Macio33 Posted November 5, 2013 Posted November 5, 2013 Znalazłem w sieci W największej hurtowni takie cuda czy ktoś na to łowił..??? http://allegro.pl/spinmad-mag-6g-sredni-12-kolorow-wirujacy-ogonek-i3613629693.html
holbi Posted November 5, 2013 Posted November 5, 2013 Mam takie cuda w dwóch rozmiarach. Ogólnie przynęta pozwala na dalekie rzuty, ponieważ jest dosyć ciężka jak na swój rozmiar. Na wolno płynącej lub stojącej wodzie trzeba ją dość szybko prowadzić żeby ogonek wirował. Ogólnie powiedział bym że to taka troche inna obrotówka, z tą różnicą że można ją posłać na daleką odległość
Macio33 Posted November 5, 2013 Author Posted November 5, 2013 A jak wygląda sprawa jej skuteczności i łowności... Warto się w takie cudo zaopatrzyć czy raczej nie! @holbi jak długo używasz?
Pawlikowski Posted November 5, 2013 Posted November 5, 2013 Również mam kilka takich zabaweczek w kolorach MAD12 i MAD14. Co do samego łowienia to używałem ich kiedy chciałem sięgnąć dalszych miejscówek. Łowiłem na Wilczej Woli między górami z podbicia okonie i sandaczyki(do 30 cm). Przynęta w opadzie bardzo ładnie pracuje. Sprawdzały się ok, ale jak wcześniej wspomniałem łowiłem na nie wyłącznie na dużych odległościach.
Piotr Madura Posted February 13, 2014 Posted February 13, 2014 Najmniejszy model sprawdza się czasami na "przebłyszczone" pstrągi, z tym że dobrze jest zmienić kolor skrzydełka np. przyciemnić nad płomieniem świecy
art-ski Posted February 13, 2014 Posted February 13, 2014 Dobra przynęta (mniejsze rozmiary) na rzeki. Prowadzona w dołkach gdzie występują prądy sprawdza się świetnie zwłaszcza na okonie. Właśnie dzięki swojej wadze nie jest tak wypychana i może sięgnąć w okolice dna gdzie czatują spore okonie.
Recommended Posts