Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam,

Jeżeli chodzi o Okręg Przemyski składka okręgowa pozostanie taka jak w tym roku , podrożeje tylko składka członkowska o 2 zł którą ustala Zarząd Główny.

Pozdrawiam.

Posted

W Okręgu Krosno wygląda to tak:

Okręg PZW Krosno

Poza tym znów jest zakaz zabierania lipienia na Sanie od ujścia Hoczewki do ujścia Osławy( pstrągi można prać, widocznie jest ich w bród, a z pewnością będzie ich w bród przed Muchowym Pucharem Sanu i Spinningowym Pucharem Sanu; więc w długi majowy weekend rzeka znów zasłynie w całym kraju niesamowitą ilością ryb).

Posted

Widzę że w okręgu krosno jakoś to normalnie jest wszystko jasno klarownie i za dobra cenę. Czekam na co powiedzą o kładkach o Rzeszów jak bedzie lipa to przenoszę się do krosna na san mam 20km więc na pewno żałował nie bede.

Posted
Widzę że w okręgu krosno jakoś to normalnie jest wszystko jasno klarownie i za dobra cenę. Czekam na co powiedzą o kładkach o Rzeszów jak bedzie lipa to przenoszę się do krosna na san mam 20km więc na pewno żałował nie bede.

Witam.

A co w rzeszowskim jest takie nie jasne:confused: ? To że jedna składka na wszyskie wody ?:o

Pzd

Posted (edited)

Jak będzie wygladać opłata w TBG? będzie w 2013r. dopuszczone J.Tarnobrzeskie:)?."Dinozaury" nic nie robią w zarządzie z roku na rok coraz gorzej i coraz więcej zakazów.Kiedyś była krajowa opłata i było oki. PZW dla mnie to jedno wielkie bagno.

Edited by Kajtelek2
Posted

@Redfer

No jest taka różni, że są już podane wysokości składek a u nas (Rzeszów) jak zwykle nic:confused: chociaż żeby się dogadali o porozumienia z Krosem lub Przemyślem chociaż. Krosno i Przemysl dogadali sie i jest w porządku a u nas nic taka bieda z łowiskami, tragedia a nie mówiąc o rybach. Mój "rekord" na Wisłoku to byl leszcz koło 40cm to chyba mówi samo za siebie. A nad wodą jestem często.

Posted
@Redfer

No jest taka różni, że są już podane wysokości składek a u nas (Rzeszów) jak zwykle nic:confused: chociaż żeby się dogadali o porozumienia z Krosem lub Przemyślem chociaż. Krosno i Przemysl dogadali sie i jest w porządku a u nas nic taka bieda z łowiskami, tragedia a nie mówiąc o rybach. Mój "rekord" na Wisłoku to byl leszcz koło 40cm to chyba mówi samo za siebie. A nad wodą jestem często.

Dogadanie się okręgów kolego wymaga kompromisu, a z tego co słyszałem Krosno i Przemyśl nie chcą warunków partnerskich, czyli bez dopłat ze strony naszego Okręgu. A kwestia opłat? Jesteś pewien, że Okręg Tarnobrzeski i Krośnieński ma już znaczki i hologramy? Bo bez tego nie opłacisz ani tu ani tam.....

Posted

Potwierdzam. Ten rok był/jest koszmarny jeżeli chodzi o wyniki. Wstyd się przyznać że jak się nic nie zmieni zamknę go jednym przyzwoitym szczupakiem na 67cm :D A jestem w połowie drugiego rejestru...

Posted

Łukasz Z potwierdzam twoje słowa.Ja zamknę chyba sezon ładnym Pike 70cm po za tym kaszanka.Zastanawiam się nad opłaceniem karty na przyszły sezon,czy jest sens :) bo z rybką coraz gorzej a kontroli brak tak to 300zł będzie w kieszeni na wakacje ,a łapać też będę.

• 2 weeks later...
Posted

Ja opłace na przyszły rok ,bo co w domu będę na wekendzie siedział i w pudło będe się gapił.A tak to sobie siąde i sobie w spokoju browara wypije, a może coś śturnie na kiju!!!!:rolleyes:

Posted
Łukasz Z potwierdzam twoje słowa.Ja zamknę chyba sezon ładnym Pike 70cm po za tym kaszanka.Zastanawiam się nad opłaceniem karty na przyszły sezon,czy jest sens :) bo z rybką coraz gorzej a kontroli brak tak to 300zł będzie w kieszeni na wakacje ,a łapać też będę.

Co do liczby rybek to masz kolego racje ale myślę że trzeba opłacić żeby syfu nie było podczas kontroli:(

• 2 weeks later...
Posted

Nie ma to jak walić w dupsko na każdym kroku. I najlepiej wędkarzy.

Niech jeszcze więcej podniosą ceny.

Nie chce bluzgów pisać ale to jest chore.

W każdym cywilizowanym kraju składka roczna kosztuje nie wiecej jak 300zł dla każdego przy zarobkach kilka razy wyższych niż nasze i nie trzeba należeć do chorej organizacji.

Tylko w tym je............... Pzw ktoś nie myśli.

Po prostu.

I oczywiście nie ma wyszczególnione czarno na białym co dostaje w zamian za opłatę.

Czyli płacę nie wiadomo za co. Za chwile jeszcze w trakcie trwania sezonu okaże sie ze wszystko się zmieniło i wprowadzono nakazy zakazy i rozkazy.

I jeszcze trzeba pamiętać żeby sekretarkę z papierami zabierać na nad wodę.

I zaświadczenie z ZOO że się nie jest jeleniem...... Tylko osłem.

juz taniej wyjdzie kupic licencje na jakies prywatne łowisko albo pie......e PZW.

To będzie najlepsze rozwiązanie.

Posted

Otóż mylicie się Panowie - ubecja z PZW myśli intensywnie, ale tylko o sobie - przecież trzeba z czegoś opłacić pensje Prezesa-Towarzysza Generała, oraz innych, terenowych działaczy drobniejszego płazu...

Osobiście nie opłacę składki na 2013 rok w Okręgu Rzeszów - nad pozostałymi okręgami jeszcze się zastanowię - pamiętajmy koledzy, że z pijawkami najskuteczniej walczyć poprzez osuszenie bagna - ja mam ten komfort (inne hobby), że mogę zrezygnować z wędkarstwa na sezon czy dwa - później się zobaczy - zawsze można emigrować do jakiegoś normalnego kraju.

Posted
Wie ktoś jak będą wyglądały opłaty w okręgu krośnieńskim ?

Pojawiła się informacja na stronie PZW Krosno. Jest też parę zmian dotyczących podziału wód na górskie i nizinne.