają za konieczne w swoim codziennym postępowaniu a co już nieszczególnie itd. Jak ta edukacja przekłada się na praktykę? Nie mogę zbyt wiele pisać bo będę sugerował sposób wypełniania, a chodzi o to, żeby pisać to co się samemu uważa za słuszne. Edited September 5, 2012 by LuJu
Recommended Posts