karton323 Posted March 23, 2015 Posted March 23, 2015 (edited) Posiadam staw na działce, który ma już dobre 25lat. Od kilka lat nie ma do niego dopływu wody, źródło które jest przechodzi to żwirowni, która jest 200m od stawu. Przechodzę do tematu. Staw wysycha i zostało w nim około 50cm wody. Ryb tam jest sporo, dużo karpi 2-5kg, szczupaka, kleni - dużo sztuk, płoć, okoń, sum, leszcz, karaś i wiele innych gatunków białej ryby. W przeciągu 2tyg. będziemy odławiać te ryby, ponieważ coraz mniej wody co przyczyni się do uduszenia. Może ktoś ma lub zna kogoś kto ma jakikolwiek zbiornik i chciałby przygarnąć te ryby? Do wspomnianej wcześniej żwirowni nie ma możliwości przepuszczenia tych ryb. Oto zdjęcia stawu z normalnym poziomem wody i tym co jest teraz. Staw znajduje się w okolicach Łańcuta. Edited March 23, 2015 by karton323
obroncamrowek Posted March 23, 2015 Posted March 23, 2015 Rezerwuje do jutra do 17, być może znajdzie się miejsce dla rybek u znajomego.
RICARDO Posted March 23, 2015 Posted March 23, 2015 A ja powiem tak czy nie warto tego stawu w jakiś sposób uratować
obroncamrowek Posted March 24, 2015 Posted March 24, 2015 Niestety znajomy ma już pełną obsadę w wodzie, także zwalniam rezerwacje
dwo Posted March 24, 2015 Posted March 24, 2015 Bardzo chętnie przygarnę ryby. Proszę o jakąś informację tel.692425612 albo [email protected]
karton323 Posted March 24, 2015 Author Posted March 24, 2015 A ja powiem tak czy nie warto tego stawu w jakiś sposób uratować W przyszłości na pewno to zrobię. W chwili obecnej nie mam środków na wynajęcie koparki i przekopanie stawu. W przyszłości będę się starał zrobić stały dopływ. Jeśli będę znał termin wyłowu to odezwę się do wszystkich z wyprzedzeniem.
buchu Posted March 24, 2015 Posted March 24, 2015 Witam jeżeli nie masz już faktycznie co z tą rybą zrobić to mogę ją przygarnąć do znajomego na 2 stawy.
obroncamrowek Posted April 12, 2015 Posted April 12, 2015 Nadal aktualne? Prosiłbym o nr tel na priva. Z góry dzieki. Wysłane z mojego iPhone 5 przez Tapatalk
Recommended Posts