Jump to content

Recommended Posts

Posted

Coś tam kiedyś przeczytałem, że ma być organizowany jakiś mini zlot karpiowy (czy coś takiego), już nie pytam kiedy itp. bo wiadomo, że to wyjdzie o wiele później, ale czy jest szansa, że to wypali w tym roku ?, bo chętnie bym się spotkał nad wodą z innymi użytkownikami.

PS. Wiem, że jeszcze dłuuuuuugo do wiosny, ale już nie mogę wytrzymać ;):D

Posted

@Sander do wiosny już blisko a wtedy będzie można coś pomyśleć nad jakimś zlotem! Miejsce zawsze sie znajdzie, gorzej może być z frekwencją! Wszystko wyjdzie w praniu, a My z Krosna też może coś wykombinujemy na Balatonie, oczywiście jak władze pozwolą na jakieś 2 dniowe zawody, czas pokaże...

Posted

Na jak jestem jak najbardziej zaaa :) Ostatnio na Trzcianie termin mi się nie zgrał i musiałem się pojawić troszkę później, ale w tym sezonie obecność obowiązkowa :)

Jeśli mógłbym zaproponować to z racji tego, że większość forumowiczów łowiących karpie jest z Krosna i okolic, to może Sieniawa?

Posted

Sieniawa:confused::eek: Mateusz po pierwsze ciężko będzie znalezć miejscówke na pare osób a po drugie to jest trudny zbiornik:rolleyes: Czasu jeszcze jest troszke więc napewno coś wydumamy:), myśle że lepszejsza była by jakaś komercyja;)

Posted (edited)

Ja tam ryby złowić nie muszę, a piękny zbiornik :) Decydujcie, ja jednak byłbym za jakąś wodą PZW najlepiej duuużą :) Chyba, że przyjechalibyście w nasze rejony, to może Wilcza Wola? Piękny zbiorniczek. Mi to w sumie wsio rybka, bo i tak wszędzie będę musiał dopłaty robić. Czy to Krosno, Tarnobrzeg, czy komercja :)

Edited by Mateusz91
Posted (edited)

Ja bym nie liczył @manitu na łaskawość koreańczyka i reszty jego czopków,bo napinam się z nimi sam dwa lata a efektu brak.Może w tym roku jak będzie zebranie sprawozdawcze ktoś wreszcie ruszy szlachetne cztery litery i pofatyguje się chociaż przyjść na zebranie.

A spotkanie w większym gronie zorganizujemy-nie dygajcie:D

Edited by lenox
Posted

Panowie miał ktoś z Was styczność z produktami firmy Massive Baits (chyba dobrze napisałem)?? Chodzi mi o komponenty, miksy i kulki!

Posted

Manitu próbowałem paru rodzai tych kulek, na tej wodzie co łowie sprawdziło mi się przynajmniej tak to nazwę bo karpia wyciągnąłem, a łowiłem na Kulki Potatoez Concentrate. Koledze sprawdziły się Wanilia Sweetz, kilka amurów. Ale Słyszałem że mieszanka kulek bodajże Vario jest dość dobra i dorzucali do niej boostera. Co do miksów nie wiem jak wygląda sytuacja.

Posted (edited)

Nie ma co się chwalić, ale jeszcze takich ryb u siebie na macie nie widziałem :D Mam nadzieję, że w tym sezonie się to zmieni hehe :P

Edited by rapala
Posted

Koledzy potrzebuje małej pomocy. Próbuje się przekonać do kołowrotka z przednim hamulcem. Co możecie mi doradzić? Rozmyślam nad 4 modelami co i nich sądzicie i który byście poradzili.

DRAGON MEGA BAITS METAL CARP FD760i

Kołowrotki morskie + big pit - - DRAGON

Anaconda Distance Carp

Anaconda Distance Carp

Daiwa Crosscast X 5000 LD

Daiwa Crosscast X 5000 LD

Daiwa Windcast-S 5000

]Sklep internetowy - MAKARFISH

[h=1][/h][h=1][/h]

Posted

Napiszę krótko ....

Dragona nie znam

Sanger cięzki ale leci z niego masakrycznie,

Daiwa jest w modzie jakoś mi nie podchodzi :)

posiadam okumę AXEON v2 i jestem z niego zadowolony znajomi śmiali się ze mnie co ja kupuję ale teraz widze że warto było

nie pytaj kto co by Ci polecił dopasuj krecioł do siebie :)

Posted

Pytam, bo nie miałem styczności za bardzo z tymi kołowrotkami i nie łowiłem na kołowrotki bez wolnego biegu,tak że chciałbym się coś dowiedzieć, a nachodzi mnie na taki właśnie.

- - - Updated - - -

Co najgorsze to w sklepie internetowym sobie go nie potrzymam, a tym bardziej sobie nim nie pokręce.

Posted

Mieliśmy kiedyś taką gliniankę zanim ją zasypali gdzie karp z lodu bym normalka przy paru dniach nęcenia pod spławiskiem na płoć :) jakie to były jazdy na 10 żyłce :) i najdziwniejsze to było że nie brały na najgłębszej wodzie :)

Posted

Zastanawiam się czy w tym sezonie zamiast żyłki użyć fluorocarbonu:rolleyes:

Używał ktoś go jako linki głównej:confused:, jakieś sugestie i porady mile widziane:beer:

Posted

Na pewno nie polecam tego z Dragona szkoda że tak daleko dał bym Ci bezpośrednio ze szpul kołowrotka odwinąć :mad::eek: wracam do żyłek o niebo lepsze niż to to coś. Na kołkach robi to to sie płaskie, niby tonie idealnie ale przy braniu na racicznicach itp przeciera się szybko i nie wiem czy ja miałem zleżały ale ciężko było na nim siłowo rybę przytrzymać przed kołkami :( czyli wielka kicha

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...

Important Information

Privacy Policy