rapala Posted April 7, 2013 Posted April 7, 2013 W tym sezonie muszę zakupić spoda. Szukam opinii na temat w/w wędzisk.
kubus Posted April 7, 2013 Posted April 7, 2013 Witaj. Co tu wiele opiniować, spody jak spody nie słyszałem by ktoś połamał. Dobre zdania mają Shimano Alivio (jakoś tak) no i cena nie wygórowana. Nie widzę różnicy posyłania Spomba, rakiety, czy bambaluny spodami za 250 zł czy tymi za 700 zł. Róznice są w wyglądzie jak i uzbrojeniu kija, ale to nie wpływa na odległość rzutu. Występują 5.5 ; 5 ; jak i 4.5lb i one wszystkie są ok. Widziałem 7lb ale to już straszna moc, do normalnego karpiowania to przesada. Ps. Mam spoda na zbyciu za rozsądne pieniądze, jeśli jesteś zainteresowany to pisz na pw.
manitu Posted April 7, 2013 Posted April 7, 2013 Racja! Nie ma co przepłacać za spoda! Ja akurat nie mam spoda, do tego celu używam starej karpiówki Kongera 11ft 3lbs i póki co daje rade Nie łowie na jakiś ekstremalnych odległościach, więc narazie mi to wystarczy
adasio Posted April 7, 2013 Posted April 7, 2013 Witam .... Z powodzeniem używam Spoda : SHIMANO alivio specimen ALCX 12' / 5.50 lb ... Wędzisko spełnia wszelkie wymogi tego typu wędzisk. Polecam
okon744 Posted April 8, 2013 Posted April 8, 2013 Zakupiłem spoda Cormoaran AKX cena na allegro z przesyłką jakieś 290 zł. Wędki kupiłem od gościa jako nową, ale nie mam papierów. Fajna wędeczka, super leci rakieta, ale jak dla mnie jeden minus a mianowicie dwa składy. Pewnie będę ją sprzedawał. Gdybyś był zainteresowany proszę o wiadomość na priv. Cena jaka mnie interesuje to jakieś 200 zł
lenox Posted April 8, 2013 Posted April 8, 2013 (edited) Gdybyś był zainteresowany proszę o wiadomość To jest kij 4,5 Lb? Edited April 8, 2013 by lenox
MB.karp Posted April 16, 2013 Posted April 16, 2013 Ja w tym roku zakupiłem Spoda Anaconda Base Spod 3,60 5 lbs. Na sucho prezentuje się bardzo dobrze. Fajna akcja. Bardzo polecam.
kristo 1971 Posted June 8, 2013 Posted June 8, 2013 Od 2 lat posiadam Shimano Alivio CX Spicemen 5,5 lbs . Kij godny polecenia zarówno do rakiet zanętowych jak i do markerów.Cieniutki blank , ładne wykonanie i wytrzymałość. W tym roku wyszła już seria DX .
Norek80 Posted December 19, 2013 Posted December 19, 2013 Podepnę się do tematu. Przymierzam się do zakupu spoda ale niestety budżet ograniczony, znalazłem coś takiego na necie może ktoś miał styczność z tą wędką RT Wędka Desperado SPOD ROD 12ft 4,5lb SUM / SPOD (3792924425) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. może ktoś miał styczność z tym kijem.Z góry dzięki za pomoc. Pozdrawiam i byle do wiosny
JURI Posted December 19, 2013 Posted December 19, 2013 Taki spod w zupełności wystarczy. Ale na Twoim miejscu jeżeli mieszkasz w Rzeszowie poszedlbym do Kariny i tam kupił spoda. Teraz są obnizki, ja rok temu kupiłem tam spoda Cormorana poniżej ceny tego którego chcesz kupić na allegro, i jeszcze kwestia wysyłki; )
FISHMAN78 Posted July 14, 2014 Posted July 14, 2014 Podczas rzucania spombem złamałem ostatnio karpiówkę , poszukuje czegoś nie drogiego i najlepiej 3-składowego. Znalazłem taką wędkę Sänger Startec TX3 Wędzisko Plażowe - Askari.pl Proszę o opinie,porady czy takie wędzisko nada się do nęcenia na około 50-70 metrów:) .
Recommended Posts