Jump to content

Błystki obrotowe - obrotówki

gooral

Recommended Posts

A dla mnie w dalszym ciągu nr.one to... effzettki firmy D.A.M :)

Miłe mam wspomnienia z tymi obrotkami :D

Polecić mogę jeszcze obrotki meppsa Mepps aglia, a w szczególności commet na okonie i pstrągi w wielkości odpowiednio 1-2 i 2 to moje killerki.

Ja z pewnością polecam błystki RYBLEX,a w szczególności model celta nr 1,2 bardzo dobre są na klenie i jazie oraz model veltic nr 1 pracuje przy najbardziej powolnym zwijaniu bardzo dobra na okonie z dołków.Co do kolorów to używam wszystkich które są dostępne na nasz rynek wędkarski ale moim najbardziej łownym jest srebrna w czerwone paski z czarnym cieniem.

- - - Updated - - -

Przepraszam za błąd nie RYBLEX tylko RUBLEX :)

• 2 weeks later...

Meppsy oczywiście - najlepsze, ale i drogie. Nie zapominajcie o błystkach HRT - ponoś produkują dla DAMa Effzety Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. także wirek jest niezły na bolenie Wirek | Products | Spinners (Błystki obrotowe) | Libra

Polecam jak pozostali hiszpanki - Lukrisy, te posiada w sprzedaży np @Eugeniusz Friede

Warto zaopatrzyć się też w odczepiacz - na "siurnikach" niezastąpiony (posiadam samoróbkę).

• 4 weeks later...

Jakie obrotówki dobre..., hmm. Łowię głównie na woblery, ale np Meppsy nigdy nie zawodzą: miedziana Aglia nr 1 i 2. Skusiłem się raz, ch....a, na jaxona, jakieś różne obrotówki. Kręcić się to to nie chce za bardzo :confused: trzeba tunning z paletką robić