Jump to content

Recommended Posts

Posted

Siemka.Chciałbym się dowiedzieć jakich obrotówek używacie. Jakie są łowne i warto kupować a jakich unikać.Które sprawdzają się w rzekach a które w wodach stojących.Pozdro:)

Posted

Na szczupaki jeziorowe u mnie najlepiej spisują się obrotówki zwykłe srebrne rynkowe a cudowałem z różnymi woblerami, gumami, wahadłówkami i nic nie dało takiego efektu :D

Posted
A dla mnie w dalszym ciągu nr.one to... effzettki firmy D.A.M :)

Miłe mam wspomnienia z tymi obrotkami :D

Polecić mogę jeszcze obrotki meppsa Mepps aglia, a w szczególności commet na okonie i pstrągi w wielkości odpowiednio 1-2 i 2 to moje killerki.

Posted

Ja z pewnością polecam błystki RYBLEX,a w szczególności model celta nr 1,2 bardzo dobre są na klenie i jazie oraz model veltic nr 1 pracuje przy najbardziej powolnym zwijaniu bardzo dobra na okonie z dołków.Co do kolorów to używam wszystkich które są dostępne na nasz rynek wędkarski ale moim najbardziej łownym jest srebrna w czerwone paski z czarnym cieniem.

- - - Updated - - -

Przepraszam za błąd nie RYBLEX tylko RUBLEX :)

• 2 weeks later...
Posted

Dobre są również błystki firmy Lukris "hiszpanki" niezłe wykonanie oraz praca ,sprawdzony model to ASON oraz MINI wydaje mi się że reszta modeli też jest ok.

Posted

Dla mnie w kolejności: Rublex, Mepps (jedna firma), D.A.M. Z czego stare Rublex'y i D.A.M'y to było coś.. Niestety rzadko zdarza się wyrwać coś takiego, starego na aukcjach.

Pzdr.

Posted

Meppsy oczywiście - najlepsze, ale i drogie. Nie zapominajcie o błystkach HRT - ponoś produkują dla DAMa Effzety Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. także wirek jest niezły na bolenie Wirek | Products | Spinners (Błystki obrotowe) | Libra

Polecam jak pozostali hiszpanki - Lukrisy, te posiada w sprzedaży np @Eugeniusz Friede

Warto zaopatrzyć się też w odczepiacz - na "siurnikach" niezastąpiony (posiadam samoróbkę).

• 4 weeks later...
Posted

Jakie obrotówki dobre..., hmm. Łowię głównie na woblery, ale np Meppsy nigdy nie zawodzą: miedziana Aglia nr 1 i 2. Skusiłem się raz, ch....a, na jaxona, jakieś różne obrotówki. Kręcić się to to nie chce za bardzo :confused: trzeba tunning z paletką robić

Posted

Jeżeli chodzi o obrotówki Jaxon to tylko hiszpanki są droższe,ale dobrze się kręcą a inne to rublex pisałem o tym parę postów wcześniej.