Jump to content

Recommended Posts

Posted
Dnia 11.08.2017 o 16:25, Dominik18king napisał:

Podpinam się do pytania z czystej ciekawości. Byłem w maju to połowiłem, chodź chodziły słuchy o wyłowieniu ryb. Odrazu dementuje tą plotkę ale ciekaw jestem co teraz się tam dzieje, bo już wtedy nie płyną kanał zasilający staw. Teraz po takich upałach i suszy to woda jest tylko chyba na 2 i 3. 

Tak było rok temu, w tym roku jednak jest wszedzie woda bo znajomy łowi na 6 i nawet ładnie połowił. 

Posted
8 godzin temu, kriko napisał:

Tak było rok temu, w tym roku jednak jest wszedzie woda bo znajomy łowi na 6 i nawet ładnie połowił. 

Napiszesz coś więcej? :) ile siedzi, co połapał, ile sztuk i jakie ?

Posted

Na 8,9,10 też jest woda i mam tu na myśli wodę do łowienia a nie 40-60cm.. tylko te stanowiska są wolne...zarezerwować 2-3 to jak złowić 20+ ha ha

Posted
Dnia 16.08.2017 o 18:57, Gdl napisał:

Napiszesz coś więcej? :) ile siedzi, co połapał, ile sztuk i jakie ?

Kilka karpi do 20.7 kg połowił na stan 6. 

• 4 weeks later...
Posted
Dnia 21.08.2017 o 10:19, Ethical napisał:

Stanowiska 2-3 do końca roku zarezerwowane są zarówno w weekendy jak i na tygodniu :D 

Kolego Ethical a ja słyszałem że kolejne lata 2-3 też zarezerwowane... wygląda to tak..dzwonisz pytasz czy 2-3 wolna pani odpowiada że zajęta..jedziesz i okazuje się że na 2-3 nikogo nie ma ale to ich łowisko i ich zasady..reasumując ryba tam jest i to ładna ale siada z 2-3 rzucając pod mnicha no i jeszcze na 6 jak się uda,więc po co dzwonić i pytać o rezerwację jak 2-3 ciągle zajęta.

Posted

Byłem ostatnio i przy mocnym wietrze ryba brała tylko i wyłącznie na stanowisku 7 i 8, goście wyjęli w ciągu doby 4 sztuki o wadze 13-19 kg. Co ciekawsze rozłożeni byli na 4 i 5 ale tam przez trzy doby ani piknięcia więc przenieśli dwie wędki na 7 i 8. 

Posted
Dnia 24.09.2017 o 15:48, leszek73 napisał:

Kolego Ethical a ja słyszałem że kolejne lata 2-3 też zarezerwowane... wygląda to tak..dzwonisz pytasz czy 2-3 wolna pani odpowiada że zajęta..jedziesz i okazuje się że na 2-3 nikogo nie ma ale to ich łowisko i ich zasady..reasumując ryba tam jest i to ładna ale siada z 2-3 rzucając pod mnicha no i jeszcze na 6 jak się uda,więc po co dzwonić i pytać o rezerwację jak 2-3 ciągle zajęta.

Bo tak właśnie jest :/ @lenox dotarło o co chodzi z tym "przykre"?

Posted

Gdyby to było jedyne łowisko na Podkarpaciu to ok,ale jest tyle fajnych wód, że płakać nad takim burdeliksem nie ma sensu.

Posted

Jeśli chodzi o wielkość ryby to na Podkarpaciu ciężko o drugie takie łowisko, ale fakt faktem na Hawłowicach troszkę z organizacją jest problem i nie chodzi tu już tylko o ciągle zarezerwowane stanowiska 2-3 mimo, że nikt tam nie siedzi, ale np toaleta bez drzwi to już lekka przesada tym bardziej, że znajduje się bardzo blisko stanowisk.  

• 5 months later...
  • 5 weeks later...
  • 2 years later...