Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam.

Czy posiada któryś z kolegów informacje na temat łowiska Hawłowice

Proszę o odp.:)

- - - Updated - - -

Przepraszam nie tutaj miałem zapytać .:D:(

Proszę o założenie nowego wątku łowisko Hawłowice:)

• 1 year later...
Posted

Info poszło na karpmaxa, karpmanie czy świat karpiowy. Więc sporo ludzi wie ;) I słowo "cała" tyło w przenośni określone ;) I kto ma na fejsie te grupy w "Lubię to" to wie o czym piszę ;)

• 1 month later...
  • 2 weeks later...
Posted

Podpinam się pod prośbę kolegi.. Również proszę o podanie numeru telefonu do właściciela łowiska. Z góry dzięki :)

Posted

Dzięki wielkie kolego ! Skoro ktoś już odpisał to może zadam pytanie, wiesz może jaki obowiązuje tam regulamin? Jakie są opłaty itd.? :) Gdyż nigdzie nie mogę takiej informacji znaleźć a może ktoś tutaj się orientuje.. :)

Posted

Stanowiska od 1 do 10 rezerujesz wcześniej i potwierdzasz tydzień przed przyjazdem. Rezerwuj od 1 do 7. 8,9 i 10 nie ma sensu. 20 zł 1 wędka jedna doba czyli jak jedziesz w piątek rano, a wracasz w niedziele popołudniu za 2 wędki płacisz 80 zł. Zakaz zabierania ryb i przetrzymywania ich. Nie ma wytycznych co do sprzętu ale podbierak karpiowy mata i żyłka minimum 0.30 to standard. Jak bedziesz wyjeżdżał to Pani poprosi żeby pokazać jej auto czy czasem jakaś ryba się nie zawieruszyła. 1 km do sklepu. Otwarty jakoś dziwnie, bo chyba od 9 do 11 i od 16 do 18 ale godzin nie jestem pewien. Trzeba sprawdzać ważność produktów. My kupilismy 10 przeterminowanych Leszków ale Pani nam zamieniła na nowe.

Posted

Dzięki śliczne ! W końcu jakieś konkrety :) Zapowiada się ciekawie, napewno w tym sezonie tam zaglądnę. Pozdrawiam! :)

• 1 year later...
Posted

Witam był ktoś w tamtym roku na tym łowisku ?.

Lub już w tym roku? 

• 1 month later...
  • 2 months later...
  • 1 month later...
Posted

Podpinam się do pytania z czystej ciekawości. Byłem w maju to połowiłem, chodź chodziły słuchy o wyłowieniu ryb. Odrazu dementuje tą plotkę ale ciekaw jestem co teraz się tam dzieje, bo już wtedy nie płyną kanał zasilający staw. Teraz po takich upałach i suszy to woda jest tylko chyba na 2 i 3. 

Posted

Ja byłem 18-19 lipca na 48h. Stanowiska 5 i 6. Udało się złapać mi i koledze po karpiu, oba w okolicach 12kg. Gość na stanowisku obok również 2 karpie w podobnym przedziale wagowym. Natomiast panowie którzy siedzieli na stanowiskach 2 i 3 przez ten sam czas, złapali jakoś 8 ryb, 5 amurów i 3 karpie o ile dobrze pamiętam wszystko do 18kg max. Wychodzi na to, że tamte stanowiska są najlepsze.. Wszystko wywoziliśmy z pontonu ale bardzo długo trzeba było czekać na branie. Próbowaliśmy w kilku miejscach, moja wędka na którą wziął karp leżała ponad 20 godzin bez ruszania, kiedy zwijałem drugą wędkę i miałem wszystkie graty już w bagażniku :-) Co do stanu wody to nie była wtedy niska, ale to było miesiąc temu więc się mogło już coś zmienić.