plebsik Posted November 18, 2012 Posted November 18, 2012 Nie wiedziałem gdzie to dać, a Hyde Park wszystko przyjmie Złoty szczupak w Dolinie Karpia | Małopolska24 Oj parę życzeń to by spełnił.
LuJu Posted November 18, 2012 Posted November 18, 2012 Takie ubarwienie, bardzo rzadko, ale jednak się zdarza. Normalnie tego typu ryba ma małe szanse na przeżycie - sami wiecie jak skuteczne bywają czasem jaskrawe przynęty Jeżeli kogoś interesuje temat nietypowego ubarwienia to polecam np. książkę prof. Goryczki "Barwne formy pstrąga tęczowego"
art-ski Posted November 18, 2012 Posted November 18, 2012 W tym sezonie chodząc w spodniobutach po wypłyceniach na zbiorniku Grabiny złowiłem 50cm. szczupaczka w kolorze jasno-złotym. Praktycznie nie było widać na jego bokach maskującego wzoru. Fotki nie zrobiłem, zbyt niewygodnie (stałem w wodzie powyżej pasa). Szczupaczek stał przy piaszczystym wypłyceniu stąd ta jego barwa. Wcześniej nigdy w takim kolorze ryby nie złowiłem. Mimo, że szepnąłem mu życzenie jak go wypuszczałem (ostatecznie był złoty) to go niewdzięcznik nie spełnił.
Robertoo Posted November 19, 2012 Posted November 19, 2012 To moja złota rybka .Złapałem ją do podbierka na Łączkach:D
Recommended Posts