Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam.

Mam pytanko czy ktoś łowił w meandrach Starego Wisłoka i czy wogóle tam coś jest?

Przeglądałem trochę zdjęć i zauważyłem iż miejscami to spore rozlewiska tylko pytanie jak głębokie i czy coś tam żyje poza żabami. Byłbym wdzięczny za każdą informację.

Pozdrawiam.

Posted

Wzdręgi tam widziałem a także żółwia tylko nie wiem skąd mógł się tam znaleźć,czy może tam zamieszkują nie mam pojęcia.

Posted

Żołwia widziałem w niedzielę na stawku w Boguchwale, zasuwał do wody aż miło. Myślałem, że są tam jakieś rybki ale woda kompletnie martwa i bardzo czysta, pewnie zostało jej tam z 0.5. Szkoda takiego miejsca. W domu przestudiwałem literaturę i okazało się, że to prawdziwy żółw błotny, nie jakiś uciekinier z hodowli. :)

• 4 months later...
Posted

Panowie wiem że nie w temacie ale czy ma ktoś informacje o stawach w Zarzeczu które znajdują sie lub znajdowały kilkadziesiąt metrów od Wisłoka. Nie byłem już tam kilka dobrych lat, pamiętam że były tam ładne karasie,liny,szczupaki. Czy ktoś wie jak sytuacja wygląda teraz ?

• 2 years later...
Posted

Kilka ładnych lat temu było zatrzęsienie karasia okolice Woli Małej koło Łańcuta. Niestety potem wszystko pozdychało. Pamiętam jak na wiosnę po mroźnej zimie pełno tego pływało na powierzchni. Teraz nic tam nie ma, ale w tym roku miłe zaskoczenie, na Krzemienicy blisko MOPU (autostrada) są tam całkiem ładne zakola jeszcze pełne wody, na spinning padło kilka szczupaczków od 30 do 50cm. Bardzo dużo zaczepów, łowienie finezyjne ale zabawa super, wszystko wróciło do wody.

• 1 year later...
Posted

Witam,orientuje się ktoś czy jakś ryba żyje w Starym Wisłoku chodzi mi dokładnie o odcinek Wola Mała/Łańcut.

Jeżeli ktoś zna takie typu dzikie i bezpańskie rzeki,stawy Łańcut/Boguchwała to proszę podać.  :D 

Posted

Byłem tam zobaczyć z dwa lata temu w okolicach strażowa o ile to ta sama woda to zarosniete to strasznie. Polazilem chwile , coś tam oczkowało pod drugim brzegiem, widzialem też kilka okoni. Myśle ze tam coś może czasem siedzieć.

Posted

Hmmm a to ciekawe, w sumie w tym roku sezon zacznę dosyć późno, przez co pewnie nie będę robił opłat PZW, miałem skupić się na komercjach wszelakich ale teraz na pewno odwiedzę starorzecza. A pytanie do forumowiczów , znacie jeszcze jakieś zbiorniki nie podlegające dyrektywie PZW w okolicach Rzeszowa?   

Posted

Po drugiej stronie zwirowni w Zwieczycy, nie wiem jak z rybostanem ale ktoś coś próbował bo pozostawił śmieci.. byłem na wiosnę w zeszłym roku..